وزیر کشور با بیان این که هر موضوع جایگاه و رسیدگی خاص خود را دارد، گفت: برگزاری تجمع ها، راهپیمایی ها و سخنرانی ها در حوزه وظایف وزارت کشور است، ما باید نقاط مشترک قوی داشته باشیم تا در هیچ یک از مراحل رقابت های سیاسی این نقاط مورد خدشه قرار نگیرند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که چرا دولت حساسیتی درباره مساله لغو سخنرانی علی مطهری در مشهد نشان داد اما در مسایل دیگر از جمله آلودگی هوا و مساله اقتصادی ندارد، اظهارداشت: هر موضوع جایگاه خاص خود و رسیدگی خاص خود را دارد و نمی توانیم هر مساله ای را به مساله ای دیگر احاله دهیم.
رحمانی فضلی افزود:همه موضوعات در جایگاه خودش متولی دارد، بحث مسایل زیست محیطی متولی و شورای عالی دارد و همه اقدامات لازم را انجام داده و به مردم گزارش داده اند.
وی ادامه داد: در مساله رکود ما با شرایطی خاصی هم چون قیمت نفت مواجه هستیم و دولت توانسته رکود را به 4.9 دهم و تورم 48 درصدی را به هشت درصد برساند.
وزیر کشور تصریح کرد: اصلا و ابدا نگاه دولت به ترجیح یک امر به امر دیگری نیست و هر موضوع در جای خود بررسی می شود.
رحمانی فضلی افزود: برگزاری تجمع ها، راهپیمایی ها و سخنرانی ها در حوزه وزارت کشور است، ما باید نقاط مشترک قوی داشته باشیم که در هیچ یک از مراحل رقابت های سیاسی مورد خدشه قرار ندهیم.
وی یادآور شد: موضوع ولایت، وحدت،انسجام و امنیت و رشد و پیشرفت اقتصادی برای ما نقاط مشترک هستند. ما نباید این نقاط را مورد هجمه در شرایط خاص قرار دهیم که خدای نکرده بتوانیم از این فضا نانی به تنوری کسی بچسبانیم .این کارها پسندیده نیست.
وزیر کشور همچنین درباره ماجرای سخنرانی دو سال گذشته علی مطهری در شیراز که به درگیری انجامید، گفت: مساله حضور آقای مطهری در شیراز، بهم زدن سخنرانی نبود، عده ای در فرودگاه تجمع کردند که با آنان برخورد شد؛ استاندار فارس نیز به این دلیل تغییر نکرد، ما دلایل زیادی برای جابجایی داشتیم و به خود وی نیز پیشنهاد سفیر شدن شده بود.
وی ادامه داد: گفتند فرماندار مشهد بخاطر لغو سخنرانی نایب رییس مجلس برکنار شده که اینطور نبوده است و فرماندار مشهد 18 آبان توسط من منصوب شده بود.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا فرمانداران و استانداران شما از دولت قبل هستند؟، گفت: خیر این چنین نیست، فرمانداران و مدیران ما از جنس مدیریت در دولت گذشته نیستند اما ممکن است سلیقه های متفاوتی داشته باشند که به هر حال در شیوه مدیریت ممکن است سلیقه ها متفاوت باشد.
رحمانی فضلی افزود: از هر جناحی دوستان به من لطف دارند. در انتخابات گذشته چقدر فضاسازی شد مبنی بر این که با این وزیر یا استاندار نمی توان انتخابات برگزار کرد.
وی ادامه داد: باید قبول کنیم عده ای دیانت، حقیقت و عدالت را به همه چیزی که به عنوان منافع سیاسی و جناحی است، ترجیح می دهند و این عده در جمهوری اسلامی ایران کم نیستند.
رحمانی فضلی اهل تهدید نیست، هر کس من را تهدید کند تیزتر می شوم
وزیر کشور همچنین در پاسخ به این سوال که آیا دلیل برگزاری این نشست خبری، تهدید به استیضاح شما از سوی نمایندگان مجلس است، خطاب به خبرنگاران اظهارداشت: بنویسید رحمانی فضلی اهل تهدید نیست. هر کس من را تهدید کند، تیزتر می شوم البته اگر در مسیر حق نباشیم، گردنم از مو هم باریک تر است.
