ایجاد بانک های اطلاعاتی از سال های پیش یاری کننده تصمیم گیران بوده که طی 10 سال اخیر توسعه و پیشرفت چشم گیری داشته است و همین موضوع اهمیت کار را می رساند.
وزیر ورزش و جوانان با بیان این که جای خالی وجود سیستم اطلاعاتی سرمایه انسانی ورزش کشور به خوبی احساس می شد، گفت: هر چه قدر این اطلاعات دقیق تر، سامان یافته تر و به روز تر باشد تصمیم گیری و تصمیم سازی ها نیز تسهیل خواهد یافت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، مراسم رونمایی از پایگاه اطلاعات سرمایه انسانی ورزش کشور( سامانه مبین) صبح روز سه شنبه با حضور وزیر ورزش و جوانان، معاون توسعه منابع و پشتیبانی، مدیرکل حوزه وزارتی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری، کارشناسان و مدیران ستادی وزارتخانه برگزار شد.
محمود گودرزی در خصوص راه اندازی این سیستم اظهار داشت: وجود سیستمی تحت عنوان سیستم «مدیریت اطلاعات» یکی از ضروریات عصر حاضر است که هر چه قدر این اطلاعات دقیق تر، سامان یافته تر و به روز تر باشد در تصمیم گیری ها تاثیر مثبتی خواهد داشت و جای چنین سامانه ای در کشور به خوبی احساس می شد.
وی با بیان این که ایجاد چنین سیستم های اطلاعاتی در سراسر دنیا امری بدیهی و رایج است، گفت: ایجاد بانک های اطلاعاتی از سال های پیش یاری کننده تصمیم گیران بوده که طی 10 سال اخیر توسعه و پیشرفت چشم گیری داشته است و همین موضوع اهمیت کار را می رساند.
وزیر ورزش و جوانان در همین ارتباط افزود: ورزش ما از کمبود این گونه از بانک های اطلاعاتی و گسیختگی اطلاعات رنج می برد که باید در فضایی این آمار و ارقام در یک جا جمع می شد تا بتوان بر مبنای صحت آن عمل کرد و در سطح عملیاتی از آن بهره برد.
گودرزی با بیان این که تا این لحظه آمار دقیقی از وضعیت ورزش کشور نداشتیم و این اطلاعات مخدوش بود، اظهار داشت: به دلیل نبود آمایشی دقیق و معتبر، توسعه سرانه ورزشی برای ما بسیار مشکل بود و تنها بر اساس گمانه زنی اظهارنظر می شد که باید ساخت و سازهای ورزشی و همچینن استعدادیابی بر اساس همین اطلاعات اتفاق بیافتد.
وی ادامه داد: اماکن ورزشی ما باید بانکی از اطلاعات داشته باشند که در آن واحد بدانیم چند مجموعه در حال افتتاح است و یا پروژه های ورزشی برای تکمیل به چه میزان اعتبار نیازدارند.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه با اشاره به نوپا بودن این اقدامات، گفت: این سیستم هنوز تکمیل نشده و ضعف های بسیاری دارد اما تلاش شده چارچوب های دقیقی در آن دیده شود. بر همه دستگاه ها تکلیف شده که باید نظام عدالت را در توزیع اطلاعات لحاظ کنند تا از رانت اطلاعاتی و ایجاد فساد در دستگاه ها جلوگیری شود.
گودرزی حُسن این سیستم را بیرون کشیدن اطلاعات از سینه افراد و پستوها و تبدیل این دانش ضمنی و تلویحی به دانش مکتوب عنوان و خاطرنشان کرد: اتفاق میمون و مبارکی بود چرا که از این پس افراد نمی توانند اطلاعات اشتباه دهند و مدیر بالا دست نیز در تصمیم سازی های خود گمراه نخواهد شد. گاهی تبدیل دانش ضمنی به مکتوب با مقاومت سازمانی همراه است که باید با درایت این اطلاعات جمع آوری شود.
وی سرعت در گزارش گیری را از دیگر اثرات مثبت این سامانه دانست و گفت: رسانه ها و خبرنگاران با دسترسی آسان به اطلاعات می توانند نقد منصفانه تر و پیشنهادات کاربردی تر دهند و همچنین محققین می توانند به راحتی اوضاع موجود را تحلیل کنند و چشم انداز پژوهشی به واسطه همین سیستم ها اتفاق می افتد.
گودرزی این اقدام را بسیار ارزشمند خواند و افزود: امیدوارم کلیه بخش ها در جهت تقویت، تکمیل و توسعه این سیستم، با این مجموعه که بیش از یک سال برای آن زحمت کشیده است، همکاری کنند. همچنین از روسای فدراسیون ها، مدیران کل استانی، هیات های استانی و شهرستانی و کلیه افرادی که به نحوی با ورزش در ارتباط هستند می خواهیم کمک کنند تا این بانک اطلاعاتی و این سیستم خوب تصمیم یار و تصمیم ساز بتواند از خروجی ها و برکات این مجموعه بهره ببرد.