معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی از برخورداری ۹۵ درصد جمعیت روستایی کشور از راه تا پایان دولت یازدهم خبر داد.
معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی از برخورداری 95 درصد جمعیت روستایی کشور از راه تا پایان دولت یازدهم خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی٬ سید حسین میرشفیع صبح امروز یکشنبه 27 دی ماه در نشست خبری که در محل ساختمان شهید دادمان وزارت راه وشهرسازی برگزار شد با اشاره به طرح مطالعاتی جامع در حوزه راه روستایی گفت: این طرح که با کمک واحد GIS و ادارات کل راه و شهرسازی استانها و همکاران دیگر در وزارتخانه به سرانجام رسید این نوید را به ما میدهد که با برطرف مجهولات در این بخش راههای روستایی به زودی در دسترس تمام روستانشینان کشور قرار گیرد.
وی با اشاره به شبکه 200 هزار کیلومتری راههای روستایی در کشور که راه دسترسی به منابع اقتصادی بسیاری مانند گردشگری، کشاورزی، معدنی و صنعتی را در سراسر کشور ایجاد میکند افزود: در طرح مطالعاتی انجام شده تمامی این اطلاعات گردآوری شده تا در افق 1404 یک برنامه ریزی منسجم برای توسعه راههای روستایی صورت گیرد.
معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر 38 هزار روستا با جمعیت بالای 20 خانوار یا بالای 100 نفر در کشور وجود دارد افزود: همچنین 63 هزار آبادی با جمعیت کمتر از 20 خانوار در کشور موجود است.
میرشفیع با اشاره به شبکه گسترده راههای موجود کشور گفت: این راهها شامل راههای اصلی و فرعی، دسترسی بین مزارع، عشایری و معابر شهری میشود که تعریف راه روستایی راهی است که روستاها را به راههای اصلی و شهرها متصل میکند و خارج از محدوده شهری و روستایی قرار دارد که مجموعا شامل 200 هزار کیلومتر شبکه راههای روستایی است.
وی ادامه داد: برای بهرهبرداری بهتر و برخورداری بیشتر مردم از راههای روستایی اولویتبندی و طبقه بندی در راههای روستایی انجام شد و نهایتا مطالعات طرح جامع راههای روستایی در 3 فاز صورت گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در مرحله اول این طرح وضعیت موجود راههای روستایی سراسر کشور استخراج و شناسایی شد گفت: در مرحله اول مشخص شد که کدام راهها با چه میزان تراکم جمعیت سوشه، خاکی یا آسفالت هستند و کل اطلاعات راهها با توجه به هم جواری آنها با روستاهای اطراف با کمک مرکز آمار کشور شناسایی شد.
میرشفیع توضیح داد: در مرحله دوم با هماهنگی که با استانداریها و ادارت کل استانها صورت گرفت کل شبکه مورد نیازی که دارای دو ویژگی ضرورت ارتباط شبکهای و روستاهای بالای 20 خانوار بود شناسایی شد. مجموعا از میان 200 هزار کیلومتر شبکه راه روستایی 174 هزار کیلومتر راه مورد نیاز شناسایی شد.
وی افزود: البته از مجموعه 200 هزار کیلومتر راه روستایی حدود 130 هزار کیلومتر راه آسفالت شد و 70 هزار کیلومتر دیگر خاکی هستند.
معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی افزود: در فاز سوم 174 هزار کیلومتر راه شناسایی شده در 3 درجه طبقه بندی و اولویت بندی شد.
میرشفیع ادامه داد: پروژههای راه روستایی در 3 سطح پیگیری میشود که دسته اول آن 16 هزار و 700 کیلومتر راه است که آسفالت خواهد شد، 18 هزار کیلومتر با مشخصات سطح 2 تا پایان برنامه ششم انجام و 36 هزار کیلومتر راه دیگر تا افق 1404 اجرایی میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: نکته مهم طرح مطالعات راه روستایی این بود که مشخص شد 91 درصد جمعیت روستایی کشور از راه روستایی برخوردارند که این حجم از برخورداری تا پایان عمر دولت یازدهم تا 95 درصد خواهد رسید. در واقع در حال حاضر حدود 20 میلیون نفر جمعیت روستایی از راه روستایی برخوردارند.
میرشفیع ادامه داد: حدود 7 هزار روستای کشور راه آسفالته ندارند و امیدواریم تا 2 سال آینده 3 هزار روستا را برخوردار از راه آسفالته کنیم.