خبرنگاری از وی پرسید: چرا سخنرانی محمود احمدی نژاد رییس جمهوری سابق با وجود پرونده هایی که دارد به راحتی برگزار می شود و امنیت آن برقرار است اما فرزند شهید مطهری نمی تواند سخنرانی کند، علت رفتارهای فرا قانونی در استان خراسان رضوی با حاکم خود خوانده آن چیست؟
وزیر کشور گفت: این بحث حاکم خود خوانده درست نیست، عفت کلام و حفظ ادب برای ما واجب است. آقای علم الهدی نماینده ولی فقیه هستند و ممکن است دیدگاه های متفاوت و ایده های دیگری داشته باشند و باید احترام این افراد که مورد تایید رهبر معظم انقلاب هستند، حفظ شود.
رحمانی فضلی افزود: خلاف افراد در هر موقعیتی که تشخیص دهیم در مسیر قانونی قابل رسیدگی است، از روز گذشته مسایل توهین آمیزی مطرح می شود که این ها معصیت دارد چرا اجازه می دهیم چیزهایی برای فرد مومنی مطرح کنیم که نگاه او با ما متفاوت است و ما نمی پسندیم.
وی ادامه داد: این درست نیست و نباید این قضاوت ها در جامعه مطرح شود.
رییس شورای امنیت کشور تصریح کرد: این که برای احمدی نژاد امنیت وجود دارد، برای ما نفس امنیت مطرح و مهم است و برای هر کس می خواهد سخنرانی کند و مجوز دارد امنیت را فراهم می کنیم.
رحمانی فضلی افزود: درباره سخنرانی احمدی نژاد به وی تذکر داده شده است و گفته ایم برای برگزاری جلسات باید به ما اطلاع بدهید و امنیت شما با ما است اما احمدی نژاد گفته امنیت جاهایی که می روم با خودمان است و خودم آن را تامین و تضمین می کنم.
وی ادامه داد: بنابراین اگر در مورد وی دادستان نظر دهد که نباید سخنرانی کند نباید سخنرانی داشته باشد.
وزیر کشور یادآور شد: ما از لغو سخنرانی آقای مطهری متاسف هستیم و نباید صورت می گرفت. ما اختلاف در برداشت از قانون داریم. دادستان با توجه به اختیارات قانونی تشخیصی داده است که هم رییس جمهوری، هم من و هم رییس مجلس و حتی به نقل از رییس مجلس، رییس قوه قضاییه هم مخالف و متصرض بودند، کار درستی نبوده و پیگیری می شود.
رحمانی فضلی افزود: اجازه دهید در مسیر قانونی مسایل را حل کنیم، ادب، احترام و رعایت قانون باید مدنظر باشد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اختیاراتی که دادستان برای لغو سخنرانی دارد آیا با این وجود در زمان انتخابات پیش رو باید قید انتخابات باشکوه را بزنیم؟ اظهارداشت: معتقدیم برداشت دادستان از قانون، درست نیست، نمی توانیم برویم و در خیابان درگیر شویم و عاقلانه نیست، راه حل درست این است که باید این تفسیر را به جایی برسانیم و اگر لازم است اصلاح شود.
وزیر کشور گفت: از نظر من دادستان نمی تواند تفسیر کند که شخصا با تجمعات و سخنرانی ها مقابله کند چون مسوول امنیت استان با استاندار است.
رحمانی فضلی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا گزارش ها بررسی علت حوادث از جمله حادثه بهم زدن سخنرانی موسوی لاری در قرچک اعلام نمی شود؟، خاطرنشان کرد: درباره قرچک به جمع بندی رسیدیم و افرادی عذرخواهی کردند و تعهد دادند که این کار اتفاق نیفتد و استاندار باید اطلاع رسانی می کرد.همه گزارش ها را پیگیری می کنیم.
وی ادامه داد: درباره انتخابات به هیچ وجه مشکلی در تجمعات و سخنرانی ها نخواهیم داشت. همه هماهنگی ها انجام خواهد شد و موضوعات مشابه این مشکل را با رییس قوه قضاییه صحبت می کنیم و تاییدیه ایشان را می گیریم و هر کسی در هر جمعی به صورت قانونی تجمع، راهپیمایی و سخنرانی داشته باشد مشکلی نخواهد داشت.
