معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:ایران نمی خواهد تنها خریدار و وارد کننده صرف فناوری از کشورهای توسعه یافته باشد و با توانمندی های موجود در ایران، ما خواستار مشارکت در ایجاد و خلق فناوری با کشورهای هدف هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، به نقل از ایرنا، دکتر وحید احمدی که از روز گذشته (16 اسفند) به منظور تقویت همکاری های علمی، پژوهشی و فناوری به کشور اتریش سفر کرده است، با قائم مقام وزیر فناوری، نوآوری و حمل و نقل اتریش و مدیران کل فناوری، نوآوری و حمل و نقل آن وزارتخانه دیدار و گفت و گو کرد.
وی به سابقه تاریخی همکاری های علمی و فناوری دو کشور اشاره کرد و به تشریح برنامه های علمی و فناوری مندرج در اسناد بالادستی علمی و فناوری ایران همانند سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علمی و فناوری، برنامه پنجم و ششم توسعه، نقشه جامع علمی کشور و سند چشم انداز 20 ساله پرداخت.
دبیرکل شورای عالی عتف ضمن معرفی توانمندی های علمی و فناوری ایران گفت: وجود بیش از دو هزار و 400 موسسه آموزش عالی، حدود هزار مرکز پژوهشی، 40 پارک علم و فناوری و حدود 180 مرکز رشد علم و فناوری که در آن مراکز حدود چهار و نیم میلیون دانشجو، حدود 100 هزار دانشجوی دکترای تخصصی، حدود 800 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی و نزدیک به 90 هزار هیات علمی فعال هستند همگی نشان از پتانسیل بالای علمی و فناوری در ایران دارد.
وی درباره جایگاه شورای علوم، تحقیقات و فناوری در ایران نیز توضیح داد: شورای عالی عتف بالاترین مرجع سیاستگذاری، برنامه ریزی، نظارت و پایش علم و فناوری در ایران محسوب می شود که ریاست آن به عهده رییس جمهوری است و بیش از 10 وزیر و معاون رئیس جمهوری در آن عضویت دارند که این شورا وظیفه همگرایی بین وزارتخانه های فعال در حوزه علمی و فناوری را نیز به عهده دارد.
احمدی خاطرنشان کرد: در 5 استان ایران، 5 منطقه ویژه علم و فناوری تحت نظر شورای عالی عتف راه اندازی شده است که در سال های اخیر بسته به ظرفیت های هر استان فعالیت ها و طرح های فناوری نو و پیشرفته ای انجام و یا در حال انجام است.
وی یادآور شد: بیشترین تعامل علمی و فناوری ایران و اروپا، با کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه و اتریش است و در آینده نزدیک یک فاروم همکاری گسترده فناوری با کشور ایتالیا خواهیم داشت و علاقه مندیم این نوع همکاری با کشور اتریش نیز انجام گیرد.
معاون وزیرعلوم خواستار مشارکت شرکت های فناوری پیشرفته اتریش با شرکت های دانش بنیان ایرانی شد و یکی از اهداف این تعاملات را تقویت اقتصاد دانش بنیان در ایران ذکر کرد.
معاون اجرایی دبیرکل شورای عالی عتف نیز در این دیدار ضمن معرفی مناطق ویژه علم و فناوری ایران و طرح های فناوری این مناطق، مهمترین طرح های در حال اجرا در منطقه ویژه ربع رشیدی تبریز را ایجاد خوشه های قطعات خودرو، خوشه چرم و خوشه نساجی و مهمترین طرح های کریدور اصفهان را گردشگری، صنایع دستی و شهر خلاق عنوان کرد.
مصطفی کاظمی همچنین طرح های منظقه ویژه یزد را صنایع دستی و سرامیک و طرح های کریدور خراسان رضوی را صنایع غذایی و غذای حلال برشمرد و گفت: در منطقه ویژه بوشهر نیز طرح های ایجاد شهر هوشمند، کشاورزی و شیلات در حال اجراست.
در ادامه این نشست، رییس موسسه فناوری اتریش به همکاری خوب این موسسه با ایران و به ویژه با منطقه ویژه ربع رشیدی تبریز و بوشهر اشاره کرد و گفت: علاقه مندی زیادی برای همکاری این موسسه با مراکز علمی و فناوری ایران وجود دارد.
قائم مقام وزیر فناوری اتریش ضمن اشاره به همکاری های انجام شده بین موسسه فناوری اتریش با ایران، از توسعه و فعالیت های انجام گرفته در حوزه مناطق ویژه علم و فناوری ایران ابراز شگفتی کرد و افزود: ما هرگونه همکاری و پشتیبانی لازم را از موسسات فناوری و دانشگاههای اتریش جهت همکاری و تعامل با ایران به عمل خواهیم آورد و امیدواریم این همکاری ها موجبات تقویت اقتصاد ایران و اتریش را فراهم سازد.
دبیرکل شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری و هیات همراه همچنین از آزمایشگاههای تحقیقاتی و فناوری موسسه فناوری اتریش واقع در شهر وین بازدید کردند.
سفر کاری دبیرکل و تعدادی از اعضای شورای عالی عتف به اتریش تا فردا، 18 اسفندماه ادامه خواهد داشت.