رییس تامین شورای دام کشور با بیان این که گوشت قرمز مورد نیاز کشور تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان قیمت هرکیلوگرم لاشه بره تولید داخل از 38 هزار تومان به 35 هزار تومان رسید که 3 هزار تومان کاهش قیمت نشان میدهد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از ایرنا، منصور پوریان با بیان اینکه قیمت هرکیلوگرم لاشه میش داخلی با نرخ 25هزار تومان عرضه میشود، گفت: تقاضای گوشت قرمز در کشور کاهش یافته است. به دلیل بالابودن قیمت گوشت قرمز و کاهش توان خرید مردم تقاضای این محصول کاهش یافته به طوری که قصابیها کمتر خرید میکنند.
وی اضافه کرد: اکنون هرکیلوگرم دام زنده با نرخ 15 هزار تومان به فروش میرسد که قیمت بالای دام زنده و حضور دلالان در شبکه توزیع موجب نوسان قیمت این محصول در بازار میشود. وی گفت: در صورتی که قیمت هرکیلو دام زنده به 140 هزارریال برسد به طور قطع نرخ لاشه نیز به 280 هزارریال و نرخ مصوب برای مصرف کنندگان به 315 هزارریال می رسد.
برنامه کاهش قیمت گوشت قرمز در بازار با واردات 6 ماهه از ارمنستان
پوریان یکی از راهکارهای کاهش قیمت گوشت قرمز را واردات دانست و گفت: اکنون نزدیک 10 درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می شود که به دلیل ذائقه ایرانیان برای مصرف گوشت گرم بخشی از گوشت وارداتی به شکل گوشت منجمد و بخشی دیگر گوشت گوسفندی گرم از کشورهای قزاقستان، ارمنستان، قرقیزستان و استرالیا تامین می شود. وی با بیان این که ارمنستان بیشترین حجم واردات گوشت گرم گوسفندی را دارد افزود: برای کاهش قیمت گوشت قرمز در بازار مصرف طی یک قرارداد 6ماهه با ارمنستان، گوشت گرم گوسفندی وارد می شود. وی افزود: امروز قیمت هرکیلوگرم گوشت بره گوسفندی با کیفیت ارمنی 300 هزارریال و گوشت میش 225 هزارریال عرضه شد.
به گفته وی، طبق آمارها، نرخ هرکیلوگرم گوشت گوساله منجمد نیز با نرخ بین 200 تا 220 هزارریال عرضه می شود. رییس شورای تامین دام زنده کشور پیش بینی کرد: با تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور از محل داخلی و واردات تا پاییان هفته جاری شاهد کاهش نرخ گوشت قرمز گوسفندی باشیم.