وزیر کشور در پاسخ به این سوال که با توجه به این که روز گذشته در قزوین سخنرانی صادق زیباکلام لغو شد، گفته می شود برخی استانداران و فرمانداران با دولت هماهنگ نیستند، گفت: در قزوین با تدبیر مساله حل شد، استاندار شورای تامین را تشکیل و دادستان را دعوت کرد و موافقت شد تا سخنرانی برگزار شود و کنترل های لازم در بیرون از دانشگاه صورت گرفت و به رییس دانشگاه نیز ابلاغ شد اما خود دانشگاه به آقای زیباکلام اعلام کرد به توافق رسید سخنرانی لغو شود و به او ابلاغ کرده است.
هر کنسرتی مجوز داشته باشد با رعایت عرف هر منطقه باید برگزار شود
وزیر کشور همچنین در پاسخ به این سوال آیا رییس قوه قضاییه پاسخ نامه شما درمورد برگزاری کنسرت ها را داده است؟، گفت: جواب نامه را حضوری به من دادند و گفتند من قبول دارم که طبق قانون صدور مجوزات با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و امنیت با وزارت کشور است، این موارد اگر قبلا هماهنگ شود می شود آن را مدیریت کرد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: هر کجا که صدور مجوز برگزار کنسرت داشته باشد با رعایت عرف هر منطقه باید برگزار شود.
وی ادامه داد: باید به عرف هر منطقه احترام بگذاریم، کنسرت در قم را ببینید که آن مساله چقدر حاشیه ساز شد، شاید مشابه آن مراسم ، حتی دهها برابر آن در تهران برگزار می شود اما باید شرایط را ببینیم. خداوند به ما عقل و تجربه داده که متناسب با آن شرایط تصمیم بگیریم که این تصمیمات با عرفیات و اعتقادات مردم هماهنگ باشد.
در لغو سخنرانی مطهری مشکل امنیتی وجود نداشته است
وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوالی درباره این که آقای رییس جمهوری در دستور پیگیری لغو سخنرانی نایب رییس مجلس تاکید کرد که نفوذ در مراکز حساس بوده است منظور رییس جمهوری از این نفوذ چیست و آیا مدرکی هم وجود دارد که این نفوذ از کجا بوده است؟، گفت: اگر نفوذی هم باشد دستگاه های اطلاعاتی باید بررسی کنند و گزارش آن را به رییس جمهوری ارایه دهند.
رحمانی فضلی یادآور شد: رییس جمهوری نگفتند که قطعا نفوذ وجود دارد، گفتند در این نوع اقدامات شواهدی وجود دارد که نشان از نفوذ می دهد و این هم نیست که حتما این نفوذ خارجی باشد.
وی ادامه داد: شاید کسانی باشند که بخواهند فضای اربعین را خراب و اختلاف ایجاد کنند. بنابراین در دستوری که رییس جمهوری دادند وزیر اطلاعات مساله را بررسی می کنند و به استحضار رییس جمهوری می رسانند.
وی در پاسخ به سوال درباره اینکه قرار بود سخنرانی در جای دولتی مثل دانشگاه تربیت معلم و علوم پزشکی برگزار شود، اگر سخنرانی سیاسی در جای دولتی باشد از نظر قانونی غیر مجاز است، گفت: در اماکن دولتی هم اگر مسوول یک مکان تشخیص دهد که برای تجمع حزبی در اختیار بگذارد از نظر او مانعی نیست منتها باید عدالت و انصاف را رعایت کند یعنی اینکه به یکی بدهد به کسی دیگری ندهد. آنچه که معمول است ما در زمان انتخابات گفته ایم کلیه امکانات استفاده دولتی برای این کارها ممنوع است.
وزیر کشور ادامه داد: در جایی یک سخنرانی آمده سخنرانی کند و از طرف یک حزب خاصی دعوت شده است، اگر تشخیص رییس دستگاه این بود که با رعایت عدالت، انصاف و قانون آنجا را اجاره داده باشد هیچ اشکالی ندارد.
رحمانی فضلی یادآور شد: وزارت کشور هم یک سالن بزرگ دارد و اگر حزبی بیاید و بگوید اینجا می خواهیم جلسه مجمع را برگزار کنم اینجا را اجاره می دهید هیچ مانعی ندارد اما در زمان انتخابات این کار را نمی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: سخنرانی مطهری در مشهد با موضوع مذهبی بود که در مکان اول لغو شد ، بعد رفتن جای دیگر و گفتند اگر دادستان مخالف است آنجا هم برگزار نمی کنیم و بعد رفتند در جایی که غیر از این دو مکان بود. البته مساله مکان نبوده است چرا که در محل بعدی مورد نظر هم گفتند نباید برگزار شود.
