ما چون دولت آمریکا را مسوول اجرای توافق می دانیم، از نظر ما طرح کنگره هیچ تعهدی را از دوش دولت آمریکا برنمی دارد و بلکه آن را سنگین تر می کند و باید دولت آمریکا نشان دهد که توافق احتمالی بین ایران و 1+5 را انجام خواهد داد.
ظریف: تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه گفت : ایران هیچ گونه زیاده خواهی را نخواهد پذیرفت؛ مفاهیم مورد توافق، مفاهیمی است که در لوزان به تایید طرفین رسیده و این مفاهیم باید در توافق مکتوب بین ایران و 1+5 اتخاذ شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، محمدجواد ظریف امروز -دوشنبه- در کنفرانس خبری که به مناسبت دیدار ماشابانه وزیر خارجه آفریقای جنوبی برگزار شد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد پرانتزها و مفاهیم توافق نهایی گفت: ما در لوزان به چارچوب مفهومی رسیدیم و بارها تاکید کرده ایم که در لوزان، یک توافق نداشتیم.
وی ادامه داد: هم اکنون مرحله نگارش آن چارچوب، مفهومی است که این مرحله، مرحله ای پیچیده و حقوقی است و طبیعی است که از عبارات مختلفی استفاده کنیم و ممکن است دارای بحث باشد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای عراقچی اعلام کرده است که کنگره آمریکا رسیدن به توافق نهایی را دو ماه به تاخیر می اندازد، آیا این طرح در ماهیت مذاکرات هم تاثیرگذار است؟ گفت: ما چون دولت آمریکا را مسوول اجرای توافق می دانیم، از نظر ما طرح کنگره هیچ تعهدی را از دوش دولت آمریکا برنمی دارد و بلکه آن را سنگین تر می کند و باید دولت آمریکا نشان دهد که توافق احتمالی بین ایران و 1+5 را انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: از نظر ما طرح کنگره آمریکا تاثیر دیگری ندارد و اگر تاثیری دیگر داشته باشد، دولت آمریکا باید آن را خنثی کند.
ظریف در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه «عربستان پیشنهاد آتش بس داده، موضع ایران در قبال این آتش بس احتمالی چیست؟» افزود: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران یمن و از ابتدای حملات غیرقانونی، اعلام کرده که موضوع یمن راه حل نظامی ندارد و جز کشتار مردم بیگناه نتیجه دیگر نخواهد داشت.
وزیر امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران در آغاز بحران طرح چهار ماده ای را به سازمان ملل، نهادهای بین المللی و سایر طرف ها به صورت رسمی اعلام کرد که نخستین گام در طرح ما آتش بس همه جانبه است؛ همچنین کمک رسانی به آسیب دیدگان که متاسفانه عربستان از این امر جلوگیری می کند و از نظر حقوق بین المللی و تعالیم اسلامی مردود است و نیز ، گفت و گوی بین یمنی از دیگر مواد طرح پیشنهادی ایران بود.
ظریف افزود: هر توقف عملیات نظامی که تنها آسیب دیدگان آن مردم بیگناه هستند مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است . ایران با نماینده ویژه دبیرخانه سازمان ملل همکاری لازم را دارد و آماده است در مسیر انساندوستانه و بشردوستانه فعالیت های خود را انجام دهد.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه «می دانیم کنگره آمریکا رای داده است که درخصوص تحریم ها علیه ایران نظر داشته باشد این چقدر می تواند بر توافق ها تاثیر بگذارد؟» گفت: من احساس می کنم تعدادی از جناح های سیاسی داخل و خارج از آمریکا موافق حل این موضوع نیستند و به دنبال ایجاد مانع هستند اما جمهوری اسلامی با جدیت مذاکرات را دنبال می کند.
وی افزود: دولت آمریکا اگر می خواهد با رعایت احترام به مردم و دولت جمهوری اسلامی مذاکرات را ادامه دهد، وظیفه هماهنگی و رفع مشکلات داخلی به عهده اوست.
ظریف اظهار کرد: آنچه اهمیت دارد این است که ما دولت آمریکا را مسوول اجرای تعهداتی می دانیم که بر عهده خواهد گرفت؛ لازم است این تعهدات با توجه به واقعیات و همچنین رعایت حقوق مردم ایران و اجتناب از اظهارات و اقداماتی که هیچگاه در میز مذاکره مطرح نبوده و با امتناع از این اقدامات، در مسیری برای رسیدن به تفاهم حرکت کند.
وی گفت: متاسفانه به دلیل سیاست های دولت آمریکا علیه ایران در طول چندین دهه گذشته، بی اعتمادی شدیدی علیه سیاست های ایالات متحده ایجاد شده است.
ظریف اظهار امیدواری کرد که با جدیت این مذاکرات را به نتیجه برسانیم.