مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور در نخستين همايش نشست تخصصي و کارگاه هاي آموزشي امنيت آبي و سکونتگاه هاي انساني در شرايط کم آبي گفت: سکونت گاه هاي رسمي در حاشيه شهرها نيازمند آب سالم و خدمات فاضلاب هستند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو (پاون)، مهندس "حميدرضا جانباز" مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور قبل از ظهر امروز (سه شنبه) در نخستين همايش نشست تخصصي و کارگاه هاي آموزشي امنيت آبي و سکونت گاه هاي انساني در شرايط کم آبي در مرکز همايش هاي سازمان مديريت صنعتي، با بيان اين مطلب که بر اساس پروتکل هاي سازمان ملل بايستي آب سالم ،کافي، گوارا و مقرون به صرفه در دسترس مردم قرار داشته باشد، افزود: در اکثر کشورهاي در حال توسعه با مهاجرت روستائيان به شهرها شاهد ايجاد سکونت گاه هاي غیررسمي در حاشيه شهرها هستيم که با رشد جمعيت، نياز به آب سالم و نياز به برنامه ريزي صحيح و دفع بهداشتي و تصفيه فاضلاب را در پي دارد.
وي با اشاره به اينکه مديريت منابع آب در کشور کم آبي چون ايران بسيار پیچیده است، افزود: حاکميت وظايفي در مقابل مردم دارد که از جمله مي توان به تامين آب جمعيت روستايي کشور اشاره کرد.
حميدرضا جانباز ادامه داد: کمبود آب و افزايش استفاده از منابع آب سطحي و زير زميني مشکلاتي از جمله تغييرات کيفي را براي ما ايجاد کرده است افزود: در نقاطي از کشور با آلودگي هاي نيترات، که ناشي از دفع غير بهداشتي فاضلاب است و وجود فلزات سنگين و کاهش کيفيت منابع آبي مواجه هستيم که بايستي با صرف هزينه بالايي نسبت به تصفيه اين منابع اقدام شود.
وي با بيان اينکه ميزان بارش ها در مناطق مختلف يکسان نيست و در برخي مناطق با افزايش و در بعضي نقاط با کاهش نزولات مواجه هستيم، افزود: به همين دليل ضمن توزيع ناموزون منابع آب، برخي مناطق با کمبود آب و همچنين کاهش سرانه آب مواجه هستند.
مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور با اشاره به اينکه استفاده از دانش تصميم گيرندگان و متخصصان و همکاري هاي بين بخشي سبب مرتفع شدن مشکلات خواهد شد افزود: همکاري هاي خوب بين وزارت نيرو، وزارت بهداشت و سازمان حفاظت از محيط زيست و تعاملات بين بخشي سبب مي شود تا مشکلات سکونت هاي غير رسمي و حواشي کمتر شود.
او با بيان اينکه در اقدامات مديريتي بايد توجه تصميم گيرندگان کلان کشور را به اين موضوع معطوف کنيم که نقش رسانه ها، کارشناسان و دانشگاه ها در اين موضوع برجسته بماند افزود: در بحث اقدامات سازه اي کارهاي خوبي انجام گرفته و پروژه هاي آبرساني در شرکت هاي آب منطقه اي و آب و فاضلاب با پيشرفت خوبي در حال اجرا است.
جانباز با بيان اينکه در اغلب پروژه ها از وجود کارشناسان خارجي بي نياز هستيم اظهار داشت: در زمينه تامين تجهيزات مورد نياز اقدامات مفيدي انجام شده، ولي در نهايت بايستي بر روي راهکار مديريت مصرف که از اصلي ترين راهکار هاي وزارت نيرو است تامل بيشتري داشت.
وي در خصوص ارتقاي کيفيت آب گفت: مديريت در دفن مناسب زباله ها و جلوگيري از ورود کود و سموم کشاورزي به منابع آبي بايستي با مراقبت بيشتري صورت پذيرد.
او همچنين با اشاره به اينکه در بحث تصفيه فاضلاب ارتقاي چشمگيري داشته ايم افزود: هيچ روش تصفيه فاضلابي در جهان وجود ندارد که نمونه آن در ايران نباشد.
مديرعامل شرکت مهندسي آبفاي کشور ادامه داد: دانش مديريت لجني در فاضلاب و روش هضم لجن در کشور در حال انجام است و از لجن موجود، بيوگاز يا برق توليد مي شود که جزو مدرن ترين روش هاي موجود در جهان است.
وي با بيان اينکه بخش عمده تجهيزات مورد نياز تصفيه خانه هاي فاضلاب در کشور توليد مي شود، افزود: در زمينه پوشش جمعيت روستايي از سامانه هاي فاضلاب داراي عقب ماندگي هايي هستيم که بايستي بر سرعت اجراي پروژه هاي خود بيافزائيم.
او در خصوص مشترکاني که الگوي مصرف را رعايت نمي کنند، اظهار داشت: کسانيکه مصرف کمتري دارند بهاي کمتري پرداخت مي کنند و کسانيکه تمکن مالي بيشتري دارند و الگوي مصرف را رعايت نمي کنند بايد بهاي بيشتري را بپردازند.