وزیر کشور درباره این که گفتید آیا امنیت این سخنرانی تامین شده بود، گفت: بله، امنیت تامین شده بود. وقتی مجوز داده می شود یعنی ما امنیت را قبول کردیم. ولی به هر صورت هم معاون استاندار و هم فرماندار مکاتبه کرده و استاندار خراسان رضوی هم تلفنی با افراد مختلف صحبت کرد و گفته است که ما مشکل امنیتی نداریم.
همچنان خواستار برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی هستیم
وزیر کشور همچنین در خصوص برگزاری انتخابات سال آینده به صورت تمام الکترونیکی و ایرادهای شورای نگهبان از تعرفه ها گفت: نظارت شورای نگهبان باید در تمام مراحل انتخابات و امور آن باشد، یکی از موضوعات نظارت بر تعرفه ها است که نمونه ای از آن را به شورای نگهبان می دهیم تا نظر خود را اعلام کند و در نهایت تصمیم این شورا را اجرایی می کنیم.
رحمانی فضلی افزود: ایرادهای شورای نگهبان در حوزه معاونت سیاسی وزارت کشور بررسی شده و بنا است آخرین جلسه را با شورای نگهبان بگیرند و مجوز لازم را بگیرند و نسبت به چاپ آن اقدام کنند.
وی ادامه داد: در خصوص برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی در سال آینده ما کماکان تمایل به این کار داریم.
وزیر کشور یادآور شد: به نظر ما برای انتخابات شوراها چون طرف ما مجلس شورای اسلامی است باید زودتر به توافق برسیم اما در همه کشور نمی توانیم انتخابات الکترونیکی برگزار کنیم به دلیل اینکه حجم سرمایه گذاری در این زمینه بالا است و دولت برای تامین اعتبار آن آمادگی ندارد.
رحمانی فضلی افزود: دستگاه هایی که برای انتخابات مجلس ساخته بودیم را به کار خواهیم گرفت. کارشناسان وزارت کشور و شورای نگهبان در این زمینه مرتب جلسه دارند که امیدواریم سریع به توافق برسند.
وی ادامه داد: اگر به توافق نرسیم در این مقطع شورای نگهبان ناظر است و ما تابع نظر شورا هستیم.
وزیر کشور گفت: در خصوص انتخابات شوراها تلاش می کنیم در کلان شهرها و شهرهای بزرگ به دلیل تست عملیاتی انتخابات تمام الکترونیکی داشته باشیم البته قبلا در 14 شهرستان در دوره های قبل تست شده است.
رحمانی فضلی همچنین در خصوص انتخاب معاون سیاسی این وزارتخانه نیز گفت: موضوع معاونت سیاسی هم در دوره وزارت ما از موضوعاتی بود که زمان بر شد.
وی ادامه داد: صحبت نهایی را با گزینه خود داشتیم اما چون وی مسوولیتی درباره با سفرهای استانی، هلال احمر و اربعین داشت از ما خواست مراسم اربعین تمام شود تا بعد از آن معرفی شود.
تاکنون یک میلیون و 620 زائر به کشور بازگشته اند
وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره عملکرد ستاد اربعین حسینی در سال جاری اظهارداشت: تاکنون یک میلیون و 620 زائر از عراق وارد کشور شده اند و یک مورد گره ترافیکی نداشته ایم.
رحمانی فضلی افزود: امسال توانستیم در مدت زمان تعریف شده بیش از دو میلیون و 100هزار روادید صادر کنیم و این کار بزرگی است.
وی با بیان این که بیش از 10 هزار اتوبوس حمل و نقل زائران اربعین حسینی را انجام می دهند، یادآور شد: زیرساخت هایی که برای حمل و نقل ایجاد شد و استقرار ستادها در نواحی موجب شد به راحتی حمل و نقل انجام شود.
وزیر کشور تصریح کرد: روزانه از یک میلیون 500 هزار نفر زائر پذیرایی شد که هیچ اعتبار دولتی مشخص با ردیف برای این موصوع نداشتیم و این با اعتبارات مردمی و کمک های مردمی صورت گرفته است.
