در حال حاضر تعداد 6604 نشریه اعم از روزنامه ، هفته نامه و ماهنامه و فصل نامه در کشورمان فعالیت می کنند که از این تعداد 1761 مورد آن در دولت یازدهم موفق به اخذ مجوز شده اند از میان 971 خبرگزاری و پایگاه خبری که دارای مجوز فعالیت می باشند 797 مورد آن در دولت یازدهم مجوز دریافت کرده اند
حسین نوش آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که میثاق ملی خوانده می شود ، برای مطبوعات و رسانه جایگاه رفیع و ارزشمندی قایل شده است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، وی که در دیدار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اصحاب رسانه سخن می گفت با اشاره به پیروزی بزرگ و عزت مندانه جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی و دفاع غیورانه تیم مذاکره کننده هسته ای از منافع ملی و عزت ایران اسلامی افزود: بی شک این پیروزی بزرگ با هدایت مقام معظم رهبری و مقاومت ملت رشید و سرافراز ایران اسلامی و تلاش شبانه روزی دیپلمات ها و تیم مذاکره کننده امین ، شجاع ، متدین و غیور و تدابیر رئیس جمهوری صورت گرفته است .
وی افزود: تصریح قانون اساسی بر آزادی مطبوعات ، مشروط بر حفظ مبانی اسلام و حقوق عمومی ، نشانه توجه بالای نظام جمهوری اسلامی به نقش مسئولانه و بی بدیل مطبوعات و نشریات در آگاهی بخشی و اطلاع رسانی و ارتقای سطح بینش و تنویر افکار عمومی در سطح جامعه است .
به گفته نوش آبادی ،قانون اساسی علاوه بر اصل بیست و چهارم که تاکید بر آزادی مسئولانه مطبوعات دارد ، در اصل سوم ، دولت را موظف به بالا بردن سطح آگاهی های عمومی در همه زمینه ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه های گروهی می داند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: حق دسترسی آزاد به اطلاعات ، یکی از حقوق بنیادین بشر است که در اسناد ملی و حقوق بین الملل به رسمیت شناخته شده است . هر شهروند ایرانی حق دارد با استفاده از مطبوعات و سایر رسانه ها به درست ترین اخبار و اطلاعات داخلی و خارجی و تحولات جهانی دسترسی داشته باشد.
بنا به گفته وی ، شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در بیان اصول سیاست فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که به تصویب این شورا رسیده است به ضرورت حمایت از مطبوعات و کمک به گسترش و ارتقاء کمی و کیفی مطبوعات و دست یابی آنها به شیوه های مطلوب و جامع در انتشار اخبار و مطالب و نظرات منطقی مختلف با رعایت اصول استقلال و آزادی در چارچوب قوانین تاکید می کند و مطبوعات را یکی از ابزارهای فرهنگی که مداقع و نشر دهنده ارزش های فرهنگ اسلامی ایرانی است بر می شمارد.
نوش آبادی تصریح کرد: پاسداری از حریت و امنیت و کرامت انسان ، تقویت قدرت نقادی و انتخاب ، در عرصه تلاقی و تعارض افکار ، مقابله با تحجر و جمود فکری و ظاهر گرایی ، گسترش روحیه نقد و انتقاد پذیری و مقابله باحرمت شکنی ، قانون شکنی ، پرده دری و جوسازی به عنوان یک وظیفه دینی ، انقلابی و ملی و اهتمام به تعاطی افکار و تبادل آراء و مبارزه با عوام زدگی ، عوام فریبی ، ریاکاری ، نفاق و تملق اصولی است که در سیاستهای فرهنگی کشور بر آن تاکید شده است .
وی در ادامه سخنان خود به بیان برخی اقدامات و فعالیتهای وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در حوزه مطبوعات و رسانه در دولت تدبیر و امید پرداخت و گفت: توجه به بازسازی ، نوسازی ، تجهیز و توسعه ظرفیت های مطبوعات و استفاده از فن آوری جدید ارتباط جمعی و به روز نگه داشتن توانائی های فنی و ابزاری رسانه ها ، گسترش مبادلات خبری و مطبوعاتی با کشورها و سازمانهای منطقه ای و بین المللی، تقویت نمایندگی های مطبوعات در خارج از کشور و انجام تحقیقات علمی در باره مطبوعات و رسانه ها و سنجش میزان تاثیر فعالیت آنها در افکار عمومی از جمله مسایل و موضوعاتی است که در حوزه رسانه به آن توجه شده است .
نوش آبادی تاکید کرد: در حال حاضر تعداد 6604 نشریه اعم از روزنامه ، هفته نامه و ماهنامه و فصل نامه در کشورمان فعالیت می کنند که از این تعداد 1761 مورد آن در دولت یازدهم موفق به اخذ مجوز شده اند از میان 971 خبرگزاری و پایگاه خبری که دارای مجوز فعالیت می باشند 797 مورد آن در دولت یازدهم مجوز دریافت کرده اند. (یعنی بیش از دو سوم ) همچنین تعداد 286 خبرنگار خارجی و 145 رسانه خارجی که دارای مجوز هستند در کشور در حال فعالیت هستند.
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه علاوه بر پرداخت یارانه به مطبوعات و نشریات به خبرگزاریها و سایت های غیردولتی هم یارانه پرداخت می کند افزود: هدفمند کردن ، شفاف کردن پرداخت یارانه های مطبوعاتی از افتخارات این دولت است.