برگزاری این رزمایش علاوه برتمرینی برای آمادگی دستگاههای امدارسان، باعث شناسایی نقاظ ضعفت و نیازسنجی از امکانات این بخش خواهد شد.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست گفت: حفظ جنگلها و منابع آب وخاک از مهمترین مولفه های حیاتی توسعه پایدار است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از محیط زیست ، مانور اطفای حریق جنگلها توسط 16دستگاه امداد رسان کهگیلویه وبویراحمد صبح روز دوشنبه در منطقه سراب بید یاسوج با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست کشور آغاز شد.
ابتکار در مراسم رزمایش گفت : نقش جنگلها در حفظ محیط زیست حیاتی است و از این رو باید از این منابع ارزشمند بویژه در حوزه زاگرس بیش از پیش صیانت کرد.
وی اهمیت نقش جنگلها در ذخیره سازی و حفظ منابع آب زیرزمینی ، جلوگیری از فرسایش خاک، رانش زمین،تلطیف آب و هوا ،جلوگیری بروز خشکسالی اشاره کرد و گفت: نقش حیاتی جنگلها ضرورت برنامه ریزی برای حفظ این منابع ارزشمند را دو چندان کرده است.
خانم ابتکار برگزاری رزمایش مهار آتش سوزی جنگلی دستگاههای عضو ستاد حوادث کهگیلویه وبویراحمد را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: انسجام بخشی دستگاهی عضو مدیریت بحران در موقع بروز حوادث بویژه آتش سوزی را از اهداف کاربردی این رزمایش دانست.
وی گفت:برگزاری این رزمایش علاوه برتمرینی برای آمادگی دستگاههای امدارسان، باعث شناسایی نقاظ ضعفت و نیازسنجی از امکانات این بخش خواهد شد.
وی از برگزاری رزمایش نمادین آتش سوزی در 14استان کشور خبر داد وگفت: نیازهای ناشی از تجربیات و نیازهای برآورد شده از این رزمایشها در هیات دولت بررسی و برای تامین امکانات ستاد مدیریت بحران استانها اقدام خواهد شد.
با حضور معاون رییس جمهوری و استاندارکهگیلویه وبویراحمد 16دستگاه عضو مدیرت بحران کهگیلویه وبویراحمد توان عملیاتی خود را در رزمایش مهار آتش سوزی جنگلها در منطقه سراب بید یاسوج به نمایش گذاشتند.
بنابراین گزارش ، استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزایش توان خدمات رسانی دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران استان برای مهار حوادث آتش سوزی و دیگر سوانح پیش بینی نشده را از اهداف برگزاری این مانور اعلام کرد.
سیدموسی خادمی رزمایش (مانور) 'آمادگی مهار آتش سوزی جنگلها' در منطقه سرآب بید یاسوج را فرصتی برای آسیب شناسی کار دستگاههای امدادرسانی و از طرفی هماهنگی بین بخشی در بین مجموعه های عضو مدیریت بحران استان دانست.
وی تصریح کرد: برگزاری این مانور را نوعی سنجش آمادگی دستگاه های ستاد مدیریت بحران در مقابله با حوادث و همچنین ایجاد هماهنگی و انسجام بین بخشی برای شتاب دادن به خدمات در موقع بروز سوانح طبیعی بویژه آتش سوزی است.
وی با اشاره وقوع آتش سوزی در سطح یکهزارز و 300هکتار از جنگلهای استان درسال گذشته و خسارت های ناشی از این آتش سوزی ها به جنگل ها و مراتع تصریح کرد: باید با اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردمی خسارات آتش سوزی را کاهش داد و در هنگام بروز حوادث تمامی دستگاه های اجرایی خودجوش مشارکت کنند.
امسال بیش از 300هکتار از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد دچار حریق شد که برگزاری این مانور در راستای مهار این نوع آتش سوزی ها موثر خواهد بود.