رحمانی فضلی ادامه داد: اولین اولویت در مراسم اربعین حسینی تامین امنیت زائران بود با هماهنگی دولت عراق تا کنون یک مورد مشکل امنیتی نداشتیم.
وی تاکید کرد: تامین امنیت کار ساده ای نبود در مراسم اربعین در داخل کشور نیز باید امنیت برقرار می کردیم.
وزیر کشور همچنین گفت: میزان خدمات ارایه شده به زائران اربعین حسینی در سال جاری در مقایسه با سال قبل در بسیاری از موارد تا سه برابر خدمات را افزایش دادیم.
رحمانی فضلی ادامه داد: انتقال بیش از دو میلیون نفر در یک بازه دو هفته ای کار ساده ای نیست که زائران از درب منزل تا کربلا می بریم و باز می گردانیم.
وزیر کشور گفت: مراحل سازماندهی، تردد،حمل و نقل ،اسکان، غذا، تغذیه، دارو، درمان، ارتباطات و امنیت زائران را باید پاسخگو باشیم ضمن اینکه هیچ سازماندهی کلانی در این زمینه وجود ندارد.
رحمانی فضلی افزود: سال گذشته در خصوص مراسم اربعین حسینی 90 مرور نقاط قوت 150 مورد نقاط ضعف 28 مورد فرصت و 31 مورد تهدید تهیه شد، در یک سال گذشته جلسات ستاد را مستمر داشتیم و تشکیل این ستاد با ابلاغ رهبر معظم انقلاب صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در مقایسه با سال قبل در بسیاری از موارد تا سه برابر خدمات را افزایش دادیم.
وزیر کشور از مردم استان های خوزستان و ایلام به دلیل حجم ترددی که از استان خوزستان وجود داشت، تشکر کرد و اظهارداشت:ایلام با توجه به شرایطی که دارد با کمک مردم این استان توانستیم بیش از 50 درصد زوار را از مرز مهران عبور دهیم.
رحمانی فضلی افزود: مردم استان ایلام به ویژه مهران و مردم خوزستان به ویژه شلمچه و چذابه در بحث مراسم اربعین سربلند بیرون آمدند و تلاش زیادی کردند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که امسال مواجه بودیم و ما را تحت فشار قرار داد بحث حضور افراد فاقد روادید و غیرمجاز در مرز بود. علاقه و دلبستگی به اباعبدالله الحسین (ع)را به هیچ وجه نمی توانیم کنترل کنیم؛ توانستیم با کمک همه دستگاه های اجرایی این را کنترل کنیم امر زیارت بحث مستحبی است اما بحث رعایت قانون از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: فشار زیادی بود که از مرز عبور کنند و طبیعی است که ما مانع حضور خواهیم شد و کشور مقابل اجازه ورود نمی دهد در این مساله بدون کوچکترین خسارات با وجود اینکه به نیروی انتظامی با سنگ و چوب حمله شد با خویشتنداری و مدیریت درست این کار ساماندهی شد. به طور کلی نسبتا خدمات رسانی خوب بوده است.
وزیر کشور همچنین گفت: در برخی نشریات و سایت ها و کانال های خبری برخی مسایل که انصاف نبود، بیان می شد ما معتقدیم مردم ما از شعور سیاسی و فهم بالایی برخوردار هستند مردم خودشان دو میلیون نفر زایر بودند و می دیدند. هیچ وقت ادعا نکردیم کار خاص دولت یا یک دستگاه اجرایی است ما توفیق خدمتگزاری برای زایران را پیدا کردیم.
رحمانی فضلی افزود: کشاندن اختلافات سیاسی و جناحی و بهره برداری از این مساله گناه نابخشودنی است، عرصه تعاملات سیاسی خیلی وسیع است در حوزه اعتقادی و مناسک ورود نکنیم.
وی ادامه داد: با شناسایی نقاط ضعف و آسیب های مراسم اربعین امسال بعد از یک ماه کار برنامه ریزی برای سال آینده را شروع می کنیم حتما این مساله باید توسط مردم سازماندهی شود و تلاش می کنیم کاروان ها در استان ها شکل بگیرد.
برای اربعین سال آینده مرزهای قصر شیرین و سومار بازگشایی می شوند
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی درباره اینکه شب اربعین در مرز مهران ده ها هزار زائر بی سرپناه بو بدون آب و غذا بودند گفت: ما در مرز مهران هیچ مشکل آب و تغذیه نداشتیم. اگرمستند دارید ارایه دهید. صد هزار نفر از جاهای مختلف به صورت غیرمجاز و دفعتا به خواهند در جایی بیایند معلوم است که تجمع می شود.
