دکتر هاشمی دلیل عدم سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت را وجود رویکرد سنتی و سوسیالیستی برخی افراد به این حوزه عنوان کرد و گفت: برخی عنوان می کنند که تمام خدمات را باید دولت ارائه دهد و اعتقاد دارند که همه بخشهای حوزه سلامت، حاکمیتی است و نقشی برای بخش خصوصی قائل نیستند و اجازه رشد منطقی تعرفه ها را ندادند و برخی از بداخلاقی ها ناشی از این نوع رویکرد بود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه واردات دارو به کشور در دولت یازدهم از 1.4 به یک میلیارد دلار کاهش یافته است، میزان صادرات دارو نسبت به گذشته را دو برابر دانست و گفت: سهم صادرات دارو اندک است زیرا بخش عمده ای از تولید دارویی کشور در دست شرکت های دولتی یا شبه دولتی است و صنعت داروسازی کشور نیازمند نوسازی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، دکتر سید حسن هاشمی در جلسه مشترک کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که با حضور معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت و نیز وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، مسئولان سازمان های بیمه گر پایه و رییس سازمان نظام پزشکی کشور و مسئولان سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با هدف آشنایی و تعامل بیشتر و هماهنگی بین بخشی برگزار شد، اظهار داشت: خوشبختانه بیمه ها و بیمارستانهای دولتی برای کاهش مصرف داروهای پر هزینه، راهنماهای بالینی را بخوبی اجرا می کنند و صرفه جویی های قابل توجهی در منابع شده است و تصور می کنیم که در صورت اهتمام بیمه ها و وزارت بهداشت در حوزه دارو باید حداقل 500 میلیارد تومان صرفه جویی داشته باشیم که سیاست وزاتخانه های بهداشت و رفاه همین است و کارگروهی نیز برای اجرایی شدن آن تشکیل شده است.
60 درصد از بیمارستانهای دولتی قدمت 30 تا 50 سال دارند
وزیر بهداشت وضعیت درمان در کشور را مناسب ندانست و گفت: به دلیل کمبود زیرساخت ها وضعیت درمان در کشور مناسب نیست و حدود 60 درصد از بیمارستانهای دولتی قدمت 30 تا 50 سال دارند و به حدود 100 هزار تخت بیمارستانی نیاز داریم تا به شاخص ترکیه برسیم و با برخی از کشورهای منطقه فاصله زیادی داریم.
کمبود 110 هزار پرستار
دکتر هاشمی با اشاره به کمبود تعداد پزشک و 110 هزار پرستار، خاطرنشان کرد: از سهم سلامت در تولید ناخالص داخلی(GDP) در بین 130 کشور دنیا در رتبه 89 و در منطقه رتبه 11 قرار داریم و از میزان متوسط هم پایین تر هستیم که این باعث ایجاد مسئولیتی سنگین برای کمیسیون بهداشت و درمان می شود تا مجلس را متقاعد کند که اگر قبول دارند که سلامت در کنار امنیت باید یکی از اولویت های دولت باشد، هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر مشکلات جدی زیرساخت های حوزه درمان، اظهار داشت: باید حتما اقداماتی انجام دهیم که سرمایه گذاری در حوزه سلامت مقرون به صرفه باشد در وزارت نیرو، وزیر نیرو مشکلات ساخت نیروگاه ندارد زیرا بخش خصوصی اقدام به ساخت نیروگاه می کند و وزارت نیرو از آن خرید می کند.
عدم سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت به دلیل وجود رویکرد سنتی
دکتر هاشمی دلیل عدم سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت را وجود رویکرد سنتی و سوسیالیستی برخی افراد به این حوزه عنوان کرد و گفت: برخی عنوان می کنند که تمام خدمات را باید دولت ارائه دهد و اعتقاد دارند که همه بخشهای حوزه سلامت، حاکمیتی است و نقشی برای بخش خصوصی قائل نیستند و اجازه رشد منطقی تعرفه ها را ندادند و برخی از بداخلاقی ها ناشی از این نوع رویکرد بود.
تنها 19 درصد اعتبارات طرح تحول سلامت برای دستمزد هزینه شده است
وزیر بهداشت ضمن انتقاد از افرادی که کسری اعتبارات بیمه ها را ناشی از طرح تحول سلامت، ایجاد تقاضاهای القایی، افزایش هزینه ها و اختصاص منابع به پزشکان عنوان می کنند، تصریح کرد: از کل اعتبارات طرح تحول سلامت حدود 19 درصد برای دستمزد هزینه شده است.
دکتر هاشمی در ادامه خاطرنشان کرد: دکتر روحانی معتقد بودند که پرداخت یارانه نقدی برای همه اعم از فقیر و غنی چاره ساز نیست و باید به اقشار ضعیف مانند افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی و افراد بی سرپرست یا بد سرپرست جامعه پرداخت شود و تصور می شد که از 42 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی، 25هزار میلیارد تومان صرفه جویی شود و در اختیار حوزه خدمات و تولید و اشتغال قرار گیرد و در هیات دولت اعلام کردند که حدود 8 تا 10 هزار میلیارد تومان را در حوزه خدمات هزینه می کنند که ما با کمک بیمه ها طرح تحول سلامت را طراحی کردیم که در نهایت در کمیسیون های مختلف، شورای اقتصاد و هیات وزیران تصویب شد.
وزیر بهداشت با اشاره به مخالفت برخی از افراد سیاسی و غیر سیاسی با حذف یارانه نقدی، گفت: تصمیم بر این شد که از مردم نظرخواهی شود و علیرغم تاکیدات مراجع و صدا و سیما بر حذف یارانه نقدی اما بیش از 90 درصد از مردم اعلام کردند که تمایل دارند یارانه نقدی خود را دریافت کنند.
