یکی از ویژگیهایی که در پاسخ به سولات مربوط به سیاست خارجی کشورمان در اولین کنفرانس خبری، دکتر حسن روحانی، رییس جمهوری به باور کارشناسان بارز بود، تکیه رییس جمهور بر دیپلماسی عمومی و مخاطب قرار دادن مردم کشورهایی مانند آمریکا و عربستان بود. رییس جمهور در این کنفرانس علاوه بر تاکید بر تقویت بنیههای دفاعی کشورمان، پیام ایران به کشورهای جهان را صلح عنوان کرد. اشاره رییس جمهور به قدرت صندوق رای هم یکی از نمونههای این استراتژی است.
صادق ملکی، کارشناس ارشد مسائل سیاسی در ارزیابی خود از این نوع استراتژی در اولین کنفرانس خبری رییس جمهور در گفت و گو با پایگاه اطلاعرسانی دولت گفت: «رییس جمهور با توجه به درک شرایط و فضای داخلی و بینالمللی و با مد نظر قرار دادن ملاحظات، ظرفیتها و مزيتها ایران پاسخ سوالات را بسیار مسلط و حرفهای دادند. به کارگیری ادبیات فاخر و در عین حال قابل فهم از ویژگی های آقای روحانی است.»
وی با بیان اینکه آقای روحانی نشان دادهاند خطیب و سخنرانی هستند که سخنانش از جنس تحکم نبوده بلکه از جنس اقناء است و این ویژگی در مصاحبههای ایشان نیز مشاهده میشود، گفت: «تجربه بلندمدت قرار گرفتن در مسندهای سیاسی، امنیتی، نظامی و از همه مهمتر به روز بودن و آگاهی نسبت به علم و دانش روز، از آقای روحانی ظرفیتی ساخته است که کمتر دوره تاریخی، مسند ریاست جمهوری ایران شاهد آن بوده است.»
وی با بیان اینکه آقای روحانی نسبت به ظرفیتهای ایران و شرایط جهانی و ظرفیتهایی که تلاش دارند ایران هراسی را گسترش داده و کشور را منزوی کنند آگاهی دارد، گفت: «به همین دلیل در اظهارات ایشان دیپلماسی عمومی جایگاه ویژهای دارد. رسانههای جهانی عموما تحت تسلط و یا فشار مراکز قدرت هستند و لذا هم در بعد داخلی و بعد خارجی براي آقای روحانی دیپلماسی عمومی از اهمیت خاص برخوردار است. دیپلماسی عمومی، ترجمه نماد کلید روحانی، در عرصه کشور داری و ارتباطات بین المللی است. دیپلماسی عمومی در انتخابات به خوبی در بعد داخلی پاسخ داده و در عرصه بینالمللی نیز تا حدودی پاسخ داده و خواهد داد.»
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی با بیان اینکه زبان صلح و اعتدال، قلب دیپلماسی عمومی آقای روحانی است، افزود: « امروز جهان و در این میان خاورمیانه درگیر آتش بحران؛ تشنه نگاه صلح و اعتدالي است که آن را ایران با ریاست جمهوری روحانی نمایندگی میکند. در واقع مردم ایران با رای به روحانی به عقلانیت، صلح و آرامش رای داده و در امتداد آن، امروز جهان و خاورمیانه را نیز به صلح فرامی خوانند.»
دیپلماسی مبتی بر صلح
وی با بیان اینکه دیپلماسی عمومی که توسط آقای روحانی تعقیب می شود بر پایه نگاه ايجابي مبتنی بر صلح و دوستی است، گفت: «ترامپ به ریاض و تل آویو رفت و با سرکردگان اصلی تروریسم همراه شد اما بسیاری پیام صلح ناشی از انتخابات ایران را که از کانال دیپلماسی عمومی دریافت کرده و اعلام کردند که نباید ارزشهای انسانی و اخلاقی را قرباني کرد. توجه داشته باشید که اگرچه توان رسانهای ما قابل قیاس با اردوگاه ایران هراسان نیست، اما اگر به جای ادبیات جنگ ادبیات صلح سر دهیم، به نتیجه رساندن ایران هراسی دشوار خواهد بود.» ملکی با بیان اینکه آقای روحاني با بهكارگيري ادبیات نرمال مورد قبول جهان، نه تنها از میزان هجمه به کشور کاسته، بلکه ایران را قدرتمند و دشمنان را از نگاهي خلع سلاح کرده است، گفت: «دیپلماسی عمومی روحانی همانگونه که در داخل سدها را شکست ،آرام،آرام به منطقه و جهان هم نفوذ کرده و تاثیر گذار خواهد شد. روحاني و مردمی که به او رای دادند همانگونه که از میان بن بستها را ه پیدا کردند در عرصه بینالمللی نیز با استفاده از دیپلماسی عمومی مسیرهای ناهموار را، هموار خواهندکرد. ایران و ایرانی میراث دار تمدنی کهن بر مبنای تعامل و مدارست. همه ایرانیان برای به ثمر رساندن هنر دیپلماسی عمومی باید با بهرهگیری از این میراث، همراه روحانی باشند.»