وی درپاسخ به سوالی درباره این که با توجه به مشکلاتی که امسال در مرزها به وجود آمد این امکان وجود دارد که برای سال آینده مرزهای قصر شیرین و سومار بازگشایی شود گفت: امسال پیشنهاد کردیم که سومار بازگشایی شود. چون کنترل امنیت در منطقه سومار از نظر ما مهیا بود ولی دولت عراق قبول نکرد.
رحمانی فضلی ادامه داد: دلیل آنها هم این بود که امکانات و تجهیزات لازم و مناسب برای آنجا ندارند و در آن مسیر هم احتمال عملیات های خارج از پیش بینی وجود دارد بنابراین ما هم برای حفظ جان مردم این کار را نکردیم.
وزیر کشور گفت: در مرز خسروی هم بستگی به فضای امنیتی آن طرف مرز دارد. ما بیشترین امکان و بهترین شرایط را در خسروی داریم اگر به همت مجاهدین عراقی امنیت آن طرف برقرار شود مشتاقانه مرزهای خسروی و سومار را در مدار رفتن قرار می دهیم.
وی یادآور شد: یکی از موضوعاتی که رییس جمهوری هم در جلسه هیات دولت به آن اشاره داشتند اتمام پل خرمشهر است که از آن طریق راه آهن عبور کند. سال قبل هم رییس جمهوری دستور دارند ولی تامین منابع نشد. اگر این پل را ایجاد کنیم یقیقا از تهران به مشهد و از مشهد به راحتی با قطار افراد را عبور دهیم. مسیر بصره به کربلا مسیر خلوت تری است و بار از روی دوش ما از طریق مرز مهران و کوت برداشته می شود.
رحمانی فضلی درباره این که آیا این پل تا سال آینده ایجاد می شود گفت: این مربوط به وزارت راه و شهرسازی است و در حیطه وظیفه وزارت کشور نیست.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته می شود در شب اربعین در مرز مهران دهها هزار زائر بی سرپناه بدون آب و غذا بودند، اظهارداشت: ما در مرز مهران هیچ مشکل آب و تغذیه نداشتیم. اگرمستند دارید ارایه دهید. صد هزار نفر از جاهای مختلف به صورت غیرمجاز و ناگهان به خواهند در جایی بیایند معلوم است که تجمع می شود.
وی درپاسخ به سوالی درباره این که با توجه به مشکلاتی که امسال در مرزها به وجود آمد این امکان وجود دارد که برای سال آینده مرزهای قصر شیرین و سومار بازگشایی شود، گفت: امسال پیشنهاد کردیم که مرز سومار بازگشایی شود. چون کنترل امنیت در منطقه سومار از نظر ما مهیا بود ولی دولت عراق قبول نکرد.
رحمانی فضلی ادامه داد: دلیل آنها هم این بود که امکانات و تجهیزات لازم و مناسب برای آنجا ندارند و در آن مسیر هم احتمال عملیات های خارج از پیش بینی وجود دارد بنابراین ما هم برای حفظ جان مردم این کار را نکردیم.
وزیر کشور گفت: در مرز خسروی هم بستگی به فضای امنیتی آن طرف مرز دارد. ما بیشترین امکان و بهترین شرایط را در خسروی داریم اگر به همت مجاهدین عراقی امنیت آن طرف برقرار شود مشتاقانه مرزهای خسروی و سومار را در مدار رفتن قرار می دهیم.
وی یادآور شد: یکی از موضوعاتی که رییس جمهوری هم در جلسه هیات دولت به آن اشاره داشتند اتمام پل خرمشهر است که از آن طریق راه آهن عبور کند. سال قبل هم رییس جمهوری دستور دارند ولی تامین منابع نشد. اگر این پل را ایجاد کنیم یقیقا از تهران به مشهد و از مشهد به راحتی با قطار افراد را عبور دهیم. مسیر بصره به کربلا مسیر خلوت تری است و بار از روی دوش ما از طریق مرز مهران و کوت برداشته می شود.
رحمانی فضلی درباره این که آیا این پل تا سال آینده ایجاد می شود گفت: این مربوط به وزارت راه و شهرسازی است و در حیطه وظیفه وزارت کشور نیست.