هیچ نظامی نمیتواند مردم را با فشار مجبور به مصرف بهینه آب کند و تنها راه این است که مردم از درون جوش و خروش داشته باشند و خود دغدغه آب داشته باشند و لازمه این جوش و خروش همان فرهنگسازی است.
قائممقام وزیر نیرو مصرف بهینه آب را تنها با خواست خود مردم امکانپذیر خواند و گفت: فرهنگسازی به ترغیب مردم برای مصرف بهینه آب کمک میکند.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، مهندس "ستار محمودی" در آیین گشایش دومین جشنواره ملی فیلم و عکس جلوههای آب در اصفهان، با بیان اینکه اصفهان در همه زمینههای مهندسی و هنری و مدیریت سابقه و پتانسیل خوبی دارد، گفت: همین پیشینه و ظرفیت است که موجب وجود جشنوارههایی مانند جشنواره جلوههای آب میشود که روح انسان را مینوازد.
وی شرکت آب و فاضلاب اصفهان را یکی از پیشروان آب و مدیریت آن در کشور دانست و با بیان اینکه ایران دارای ویژگیهای خدادادی است، تصریح کرد: با وجود این ویژگیها، کشور ما سالهاست که از مشکل خشکسالی رنج میبرد.
محمودی در ادامه افزود: اگر نگاهی به اقلیم ایران بیندازیم، میبینیم که حدود 85 درصد مساحت کشور دارای اقلیم خشک است.
قائممقام وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه با رشد جمعیت و صنعت میزان مصرف آب از کنترل خارج شده است، خاطرنشان کرد: از حدود چهار دهه پیش، میانگین بارشها در کشور از 250 میلیمتر به 240 میلیمتر، میانگین سالانه روانآبها در کشور از 86 میلیون مترمکعب به 46 میلیون مترمکعب و میزان منابع آب تجدیدشونده از 135 میلیون مترمکعب به 110 میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه رفتار مصرفی آب ما باید تغییر کند و با شرایط تطبیق پیدا کند، اظهار داشت: یکی از کارهایی که باید در این زمینه انجام داد، فرهنگسازی و توجه به مسایل فرهنگی است.
محمودی گفت: در زمانهای قدیم و در زمان شیخ بهایی مردم خودشان آب را تقسیم میکردند و تصدی حفر چاه و قنات را به عهده داشتند و دولت هیچ دخالتی در این کارها نمیکرد.
وی افزود: اما در چند دهه گذشته، درآمدهای ناشی از نفت موجب شده است تا روند مصرف آب اینگونه بی رویه شود.
قائممقام وزیر نیرو با بیان اینکه هیچ نظامی نمیتواند مردم را با فشار مجبور به مصرف بهینه آب کند، تصریح کرد: تنها راه این است که مردم از درون جوش و خروش داشته باشند و خود دغدغه آب داشته باشند و لازمه این جوش و خروش همان فرهنگسازی است.
وی در ادامه با بیان اینکه جشنواره جلوههای آب نیز یکی از همین روشهای فرهنگسازی در مصرف آب است، گفت: آن چیزی که از این جشنواره انتظار داریم این است که یک گام برای مصرف بهینه آب به پیش رود و به صیانت از آب کمک کند.
محمودی خاطرنشان کرد: مجموعه وزارت نیرو دارای ابزارهایی است که با توجه به تجربههای خود، ابزار هنر را یکی از ابزارهای قوی میداند که میتواند از همه توانمندیهای هنرمندان در این زمینه استفاده کند.
قائممقام وزیر نیرو با بیان اینکه حرکت جشنواره جلوههای آب نباید جزیرهای باقی بماند، اظهار داشت: دبیرخانه این جشنواره باید در اصفهان بهصورت دایمی برقرار باشد و به فعالیت خود ادامه دهد و استمرار داشته باشد؛ همچنین جشنواره جلوههای آب باید پیوند بین المللی داشته باشد تا شناخته شود.