معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت یازدهم قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را وجهه همت خود قرار داده و پیگیر جدی اجرای آن در کشور است.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت یازدهم قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را وجهه همت خود قرار داده و پیگیر جدی اجرای آن در کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، حسین انتظامی روز شنبه درمراسم گرامیداشت روز خبرنگار با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عرصه رسانه و تبریک این روز در تالار وحدت افزود: مسایل روزنامه نگاری و خبرنگاری در دو دسته عمده حقوقی و رفاهی تقسیم بندی می شود.
به گفته وی، نیاز جریان های حقوقی، بنیادی تر از نیازهای زیستی است و آن به معنای بی تفاوتی به نوع اول نیست؛ چرا که اینحا تشکل های مطبوعاتی معنا پیدا می کند تا راه حل های مناسب و خوبی را برای برطرف کردن مشکلات حرفه روزنامه نگاری طراحی کند.
به گفته انتظامی، اگر شعار دولت عقب نشینی به صنوف و بخش خصوصی است، اینجا باید به این شعار پایبند باشد، در این حالت به سوی دولت کارآمد و حداقل حرکت خواهیم کرد.
وی گفت: مدعی نیستیم که ماموریت های حاکمیتی را می شود واگذار کرد، اما وقتی صحبت از نهاد می شود باید همه کمک کنند تا پختگی ایجاد شود.
انتظامی گفت: باید مناسبات دموکراتیک بین ما ایجاد شود و اگر نماینده تشکلی هستیم دنبال مطالبات آن تشکل باشیم.
وی تاکید کرد: تشکل رسانه ها هرچه غیرسیاسی تر باشد بهتر می تواند مشکلات حقوقی و رفاهی اعضا را دنبال کند، در غیر این صورت بر آنها برچسب سیاسی زده می شود.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در بخش دیگری گفت: باید ماموریت ها هم تفکیک شود و به روش میثاقی تن دهیم؛ این که گفته می شود اخلاق حرفه ای بهترین روش است خود میثاقی است که رسانه ها باید نقش آفرین باشند.
به گفته انتظامی، باید روش های غیر عوام گرایی را دنبال کرد که مبنایی باشد؛ سیاست هایی را دنبال کنیم که در نهایت به نفع رسانه ها تمام شود.
به گفته وی، اقدامات و همکاری های برجسته رسانه ای که تاکنون انجام شده مانند حل مساله مالیاتی، بیمه رسانه ها، حل مشکل رسانه ها با تامین اجتماعی، یارانه و ... از این نوع هستند.
وی به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و انتشار آن توسط رسانه ها اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از محورهایی که دولت به عنوان ریل گذار باید انجام دهد فراهم کردن مقدمات این قانون است که تاکنون به جد همکاری خوبی را برای تصویب و اجرای آن به عمل آورده است.
انتظامی گفت: براساس این قانون علاوه بر دسترسی به اطلاعات ابزار کار رسانه ها فراهم می شود؛ همچنین دسترسی هر فرد ایرانی به اطلاعات نیز آسان تر خواهد شد.
وی در بخش دیگری به برگزاری جلسات منظم هیات نظارت بر مطبوعات در این دولت اشاره کرد و گفت: جلسات این هیات از ابتدای دولت یازدهم به صورت منظم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده و تاکنون بیش از سه هزار مجور برای نشریات و پایگاه های اطلاع رسانی منتشر شده است.
به گفته انتظامی، امروز با تدابیر و سیاست های در نظر گرفته شده ارایه مجوز به درخواست کنندگان و انتظار آنها در صف دریافت مجوز به کمتر از پنج ماه تقلیل یافته است که در مقایسه با گذشته تفاوت فراوانی نشان می دهد.
آیین گرامیداشت روز خبرنگار هم اکنون با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خدادی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و جمعی از مسوولان فرهنگی و هنری، دست اندرکاران و مدیران مسوول رسانه ها و مطبوعات در تالار وحدت برگزار شد.