دکتر هاشمی گفت: برخی افراد تصور می کنند که کشف تازه ای کرده اند که از طرح تحول سلامت به عنوان طرح یارانه ای یاد می کنند اما معلوم است که طرح تحول، یارانه غیر نقدی است ای کاش در دوران گذشته با اختصاص یارانه به حوزه سلامت، حداقل برای یک دوره مشکلات سلامت مردم را حل می کردید.
برای 6 میلیون نفر بیمه شده اعتباری پرداخت نشد
وزیر بهداشت با بیان اینکه طولانی شدن مذاکرات و تاخیر در برداشته شدن تحریم ها و مهم تر از آن کاهش قیمت نفت، مشکلات اقتصادی دولت را افزایش داد، افزود: دولت که تصور می کرد از محل حذف یارانه نقدی و اختصاص آن به حوزه خدمات و اشتغال بتواند اعتبارات مورد نیاز طرح تحول سلامت را تامین کند، با وجود مشکلات اقتصادی در پرداخت نقدی یارانه ها نیز دچار مشکل شد و فشارهای زیادی روی وزارت بهداشت و بیمه ها برای ادامه طرح تحول سلامت بود.
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بنا بود 4 تا 5 میلیون نفر از 11 تا 13 میلیون نفری که فاقد پوشش بیمه بوده و از طرفی قشر ضعیف جامعه هم بودند را بیمه کنیم اما پس از اینکه بیمه کرد مردم از مرز 5 میلیون نفر گذشت به سازمان مدیریت نامه زدیم که اعتبار مورد نیاز آن باید به طور کامل در نظر گرفته شود زیرا فقط 550 میلیارد تومان اعتبار برای 4 تا 5 میلیون نفر دیده شده بود که در نهایت 11 میلیون نفر بیمه شدند و هیچ رقمی برای 6 میلیون نفری که اضافه بیمه شدند رقمی در نظر گرفته نشده است که یکی از دلایل کسری اعتبارات بیمه است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: از 550 میلیارد تومانی که قرار بود برای بیمه کردن 4 تا 5 میلیون نفر در طول سالهای 93 تا 95 اختصاص دهند فقط 70 میلیارد تومان محقق شده است که این هم یکی از دلایل کسری اعتبار بیمه است.
دکتر هاشمی اضافه کرد: بنا بود دفترچه بیمه رایگانی که به مردم داده می شود تنها برای بستری ارزش داشته باشد و به ازای هر نفر 16 هزار تومان در نظر گرفته شده بود اما اکنون که ارزش این دفترچه همانند سایر کارکنان دولتی در بستری و سرپایی یکسان شده، سرانه آن از 16 به 34 هزار تومان افزایش یافته است و با در نظر گرفتن این تفاوت، سالانه 2 هزار و 500 میلیارد تومان کسری اعتبارات برای بیمه به همراه دارد بنابراین واقعیت ندارد که برخی عنوان می کنند که کسری اعتبارات بیمه به دلیل اجرای طرح تحول و اصلاح تعرفه ها است.
وزیر بهداشت گفت: دولت پیشنهادی داد که 5 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در قالب اصلاحیه بودجه 95 عرضه شود تا کسری اعتبارات بیمه کاهش یابد.
نجات بیمارستانهای کشور از ورشکستگی با اجرای کتاب تعرفه خدمات سلامت
وزیر بهداشت اجرای کتاب تعرفه خدمات سلامت را موجب نجات بیمارستانهای کشور از ورشکستگی دانست و گفت: اگر مطالبات بیمارستانها از بیمه ها محقق شود هیچ بیمارستانی در کشور تراز مالی منفی ندارد اگرچه کارانه را سال 74 تصویب کرده اند و دولت ها و مجالس مختلف نیز آن را اجرا کرده اند اما در برخی از نقاط کشور یک سال است که کارانه را پرداخت نکرده ایم.
قدردانی از جامعه پزشکی به دلیل همراهی با طرح تحول سلامت
دکتر هاشمی ضمن تقدیر از جامعه پزشکی به دلیل همراهی با طرح تحول سلامت با وجود مشکلات اقتصادی، اظهار داشت: برخی از کارمندان دستگاه های اجرایی اگر یک ماه حقوق خود را دریافت نکنند جلوی مجلس اعتراض می کنند اما جامعه پزشکی و پرستاری با احترام و با شرافت کار خود را ادامه می دهد اما ما هنوز نتوانسته ایم کارانه یک سال پیش پزشکان را پرداخت کنیم که مطب خود را تعطیل کرده و در بخش دولتی فعالیت می کنند.
وزیر بهداشت گفت: من استاد دانشگاه با حقوق 7 میلیون و 500 هزار تومانی با کارگری که فقط یک میلیون تومان حقوق دریافت می کند به یک اندازه حق بیمه پرداخت می کنیم بنابراین بهتر است که این مدل اصلاح شود.
سلامت مردم را از اما و اگر خارج کنیم
دکتر هاشمی با بیان اینکه باید سلامت مردم را از اما و اگر خارج کنیم، خاطرنشان کرد: پایداری منابع برای حوزه سلامت بسیار مهم است و پیشنهاد کردیم که بودجه ما را از بودجه عمومی جدا و از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنید و مردم در زمان خرید از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده، 4 یا 5 درصد را برای حوزه سلامت پرداخت می کنند و به دلیل اتصال به مالیات، برای حوزه سلامت منابع پایداری را به همراه دارد که هر سال نیز به میزان منطقی افزایش پیدا می کند