معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه سالیان درازی است که در محافل مختلف علمی و صنعتی طرح شده اما دولت یازدهم این ارتباط را عملیاتی کرده است.
گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شاتا؛ برات قبادیان در نشست مشترک مدیران ادارات آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت با مدیران معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این مطلب افزود: در دوران های مختلف همیشه این گلایه مطرح بوده است که صنعت و دانشگاه با یکدیگر ارتباط ندارند و یا رابطه آنها قطع است و دانش تولیدی دانشگاه ها به صنعت تزریق نمی شود.
وی تصریح کرد: با این روند دانش انتقال یافته به دانشجویان عملیاتی نشده و از سوی دیگر صنعت به صورت سنتی اداره شده و در این میان این خلاء بزرگ می بایست رفع شود، که البته به طور یک شبه ارتباط صنعت و دانشگاه پررنگ نشده و مطالعات و پیش زمینه هایی نیاز دارد.
مرحله اول ارتباط صنعت و دانشگاه اجرای طرح کارورزی دانشجویان رشته های صنعتی و معدنی است
به گفته قبادیان در مرحله نخست ارتباط صنعت با دانشگاه را می بایست در ارتباط دانشجویان با صنعت تعریف کرد تا این قشر بتوانند آموخته های خود را عملیاتی کنند و با کار و زمینه تحقیقاتی خود به صورت عملی آشنا شوند و هم چنین بطور تجربی در میدان صنعت تجاربی کسب کنند که در این راستا طرح کارورزی میان وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی و وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضا رسیده است.
معاون وزیر صنعت، معدن در ادامه گفت: در این میان توانمند سازی دانشویان کافی نبوده و می بایست با کمک وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی در بنگاه های صنعتی و معدنی ورود نموده و در فضای کسب و کار فعال شوند.
به گفته قبادیان؛ در طرح کارورزی دانشجویانی که به صورت نظری علم آموزی و به صورت تجربی در آزمایشگاهها و پژوهش کده های دانشگاه محل تحصیل خود تجاربی کسب نموده اند در این مرحله می بایستدر بنگاه های صنعتی آموخته های خود را در میدان عمل وارد نمایند.
وی در توضیح مطلب افزود: در صددیم طرح کارورزی دانشجویان علاوه بر فصل تابستان به صورت دائمی و فراگیر اجرا شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما از لحاظ سخت افزاری دس کمی از کشورهای پیشرفته نداشته و صنعتمان روز به روز متحول شده و به سمت تکامل پیش می رود در این میان دانشجویان رشته های صنعتی معدنی نباید با صنعت عملی بیگانه بوده و حداقل آشنای اولیه از روند تولید و صنعت داشته و به اصطلاح دست به آچارباشند.
به گفته قبادیان؛ بکارگیری فارغ التحصیلان رشته های کاردانی صنعتی و معدنی نسبت به فارغ التحصیلانی که دارای مدارک کارشناسی و بالاتر می باشند آسان تر و سریع تر انجام می شود.
در فضای IT صدها هزارشغل ایجاد می شود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه، در حوزه های مربوط به IT می توان بیش از صدها هزار شغل ایجاد نمود افزود: در مقاطع بالاتره کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته هاس صنعتی ، معدنی و تجاری دیگر طرح کارورزی مطرح نبوده بلکه آنها را می بایست تبدیل کارآفرین نماییم.
وی گفت: به طوری که علاوه بر فرآیند یادگیری در دانشگاه ها یک سری آموزش های واسطه، غیر رسمی و کوتاه مدت که جنبه کارآفرینی نیز داشته باشد توسط این معاونت دنبال می شود.
به گفته قبادیان با ایجاد سامانه مشترک بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری می توان عرضه و تقاضای مربوط به جذب دانش آموختگان دانشگاه ها همچنین نیاز واحدهای صنعتی به موضوعات تحقیقاتی انجام یافته در دانشگاه ها به صورت آنلاین به روز مطلع شوند.
گفتنی است: در نشست مشترک مدیران ادارات آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت با مدیران معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هرکدام از مدیران کل این معاونت به ارائه ی برنامه های عملیاتی سال 96 و عملکرد سال 95 همچنین برنامه های پیشنهادی خود را برای برنامه ششم توسعه ارایه دادند.