حجتی:: ایران و فرانسه در بخشهای مختلف مربوط به جنگل، دام و طیور، باغداری، خدمات پیش و بعد از تولید و بازاریابی، همکاریهای خود را گسترش می دهند
وزیر جهاد کشاورزی گفت:همکاری های مشترک میان ایران و فرانسه منحصر به تولید بذر اصلاح شده گندم نیست و همکاری ها در تمام ابعاد و زیر بخش های کشاورزی صورت می گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، در کنفرانس خبری مشترک وزیر جهاد کشاورزی ایران و وزرای «کشاورزی،غذا و جنگلداری» و «تجارت و جهانگردی» فرانسه با خبرنگاران رسانههای ایران و فرانسه،مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ما در زمینه تولید بذر دانههای روغنی از جمله کلزا در گذشته با شرکتهای فرانسوی همکاری داشته ایم و امیدواریم این همکاریها به صورت سرمایهگذاریهای مشترک ادامه یابد.
وی در مورد ظرفیت های آبزی پروری کشور اظهار داشت:بر اساس ارزیابی ها،ایران برای تولید 800 هزارتن تا یک میلیون تن انواع آبزیان از طریق آبزی پروری در دریاهای شمال و جنوب کشور ظرفیت دارد.
حجتی افزود:برای حمایت از طرح ملی «پرورش ماهی در قفس» در آب دریاها و ایجاد زنجیره تولید ،یکی از اقدامات مهم،تولید بچه ماهی است که با مشارکت دیگر کشورها از جمله فرانسه این کار آغاز شده است.
وی اظهار داشت: ایران و فرانسه در بخشهای مختلف مربوط به جنگل، دام و طیور، باغداری، خدمات پیش و بعد از تولید و بازاریابی، همکاریهای خود را گسترش می دهند.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار امیدواری کرد: با توافقات برجام این همکاریها شتاب و توسعه بیشتری یابد.
حجتی در پاسخ به پرسش خبرنگار فیگارو در مورد سطح همکاری های کشاورزی ایران و فرانسه اظهار داشت: فرانسه در زمینه کشاورزی در اتحادیه اروپا سرآمد است و هم کشاورزان ماهر و توسعه یافته دارد و هم سیستم کشاورزی فرانسه کارآمد و به روز است،از این رو علاقه مندیم همکاری های کشاورزی دو کشور توسعه یابد.
وزیر جهاد کشاورزی در همین حال ابراز امیدواری کرد،فرانسوی ها نیز از توانمندی ها و ظرفیت های کشاورزی ایران بهره ببرند.
وی در پاسخ به خبرنگار تلوزیون فرانسه درباره مشکلات تامین اعتبارات مالی ایران برای مبادلات تجاری تصریح کرد:مشکلات ما بیشتر در زمینه تحریم هایی است که در گذشته به طور ناعادلانه و یک طرفه علیه ایران اعمال شد و امیدواریم با انجام توافق هسته ای و طی مراحل اجرایی برجام،محدودیت های اعتباری برطرف شود و ما بتوانیم در تعامل با کشورهای جهان،نسبت به تامین اعتبار و ایجاد خطوط اعتباری برای مبادلات تجاری و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و سایر بخش های اقتصادی اقدام کنیم.
اعلام آمادگی فرانسه برای توسعه همکاری های تحقیقاتی و آموزشی
در این کنفرانس خبری،استفان لوفل وزیر کشاورزی، غذا و جنگلداری فرانسه در مورد توسعه همکاری های کشاورزی با ایران به ویژه در زمینه های تحقیقات، آموزش، اصلاح ژنتیک، تولید بذر و همچنین به کارگیری روشهای نوین آبیاری اعلام آمادگی کرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره مشکل کم آبی در کشور فرانسه و چگونگی برخورد با این موضوع گفت: در جنوب شرقی فرانسه، مشکل کمبود آب وجود دارد و طرحهایی را هم برای استفاده بهینه از آب داریم.
لوفل خاطرنشان کرد: ما به شیوههایی برای صرفهجویی در مصرف آب در بخش کشاورزی دست یافته ایم و آمادگی داریم تجارب خود را در این زمینه به کشورهای دیگر از جمله ایران منتقل کنیم.
استفان لوفل در پاسخ به خبرنگار مجله دامپروران درباره اینکه آیا فرانسه دانش ژنومیک دو نژاد دام شقوله (شیری) و نژاد مونته بیلیارد (مختلط گوشتی و شیری) را برای اصلاح نژاد دامهای ایرانی در اختیار ایران قرار می دهد گفت: ما مشکلی در این رابطه نداریم و آمادگی داریم تا ژنهای این دو نژاد را در اختیار ایران قرار دهیم اما این موضوع بستگی به درخواست مسئولان کشاورزی ایران دارد اگر آنها از ما چنین درخواستی را داشته باشند، ما هم دانش ژنومیک این دو نژاد دامی را در اختیار قرار می دهیم.
وزیر کشاورزی، غذا و جنگلداری فرانسه در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آینده همکاری های ایران و فرانسه را چگونه می بینید،اذعان داشت: آینده همکاری بین ایران و فرانسه جاهطلبانه خواهد بود و حضور فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در ایران و دعوت رییس جمهور فرانسه از رییس جمهوری ایران،نشان دهنده تعهد در گسترش همکاری های میان دو کشور است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه تلوزیونی سحر در مورد دورنمای همکاری های فنی و آموزشی دو کشور نیز گفت:در این زمینه ما همکاری های مختلفی را با ایران از جمله در موضوعات دام و تحقیقات آغاز کرده ایم و این همکاری ها باید تعمیق یابد.
لوفل همچنین درباره مصرف محصولات تغییر یافته ژنتیکی(تراریخته) در کشور فرانسه یادآور شد: پروتئین های گیاهی تغییر یافته ژنتیکی مانند سویا از سایر کشورها همچون برزیل و آرژانتین برای پرورش طیور به فرانسه وارد می شود.
وی افزود:در اروپا یک رهنمود وجود دارد که به کشورها اجازه انتخاب در مورد محصولات تغییر یافته ژنتیکی می دهد و باید به روشنی بگویم که ما راهبردهایی برای استقلال در تامین خوراک دام و طیور داریم و مصمم هستیم تولید علوفه را گسترش دهیم.
صادرات محصولات کشاورزی ایران به فرانسه
در این کنفرانس خبری،متیوس فکل وزیر مشاور تجارت و جهانگردی فرانسه گفت:ما در چارچوب توافق وین کار می کنیم و این موافقتنامه خوب تنظیم شده و به جدول رفع تحریم ها نیز اشاره کرده است.
وی به راه اندازی دفتر تجارت در سفارت فرانسه در ایران اشاره کرد و اظهار داشت:این دفتر اطلاعات و تحلیل های لازم را برای تجارت و مبادلات اقتصادی در اختیار ایران قرار می دهد.
فکل در مورد صادرات محصولات کشاورزی ایران به فرانسه عنوان کرد:ما در چارچوب دیپلماسی در مورد محصولات کشاورزی کار می کنیم و ایران می تواند براساس موافقت نامه لیسبون در زمینه مبادلات محصولات کشاورزی و مسایل اقلیمی همکاری داشته باشد.