یکی از دلایل ضعف فعالیتهای اقتصادی دولت گذشته، عدم آرامش و عدم امنیت روانی در جامعه بود. آرامش و امنیت دو موضوع توأمان در جامعه هستند و فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاریها در جایی پدیدار میشوند و رشد میکنند که آرامش و امنیت وجود داشته باشد.
نعمت احمدی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی دولت، بازگشت آرامش روانی به جامعه را یکی از مهمترین دستاوردهای دولت روحانی دانست و گفت: فارغ از بررسیهای علمی و تئوری نتایج آرامش در جامعه، مردم تا قبل از توافقنامه هستهای در امور تجاری و اقتصادی خود محتاطانه عمل میکردند و استرس و اضطراب بین اقشار جامعه دیده میشد.
احمدی کاهش جرائم قضایی و حقوقی را یکی دیگر از نتایج مستقیم آرامش و امنیت روانی در جامعه عنوان کرد و ادامه داد: هرگاه جامعه در یک آرامش و امنیت روانی قرار بگیرد بنا بر آمار و تجارب، جرائم حقوقی و قضایی آن کاهش پیدا میکند. کاهش جرائم نیز یعنی کشور از بحرانهای احتمالی و تهدیدات اجتماعی دور شده است.
وی در تعریف بحران تشریح کرد: از نظر من بحران یعنی آن که در سالهای گذشته آمارها به جایی رسید که نشان میداد ما در سال 800 هزار زندانی داشتیم و از این میان 100 هزار نفر آنان کمتر از 10 روز زندانی بودند. افرادی که تنها 10 روز یا کمتر زندانی هستند، در واقع متهم بوده و محکوم به حساب نمیآیند که در نهایت به خاطر یک سری اختلافات در زندان ماندهاند.
نعمت احمدی ادامه داد: چنین وضعیتی یعنی آن که من، شما، مردم و حتی قاضی پرونده هم عصبانی است. من و شما عصبانی هستیم و کوچکترین مساله موجب درگیری فیزیکی و مشاجره و حتی تهدید جانی میشود. قاضی پرونده عصبانی است چون میتوانست با برخی تدابیر از رفتن متهم به زندان جلوگیری کند و به نوعی بین متهم و شاکی صلح ایجاد کند ولی به هرجهت این کار محقق نشده و در نهایت جامعه عصبانی است چون چند صد بار دیگر این اتفاق در جاهای دیگر آن تکرار شده است و به دیگران تعمیم داده میشود.