معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: تفکرات و رویکردهای حاکم دهه 60 و تکیه بر اقتصاد سنتی و نفت عامل اساسی در توسعه نیافتگی و مانع جدی پیش روی اشتغال و شکوفایی در کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، سورنا ستاری سه شنبه شب در نشست ستاد راهبردی مدیریت اقتصاد مقاومتی در یاسوج اظهار داشت: مهمترین راهبرد و با ارج ترین راهکار علمی، منطقی و کارشناسی برای خروج از این وضعیت، حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان است.
وی گفت: دانش روز، خلاقیت ها و ایده های نوآور نخبگان و جوانان تحصیل کرده در دانشگاه ها کلید حل چالش های فرآروی اقتصاد کشور است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: دانشگاه ها از این طریق ضمن تولید علم و فناوری، تجاری سازی علوم و فروش تکنولوژی های خود بهترین محل درآمد زایی و کمک به بهبود وضعیت اقتصاد داخلی کشور هستند.
ستاری معتقد است که بسترها و زمینه های لازم برای تبدیل این ایده ها، دانش و خلاقیت ها به ثروت در سطح دانشگاه ها و مراکز علمی باید فراهم شود.
وی بیان کرد: اگر در برهه زمانی و در سال های قبل تکیه بر سرمایه گذاری های کلان اقتصادی در حوزه خام فروشی نفت، صنعت و صنایع بزرگ رویکرد و اساس توسعه اقتصادی بود، امروزه آن تفکرات دهه 60 و 70 دیگر کارساز نیست.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری نهادینه کردن توسعه اقتصاد دانش بنیان و استفاده از ظرفیت ها و ایده های خلاقانه در دانشگاه ها و مراکز علمی کشور را به عنوان راهبرد جدید اقتصادی و از اولویت های مهم در دولت یازدهم ذکر کرد.
ستاری تصریح کرد: اقتصاد دانش بنیان دروازه ورود و اساس اقتصاد مقاومتی و روشی معقولانه، منطقی و راهگشا برای مقابله با هرگونه تهدید و ترکش های اقتصادی از بیرون است.
وی گفت: توسعه شرکت های دانش بنیان، ایجاد مراکز رشد و پارک های علم و فناوری پیش نیازهای جدی و اساسی در تحقق اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی هستند که تمامی استان ها باید بر ایجاد این ظرفیت های ضروری اهتمام ورزند.
استان کهگیلویه و بویراحمد افزون بر 57 هزار دانشجو دارد که هشت هزار نفر از این تعداد در حال گذراندن تحصیلات تکمیلی هستند.
کهگیلویه وبویراحمد تنها استان فاقد پارک علم و فناوری در کشور محسوب می شود.
ستاری، استان کهگیلویه وبویراحمد را سرشار از ظرفیت های بالقوه در حوزه های مختلف به ویژه گردشگری ،جنگل و گیاهان دارویی دانست و برسرمایه گذاری و توسعه اقتصاد دانش بنیان بر روی این استعدادها تاکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که مسئولان اجرایی و متولیان امور در این استان به جای سرمایه گذاری و واگذاری زمین ها برای طرح های بزرگ صنعتی باید به بنگاههای کوچک زودباده، کارآفرین و ایده های جدید دانشگاهی تمرکز کنند.
40درصد از گونه های گیاهی موجود در کشور مربوط به کهگیلویه وبویراحمد است.
تنها در منطقه حفاظت شده دنا حدود یکهزارو 250 گونه گیاهی شناسایی شده که این میزان حدود 16 درصد کل گیاهان دارویی در کشور است.
افزون بر 600 هکتار از زمین های مستعد این استان در سال های گذشته زیر کشت انواع گیاهان دارویی رفته است.
نشست امروز ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی کهگیلویه وبویراحمد با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و استاندار برگزار و مشکلات چند طرح مهم و بزرگ اقتصادی و برخی مطالبات به حق این استان از جمله موضوع تخصیص منابع آب، پتروشیمی دهدشت، تامین اعتبار پنج طرح مهم گردشگری و ایجاد پارک علم و فناوری به عنوان ضرورتی غیرقابل انکار بررسی و برای حل آنها تصمیم گیری شد.