بازار سرمایه روز شنبه را با واکنش مثبت به نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری کشورمان آغاز کرد، به نحوی که ظرف یک ساعت با رشد 683 واحدی به ارتفاع 81 هزار و 27 واحد رسید و این روشد را تا پایان معاملات ادامه داد و در کانال 81 هزار و 77 واحد ایستاد. همه شاخص های بورسی اعم از شاخص قیمت(وزنی-ارزشی)، شاخص کل (هم وزن)، شاخص قیمت (هم وزن)، شاخص آزاد شناور، شاخص بازار اول و شاخص بازار دوم روند رو به رشد را ثبت کرده و سبز پوش شدند.
یک تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه بورس در یک ماه گذشته روند رو به رشدی را پشت سر گذاشته است، گفت: فعالان بازار سرمایه تحلیل درستی از نتایج انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم داشته و به پیشتازی روحانی اطمینان داشتند.
شاهین چراغی درباره جهش شاخص های بورس در نخستین روز بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به ایرنا گفت: این تغییرات ناگهانی در شاخص بورس چندان واقعی نیست و همواره در انتخابات ها شاهد این تحولات هستیم. وی در عین حال افزایش امیدواری معامله گران در بازار ارز پس از روشن شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری را رد نکرد و گفت: اتفاق امروز بورس به طور عمده مربوط به شرکت های سرمایه گذاری و مدیران عافیت طلبی است که به دلیل داشتن برخی ابهامات راجع به نتیجه انتخابات در طی روزهای قبل به بازار ورود نکردند تا این انتخابات تعیین تکلیف شود. چراغی ادامه داد: این دسته از فعالان بازار سرمایه در دوره های مختلف تا مشخص شدن نتایج اولیه انتخابات در انتظار می مانند تا اگر دولت مستقر تجدید شد، در جهت مثبت کردن بازار و انجام معاملات گام بردارند این فعال بازار سرمایه افزود: اما اگر دولت مستقر تجدید نشود، این دسته از معامله گران از فعالیت خود در بازار می کاهند که نتیجه آن کند شدن معاملات است اما پس از مدتی و از آنجا که این نهادهای مالی مجبور به همکاری با دولت وقت هستند، بار دیگر فعالیت خود را از سر می گیرند وی با اشاره به وضعیت نماد خودرویی ها یا هلدینگ خلیج فارس در بازار گفت: اینها از جمله شرکت هایی هستند که سهام شناور آنها در بازار سرمایه کنترل می شود و اینگونه نیست که با جهش در شاخص امروز بورس بگوییم مردم برای خرید به بازار هجوم آورده اند.
پیشرفتهای خوبی در انتظار اقتصاد ایران است
این فعال بازار سرمایه همچنین گفت: به نظر می رسد در دولت دوم آقای روحانی پیشرفتهای خوبی در عرصه اقتصاد حاصل شود و انتظار فعالان باز سرمایه از دولت این است که اشتباهات دولت نخست را تکرار نکند.
وی توسعه بی رویه بازار بدهی را یکی از اشکالات بازار سرمایه در دولت اول روحانی دانست و گفت: زمانی که دولت برای تامین مالی اوراق خزانه با نرخ سود 21 درصدی می دهد، نباید انتظار داشت که بانک مرکزی نرخ سود سپرده ها را پایین بیاورد.
چراغی تعیین تکلیف بانک ها و تحول در نظام پولی کشور را از دیگر ضرورت های اقتصادی دولت دوازدهم ذکر کرد و گفت: دولت و بانک مرکزی باید جسارت به خرج داده و وضعیت بازار پولی را سامان دهند.