معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر تصریح کرد: جمعیت هلال احمر کشور به دنبال تدوین نقشه راه آموزش بر اساس نیازهای هر استان است که در این راستا توافقنامهای با استانها منعقد شده تا بتوانیم نقشه راهی جامع و کامل را در کشور تدوین کنیم.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر تصریح کرد: جمعیت هلال احمر کشور به دنبال تدوین نقشه راه آموزش بر اساس نیازهای هر استان است که در این راستا توافقنامهای با استانها منعقد شده تا بتوانیم نقشه راهی جامع و کامل را در کشور تدوین کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان مرکزی، سید حمید جمالالدینی در نشست شورای معاونین جمعیت هلال احمر استان مرکزی اظهار کرد: جمعیت هلال احمر، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی و سازمانهای خیریه از سازمانهایی هستند که میزان مشارکت مردم و فعالیتهای خیریه و داوطلبانه در آن در مقایسه با دیگر دستگاهها بیشتر است.
وی بیان کرد: وقف فقط مختص به ساختمان و تجهیزات نیست، بلکه حضور داوطلبانه افراد و متخصصان در حوزههای مختلف برای ارائه خدمات به مردم را میتوان وقف تجربه و خدمت نامید.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به لزوم آیندهنگری در برنامهریزیها تصریح کرد: بیشترین توجه هلال احمر به حوادث طبیعی معطوف شده، اما باید توجه به حوادثی را که به دلیل تجمعاتی چون حج، مراسم عزاداری در محرم و صفر رخ میدهد، در سرلوحه برنامهریزیها قرار دهیم.
جمالالدینی تاکید کرد: حادثه منا نشان داد آیندهنگری در رویارویی با حوادث تجمعاتی وجود ندارد.
به گفته وی جمعیت هلال احمر متولی آموزشهای همگانی امداد و نجات است و هدف از آموزش فراگیر شدن در بین عموم جامعه برای مواجهه با حوادث است.
کاهش مرگ و میر بر اثر سیل، نشان دهنده موثر بودن آموزش های امداد و نجات است
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور ادامه داد: خوشبختانه بر اساس آموزشهای صورت گرفته در کشور در دهه اخیر میزان مرگ و میر بر اثر وقوع سیل کاهش پیدا کرده که این مهم نشانگر تاثیرگذار بودن آموزشهای همگانی امداد و نجات است.
جمالالدینی با تاکید بر اینکه آموزشهای همگانی امداد و نجات باید به دغدغه تبدیل شود، افزود: متاسفانه هنوز فرا گرفتن و آموزشهای همگانی امداد و نجات به یک نیاز برای مردم و مسئولان تبدیل نشده و علاوه بر آموزش دهنده، آموزش گیرنده نیز باید برای دریافت آموزش راغب باشد.
وی خاطر نشان کرد: نخستین گام برای ترویج این فرهنگ استفاده از ظرفیت بیرونی مانند رسانهها، صدا و سیما و مردم است که در این راستا نیز باید الگوی مورد پذیرش در هر منطقه مورد استفاده قرار گیرد.
توسعه آموزش های همگانی امداد و نجات از اهداف هلال احمر است
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور با بیان اینکه هلال احمر معین دولت و حاکمیت است، گفت: توسعه آموزشهای همگانی امداد و نجات یکی از مهمترین اهداف جمعیت هلال احمر به شمار میرود که ضروری است همچون گذشته به عنوان تکلیف به آن عمل شود.
جمالالدینی بیان کرد: اگر بتوانیم حساسیتهای لازم برای آموزش را در بین مردم ایجاد کنیم، قطعا خود آنان برای دریافت آن اقدام خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه در آموزشهای همگانی امداد و نجات باید آمایش صورت گیرد، تصریح کرد: نحوه آموزشها در هر منطقه و استان متفاوت است و میتوان با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در گسترش آموزش در کشور اقدام کرد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور ادامه داد: بر اساس آمارها 57 درصد از مردم پس از وقوع حادثه به خانواده خود مراجعه میکنند که با توجه به این مهم اگر افراد خانواده آموزشهای همگانی امداد و نجات لازم را فرا گرفته باشند میتوانند یاریگر فرد آسیب دیده باشند.
جمالالدینی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر کشور به دنبال توزیع آمایش و تدوین نقشه راه آموزش بر اساس نیازهای هر استان است که در این راستا توافقنامهای با استانها منعقد شده تا بتوانیم نقشه راهی جامع و کامل را در کشور تدوین کنیم.
راهاندازی دبیرخانه آموزش همگانی کشور در استان مرکزی
بنا بر این گزارش؛ مرتضی سلیمی؛ مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی نیز در جلسه شورای معاونین جمعیت هلال احمر استان اظهار کرد: جمعیت هلال احمر استان مرکزی آموزش را هزینه نمیداند، بلکه آن را سرمایهای برای آینده در مواجهه با حوادث محسوب میکند.
وی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در دانشگاه علمی و کاربردی هلال احمر اراک بیان کرد: این مرکز فعالیت خود را از سال 90 آغاز کرد و در حال حاضر 536 دانشجو در این دانشگاه و در مقطع کاردانی و کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی تصریح کرد: از ابتدای زمان تاسیس تاکنون 225 نفر از این مرکز آموزشی فارغالتحصیل شدهاند، همچنین 90 نفر به عنوان استاد با مدارک تحصیلی دکترا، فوق لیسانس و لیسانس در این مرکز فعال هستند.
سلیمی در ادامه با اشاره به برگزاری آموزشهای تخصصی توسط این جمعیت خاطر نشان کرد: در سال 92 جمعیت هلال احمر 60 دوره تخصصی، در سال گذشته 128 دوره و در سال جاری نیز 42 دوره آموزشی تخصصی برگزار کرده است.
وی افزود: در آموزشهای همگانی نیز در سال گذشته 592 دوره با حضور 15 هزار و 800 نفر و در سال جاری 207 دوره با حضور شش هزار و 200 نفر برگزار شده است.
به گفته وی کمبود دورههای تربیت مربی تخصصی، هماهنگ نبودن فرمهای آماری، تقویت مراکز توانافزایی، عدم وجود سامانه مجازی آموزشی، عدم وجود دستورالعمل جامع و کامل در دورههای آموزشی و… از مشکلات بخش آموزشهای همگانی به شمار میرود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی با اشاره به آموزشهای ضمن خدمت بیان کرد: در سال گذشته هشت دوره آموزشی با حضور 434 نفر برگزار شده است.
سلیمی عدم تحقق بودجه پیشبینی شده با بودجه ابلاغی، تدوین آئیننامه کلی، اختصاص بودجه برای مشاغل خاص و… را از مشکلات موجود در بخش دورههای آموزش ضمن خدمت برشمرد.
وی تاکید کرد: جمعیت هلال احمر استان در نظر دارد در صورت امکان دبیرخانه آموزش همگانی کشور را در استان راهاندازی کند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر استان علاوه بر وظایف ذاتی خود، تفاهمنامههایی را با آموزش و پرورش، دانشگاهها، کمیته امداد امام خمینی(ره) و… منعقد کرده است.