معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است محتوای فضای مجازی به طور معمول از جنس دانش نیست تا خواندن مطالب آن را جزو مطالعه به شمار آوریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، به نقل از ایرنا، حجت الاسلام محمدرضا حشمتی گفت: فضای مجازی را نمی توان مطالعه دانست. چون از جنس دانش نیست، بلکه از جنس خبر است. به عبارت دیگر کسی که به دنبال افزایش دانش است، باید مطالعه کند و استاد ببیند.
وی افزود: بیشترین مطالب در فضای مجازی شامل متن های خبری و کوتاه است و گاهی افرادی که مطلبی را در شبکه های مجازی می بینند، حاضر نیستند متن کامل آن مطلب را در سایتی که ارجاع داده شده، بخوانند.
حشمتی، که از انتشار مطالب قرآنی در فضای مجازی استقبال می کند، همچنین گفت: فضای مجازی گسترش بسیاری پیدا کرده و در زمینه اطلاع رسانی قابل مقایسه با گذشته نیست. به گونه ای که حتی فرصت مطالعه همه مطالب قرآنی را در فضای مجازی پیدا نمی کنم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: برای مطالعه متونی که در فضای مجازی قرار می گیرد، باید قدرت پالایش داشته باشیم ولی بعضی افراد چون قدرت پالایش ندارند، با مشکلاتی در این فضا رو به رو می شوند.
وی همچنین با اشاره به مشکلات فضای مجازی گفت: افرادی که وارد این فضا می شوند، به طور معمول افکاری متلاطم پیدا می کنند و افکارشان از انسجام برخوردار نیست در حالی که مطالعه کتاب اینگونه نسیت و حتی ذهن انسان را انسجام می بخشد.
حشمتی گفت: اگر انسان دارای اندیشه نباشد، این فضا او را با خود می برد و لذا با توجه به برخی مطالب غیرواقعی در فضای مجازی، نمی توان شخصیت های فرهنگی یا سیاسی را از این طریق به خوبی شناخت و حتی انسان گاهی دچار سردرگمی می شود.