توجه به کیفیت مطلوب در تجاریسازی از کسب و کارها و موضوعهای مهم به شمار میرود و این موضوع در اولویت برنامهها قرار گرفته بهطوریکه نتیجه یک محصول تجاری ایجاد برند باشد
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری که امروز به مناسبت هفته دولت به استان فارس سفر کرده بود، در جمع فناوران و دانشگاهیان استان فارس گفت: بسیاری از مشکلات با تفکر تجاری صحیح قابل تبدیل به فرصتی ارزشمند برای اشتغال است و می توان با استفاده از علم و فناوری و ارزش افزوده آن به این مهم دست یافت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابطعمومی واطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، بعداز ظهر دیروز در جلسه روسای دانشگاه و استادان نخبه دانشگاههای استان فارس، که با حضور استاندار فارس برگزار شد، دانشگاهها را بخشی مهم از اقتصاد دانشبنیان دانست و اظهار کرد: برای فاصله گرفتن اقتصاد نفتی، باید به سمتی حرکت کرد که در دانشگاه تربیت نیروهای انسانی همراستای اقتصاد دانشبنیان مورد توجه قرار بگیرد.
ستاری با بیان اینکه با پول دولتی نمیتوان کار تجاری کرد و باید بین تجاریسازی و اختراع تفکیک ایجاد شود افزود: امروز چهار میلیون و 500 هزار نفر دانشجوی فعال است و باید برای اشتغال این افراد از طرحهای سنتی و قدیمی فاصله گرفت و از فناوریهای نوین و دانشبنیان بهرهبرد.
ستاری افزایش کیفیت در محصولات تجاری را یکی از لازمههای حرکت چرخ اقتصاد دانشبنیان دانست و گفت: توجه به کیفیت مطلوب در تجاریسازی از کسب و کارها و موضوعهای مهم به شمار میرود و این موضوع در اولویت برنامهها قرار گرفته بهطوریکه نتیجه یک محصول تجاری ایجاد برند باشد.
حرکت به سمت کارآفرینی دانش بنیان، لازمه اصلی رونق اقتصادی
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امروز اصل مهم در اقتصاد و اشتغال، حرکت به سمت کارآفرینی دانش بنیان است، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات با تفکر تجاری صحیح قابل تبدیل به فرصتی ارزشمند برای اشتغال است و می توان با استفاده از علم و فناوری به این مهم دست یافت.
ستاری با اشاره به فعالیت شرکت دانشبنیان در کشور، لازمه اصلاح تفکرات نادرست اقتصاد نفتی اختصاص یافتن درصد قابل توجهی از تمرکز درآمد کشور بر علم و فناوری و افزایش بهرهوری دانست و افزود: امروزه اقتصاد در همه کشورهای خواهان پیشرفت و اقتدار، بر اساس تکیه بر توانمندی و نوآوری جوانان در حوزه دانش و فناوری تعریف میشود و دانشگاههای کشورمان، باید با برنامهریزی صحیح و ایجاد شرکتهای دانشبنیان به این سمت حرکت کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان، اجرای طرح شناسایی نخبگان ایرانی خارج از کشور و حمایت از آنان را یکی از گامهای فرهنگی مبتنی بر تفکر دانشبنیان در این دولت دانست و افزود: این طرح توسط بنیاد ملی نخبگان در دولت یازدهم آغاز شده و بر مبنای آن، حمایتهای لازم نیز در این زمینه از نخبگان ایرانی خارج از کشور صورت میگیرد.
حل مشکلات استانها در گروی شکلگیری شرکتهای دانشبنیان
رییس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان کشور با اشاره به حمایت از شرکتهای دانشبنیان و مراکز رشد استان فارس، برای رونق اقتصاد دانشبنیان و افزایش سهم درآمد استان از محل ارزش افزوده دانش و فناوری عنوان کرد: پیشرفت استان در گروی شکلگیری شرکتهای دانشبنیان توسط فارغالتحصیلان جوان و خلاق است و به مدد برنامهریزیهای اصولی، این شرکتها ضمن رفع مشکلات موجود استان، ثروتآفرینی و اشتغالزایی را به دنبال خواهند داشت.
بازدید از مجموعه صنایع الکترونیک ایران
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری پیش از این نشست، همچنین از توانمندی های مجموعه صنایع الکترونیک ایران در شیراز و پردیس شرکت های دانش بنیان بازدید کرد.
در این حضور، توانمندی های مجموعه ها به ویژه در حوزه فناوری های قابل استفاده در توسعه پروژه های ملی کشور نظیر سیستم های ناوبری و مراقبت پرواز فرودگاهی، تجهیزات پزشکی، سامانه های کنترل اویونیک هواپیما، سیستم های مراقبتی راداری و سوناری، سامانه های کنترل اتوماسیون نفت و گاز، تجهیزات الکترونیک خودرو، کارت های هوشمند، توسعه شبکه های مخابرات دریایی و.. مورد بازدید قرار گرفت.
این توانمندی ها حاصل تلاش متخصصین و مهندسین مجموعه های فوق است که در کنار به کارگیری توانمندی تعداد قابل توجهی از شرکت های فناور و دانش بنیان ایجاد شده است. در این بازدید استاندار فارس و تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ستاری را همراهی کردند.
در این بازدید، همچنین از پروژه های ناوبری فرودگاه MLAT، ارتفاع سنج هواپیمایی، لامپ دستگاه رادیولوژی و افتتاح خط تولید سنسور میل بادامک خودرو و لامپ دستگاه X-ray و ده محصول فناورانه پردیس شرکت های دانش بنیان رونمایی شد که این امر زمینه ساز قطع وابستگی کشور به منابع خارجی شده است. در صورت تولید انبوه این محصولات، در حدود یک هزار نفر اشتغال در سطح استان ایجاد خواهد کرد.
براساس این گزارش، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه سفرهای استانی خود صبح امروز وارد استان فارس شد. دیدار و گفت و گو با دانشگاهیان، فناوران و نیز بازدید از مراکز علمی و تحقیقاتی و شرکتهای دانش بنیان از جمله برنامههای ستاری در این سفر بود.
در این سفر همچنین با حضور معاون علمی قرارداد طرح ساخت سکوی ملی حفاری کنسرسیوم توسعه صنایع نفت و گاز امید پارس و شرکت صنایع فراساحل نیز امضا شد. پایان بخش سفر معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به استان فارس، حضور درجلسه اتاق بازرگانی استان و با حضور اعضای هیات بازرگانی و فعالان اقتصادی با هدف بررسی مشکلات موجود و بررسی وضعیت فعلی اقتصادی این استان بود.