عليرغم الزام آورنبودن چهارچوب اقدام آموزش 2030 جمهوري اسلامي ايران باز هم نسبت به آن، اعلام تحفظ رسمي و مكتوب كرده و بندهايي از آن را غيرقابل اجرا دانسته است/دولت و نظام جمهوري اسلامي ايران در برابر هرگونه اقدامي كه خلاف ارزشها و موازين ديني، انقلابي، و اسناد بالادستي باشد ذرهاي كوتاه نمي آيد
وزیر علوم تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه فرمایشات مقام معظم رهبري هميشه نصب العين مسئولان قرار دارد تاکید کرد عدهاي از دغدغه ایشان در خصوص سند 2030سوء استفاده تبليغاتي ميكنند و از آن به عنوان دستاويزي براي فشار به دولت استفاده ميكنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،دکتر محمد فرهادی درخصوص سند 2030 گفت: به كار بردن واژه «سند» درست نيست. آنچه به نام سند 2030 معروف شده، در واقع بيانيهاي است تحت عنوان «آموزش فراگير و با كيفيت و ترويج فرصت هاي يادگيري مادام العمر براي همه».که اين بيانيه در حاشيه سي و هشتمين اجلاس كنفرانس عمومي يونسكو در آبان ماه 1394 با حضور بيش از 90 وزير آموزش در مقر يونسكو در پاريس مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و با عنوان « چهارچوب اقدام آموزش 2030» به تصويب رسيد.
وی افزود:اما در اين اجلاس تنها وزير وقت آموزش و پرورش كشورمان بود كه طي سخناني بر ملاحظات جمهوري اسلامي در اين سند تأكيد و متن تحفظ رسمي كشورمان را قرائت و درخواست كرد اين تحفظ در اسناد مربوط به اجلاس درج شود كه مسئله به ثبت تحفظ در يونسكو منجر شد.
دکتر فرهادی متن تحفظ را به اين شرح اعلام کرد :
«بسمه تعالي»
جمهوري اسلامي ايران خود را متعهد به بخشهايي از چارچوب اقدام براي آموزش 2030 كه ممكن است به نوعي در تعارض با قوانين، مقررات و اولويتهاي ملي، باورهاي ديني و ارزشهاي فرهنگي جامعه ايراني تفسير و تعبير شوند
نميداند.
وزیر علوم افزود :تحفظ يعني حق شرط ارائه شده توسط كشور؛ يعني اينكه ما بعضي از بندها را اجرا نميكنيم چون مطابق ارزشها، اولويت ها و اسناد بالادستي ما نيست.
دکتر فرهادی افزود :هئيت وزيران در سال 1395 مصوبه اي در ارتباط با تشكيل دبيرخانه و كارگروه ملي آموزش 2030 با هدف تهيه برنامه نظارتي و اجرايي داشت.
بگفته وی در اين مصوبه آمده است: « كارگروه موظف است برنامه اجرايي و نظارتي تحقق كامل آموزش 2030 را در سطوح ملي و استاني هم سو با اهداف برنامههاي توسعه اي كشور، اسناد راهبردي توسعه، نقشه جامع علمي كشور، سند تحول بنيادين آموزش و پرورش، تهيه كند»
وی افزود ارجاع اين مصوبه در همان زمان به تمام مراجع صورت گرفت. سپس توسط اين كارگروه و با همكاري متخصصان ارشد آموزش كشور به تدوين چارچوب اقدام «ملي» آموزش 2030 مبتني بر اسناد بالادستي و منطبق با معيارها و ارزشهاي اسلامي اقدام شد كه حاصل آن يك «پيش نويس اوليه» در اين خصوص بود. و نهايي شدن آن قطعاً به جمعآوري ديدگاهها و نظرات صاحب نظران و دستگاههاي اجرايي ذيربط موكول شد.
دکتر فرهادی تصریح کرد: همانطور كه گفته شد در تصويب چهارچوب اقدام آموزش 2030، سازمان يونسكو از هيچ كشوري درخواست امضا نكرده است. بنابر اين با توجه به عدم امضاي اين چهار چوب هيچ الزامي در قبال اين بيانيه به هيچ مرجعي داده نشده است.
وی افزود :عليرغم الزام آورنبودن چهارچوب اقدام آموزش 2030 جمهوري اسلامي ايران باز هم نسبت به آن، اعلام تحفظ رسمي و مكتوب كرده و بندهايي از آن را غيرقابل اجرا دانسته است.
وزیر علوم تاکید کرد :فرمايشات مقام معظم رهبري هميشه نصب العين مسئولان قرار دارد و دغدغه همه ما، رفع دغدغه هاي ايشان است و نقطه قوت نظام، نظارت عالي ايشان بر تمامي روندهاست؛ اما مسئله اين است كه عدهاي از اين دغدغه سوء استفاده تبليغاتي ميكنند و از آن به عنوان دستاويزي براي فشار به دولت استفاده ميكنند.
دکتر فرهادی گفت :من به ملت فهيم و مؤمن اطمينان ميدهم دولت و نظام جمهوري اسلامي ايران در برابر هرگونه اقدامي كه خلاف ارزشها و موازين ديني، انقلابي، و اسناد بالادستي باشد ذرهاي كوتاه نمي آيد و حافظ دستاوردهايي است كه با خون شهدا به دست آمده است.