مهرفرد : حدود 117 ميليون تن محصولات كشاورزي به ارزش 76 ميليارد دلار سالانه در ایران تولید می شود به طوري كه در توليد محصولاتي همچون پسته، زعفران، خرما، كشمش، سيب و مركبات در دنيا رتبه های برتر تولید و پتانسيل بالايي برای صادرات داريم
توسعه همكاريهاي كشاورزي ایران و سریلانکا در دیدار قائم مقام وزير جهاد کشاورزی در امور بازرگاني و صنايع كشاورزي ايران با وزير صنايع پايه سريلانكا مورد تاكيد قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت جهاد كشاورزي، مهندس علی اکبر مهرفرد در دیدار با "دايا گاما" وزير صنايع پايه (صنایع کشاورزی و شیلات) سريلانكا و هيات همراه گفت: زمينههاي همكاري بين دو كشور وجود دارد كه لازمه آن، آشنايي و شناخت كافي بخش خصوصي دو كشور از يكديگر است كه ما به عنوان مسوولان دولتي تلاش ميكنيم زمينه اين همكاريها را فراهم كنيم.
وي افزود: استعداد كشاورزي دو کشور مكمل هم است و محصولات رقابتي با هم ندارند، بنابراين لازم است گروههاي كاري و كميسيونهاي مشترك بين دو كشور و بين بخش دولتي و خصوصي تشکیل و به پروژههاي مشترك تبدیل شود.
قائم مقام وزير جهاد کشاورزی در امور بازرگاني و صنايع كشاورزي ايران تاكيد كرد: براي حل مشكلات پول و مسائل بانكي بايد با كمك بانك مركزي دو كشور راهكارهاي لازم را بيابيم.
وي خاطرنشان كرد: به دليل وجود تحريمها، بيشتر فعاليتهاي كشور ما به نام ديگر كشورها نوشته ميشد كه در پسابرجام سعي بر رفع اين مشكلات داريم بنابراين اميدواريم با همكاري كشورهاي دوست، زمينههاي همكاري سريعتر هموار شود.
مهرفرد ضمن معرفي استعدادها و پتانسيلهاي كشورمان در بخش كشاورزي، تصريح كرد: حدود 117 ميليون تن محصولات كشاورزي به ارزش 76 ميليارد دلار سالانه در ایران تولید می شود به طوري كه در توليد محصولاتي همچون پسته، زعفران، خرما، كشمش، سيب و مركبات در دنيا رتبه های برتر تولید و پتانسيل بالايي برای صادرات داريم.
وي با اشاره به تنوع محصولات صادراتی بخش كشاورزي ايران، گفت: ايران دومين توليد كننده خرما و سومين توليد كننده كشمش در دنياست. در صنعت لبنيات نيز پيشرفت نسبتا زيادي دارد به طوري كه سال گذشته 600 ميليون دلار صادرات لبنيات داشتيم.
مهرفرد اضافه کرد:دامداريهاي ايران و صنعت لبنيات كشورمان تقريبا با استانداردهاي جهاني برابري ميكند به طوري كه انواع فرآوردههاي لبني نيز جزو فرآوردههاي صادراتي كشورمان است.
مهرفرد با توجه به توليد چاي در سريلانكا و ايجاد زمينههاي همكاري با اين كشور گفت: حدود 80 هزار تن نياز كشور به چاي است كه حدود 25 هزار تن آن در كشور توليد ميشود بنابراين با معرفي شركتهاي دو طرف و سرمايهگذاري مشترك بين اين شركتها، ميتوان در زمينه تامین چاي برنامهريزي كرد.
قائم مقام وزير جهاد کشاورزی در امور بازرگاني و صنايع كشاورزي با اشاره به صنايع تبديلي چاي و برنج نيز گفت: صنايع تبديلي و عملآوري اين دو محصول نيز زمينه مناسبي براي همكاري بين دو كشور محسوب می شود.
اين مسوول اظهار اميدواري كرد با برگزاري اين نشست، زمينه های توسعه همكاري های کشاورزی دو كشور بررسی و منجر به پروژههاي مشخص و توسعه ارتباطات دو كشور شود.
دايا گاما وزير صنايع پايه(صنایع کشاورزی و شیلات) سريلانكا نيز در اين نشست، بر توسعه همكاريهاي دو كشور در زمينه كشاورزي و نفت تاكيد كرد و گفت: از آنجايي كه فناوري كشور ايران بالاست، ما ميتوانيم از اين فناوريها در بخش كشاورزي و صنايع سريلانكا استفاده كنيم.
وي بر تجارت مستقيم با ايران تاكيد و خاطرنشان كرد: در حال حاضر تجارت بين ايران و سريلانكا به صورت غيرمستقيم است در حالی که با تجارت مستقيم بين دو كشور، سود بيشتري كسب خواهيم كرد بنابراين بايد سعي كنيم مشكلات پيش رو را برداريم.
وزير صنايع پايه سريلانكا با بيان اين كه در اين وزارتخانه مسووليت اصلي ما در حوزه نفت است اما در عين حال مسوول صادرات بخش كشاورزي نيز هستيم، گفت: در بخش كشاورزي روي 23 محصول كشاورزي و 10 محصول شيلاتي فعاليت ميكنيم.
وي به توليد محصولاتي همچون پاپايا، آناناس، انبه، موز، ادويه، دارچين و ... در سريلانكا اشاره كرد و گفت: اين كشور در توليد چاي نيز در دنيا رتبه خوبي دارد به طوري كه امسال بزرگترين توليد كننده چاي دنيا شناخته شده است.
دايا گاما، با تاكيد بر توسعه همكاريهاي بين دو كشور، خواهان برگزاري نشست با اتاق بازرگاني كشورمان شد و افزود: با توجه به بازار جديدي كه در كشورمان وجود دارد، از تجار ايراني دعوت ميشود براي دستيابي به بازار هند، بنگلادش، اروپا و ... در سريلانكا سرمايهگذاري كنند.
به گفته وي، بخش كشاورزي سريلانكا فعاليت زيادي ندارد اما موقعيت جغرافيايي اين كشور، به دليل واقع شدن در راه ابريشم، داراي اهميت بالايي است بنابراين شركتهاي ايراني ميتوانند در توليد و صادرات با اين كشور همكاري كنند.
وزير صنايع پايه سريلانكا، براي تقويت روابط دو كشور، از وزير جهاد كشاورزي ايران و قائم مقام وزير در امور بازرگاني و صنایع کشاورزی براي سفر به سريلانكا دعوت به عمل آورد.
هومن فتحي مدير كل دفتر امور بينالملل و سازمانهاي تخصصي وزارت جهاد كشاورزي نیز در اين ديدار گفت: پتانسيلهاي دو كشور ايران و سريلانكا، پتانسيلهاي مكمل است بنابراين امكان مبادله بين دو كشور زياد است.
وي افزود: روابط با سريلانكا براي ما داراي اهميت است بنابراين به محض دريافت سند همكاري بين دو كشور، اين همكاريها را آغاز خواهيم كرد.