بهرهبرداری از 3300 کیلومتر راه روستایی در دهه فجر
معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه 5400 کیلومتر راه روستایی در هفته دولت سال جاری با برآورد اعتباری 1160 میلیارد تومان به بهره برداری رسید گفت: در دهه فجر با توجه به وجود فصل سرما و فصل غیرکاری 3300 کیلومتر راه روستایی به ارزش 751 میلیارد تومان اجرایی خواهد شد.
وی یادآور شد: یکی از سیاستهای معاونت راه روستایی در راستای تکریم حقوق شهروندی دسترسی آزاد رسانه ها و مردم به کلیه اطلاعات بوده است و تا یک ماه آینده کل استانهای کشور گزارش طرح جامع راههای روستایی خود را منتشر خواهند کرد تا اولویتبندی روستاها در افق 1404 به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد.
تکمیل راههای روستایی با 10 هزار و 400 میلیارد تومان
میرشفیع اضافه کرد: پیش از انجام طرح مطالعاتی جامع راههای روستایی برآورد هزینهای برای تکمیل راههای روستایی حدود 14 هزار میلیارد تومان بود در حالی که با این مطالعات پیش بینی میشود هزینه برآوردی تکمیل راههای روستایی 10 هزار و 400 میلیارد تومان باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توفیق حاصل شده در انجام پروژههای راههای روستایی در سال جاری این موفقیت را مرهون حمایتهای ویژه دکتر آخوندی و مجلس شورای اسلامی دانست.
پرداخت 150 میلیارد تومان مطالبات پیمانکاران راهروستایی با اسناد خزانه
وی درباره اعتبارات بودجه ای راههای روستایی توضیح داد: ظرفیت جدیدی برای پرداخت مطالبات پیمانکاران ایجاد شده که مطالبات آنان از طریق محل اسناد خزانه پرداخت میشود که تا امروز حدود 150 میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران از این محل داده شده است. همچنین پیش بینی می شود با توجه به استقبال خوب پیمانکاران از این محل حدود 400 میلیارد تومان دیگر به آنها پرداخت شود.
میرشفیع افزود: ردیف اعتبار ملی راههای روستایی در قانون بودجه که 550 میلیارد تومان بود به 600 میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین از محل ردیف اعتبار استانی ماده 18 قانون برنامه برای پروژههای راه روستایی نیز استفاده خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه راهداری راههای روستایی گفت: کار راهداری روستایی در تمام فصول سال صورت می گیرد که در زمستان این عمل شدت می یابد. به طوری سازمان راهداری اکیپهای زمستانه خود را در مناطق مختلف مستقر و با تجهیزات کامل اقدام به بازگشایی راهها میکند.
وی با اشاره به اینکه امسال وضعیت بارندگی و بارش ها بیشتر از سال های گذشته بود و شاهد افزایش 30 درصدی بارش باران و افزایش شدت بارش برف بودیم اضافه کرد: اولویت راهداران برای بازگشایی راههای کشور، راههای اصلی است پس از آن بلافاصله اقدام به بازگشایی راههای روستایی می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: 54 هزار کیلومتر از راههای روستایی کشور عمر بالای 10 سال را دارد.
وی درباره تهیه قیر راههای روستایی و تعامل با وزارت نفت در این خصوص گفت: از سال 1391 تا به امروز از ظرفیت ویژهای مطابق با قانون بهره بردیم به طوریکه در سال 91 ٬ 500 میلیارد تومان٬ در سال 92 ٬ 900 میلیارد تومان٬ در سال گذشته 1150 میلیارد تومان قیر توسط وزارت نفت در اختیار پیمانکاران قرار گرفت و امسال رقم آن به 1488 میلیارد تومان میرسد.
میرشفیع ادامه داد: از این حجم قیر که در سالهای اخیر به وزارت راه و شهرسازی اختصاص پیدا کرد٬ حدود 1200 میلیارد تومان در راههای روستایی مصرف شد و راههای روستایی بهسازی و آسفالت شدند.
وی درباره میزان تلفات رانندگی راههای روستایی گفت: برنامههای مهمی برای کاهش تلفات سوانح رانندگی در محورهای روستایی داریم به طوریکه در حال حاضر نیز این آمار از 13 به 10 درصد از تلفات سوانح رانندگی برونشهری کاهش پیدا کرده است.
میرشفیع با اشاره به پیشنهاد اصلاح ساختار امور روستایی و تجمیع شدن امور در یک معاونت روستایی٬ اضافه کرد: این موضوع٬ پیشنهادی بود که از سوی ما مطرح شد و برخی از امور مربوط به روستاها جزء وظایف وزارت راه و شهرسازی نیست و باید دید که در آینده چه تصمیمی در این خصوص گرفته خواهد شد.