رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اقدامات این سازمان را در حوزه کاهش آسیب ها و افزایش ظرفیت های اجتماعی تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از جمعیت هلال احمر؛ مسعود حبیبی در تشریح اقدامات سازمان جوانان هلال احمر در حوزه کاهش آسیب ها و افزایش ظرفیت های اجتماعی گفت: با توجه به عضویت جمعیت هلال احمر در شورای اجتماعی کشور، پیشنهاداتی برای پیشنویس طرح تقسیم کار ملی برای کنترل و کاهش آسیب های احتماعی با تاکید بر ظرفیت های داوطلبانه جمعیت ارائه شد و جمعیت در موضوعاتی چون حاشیه نشینی و بافت های فرسوده، اعتیاد، زنان سرپرست خانوار، اختلالات روانی و رفتارهای پرخطر (خودکشی و ...) آسیب های اجتماعی کودکان و ... به عنوان دستگاه همکار و یا معین مشخص و از 4 گروه شورای اجتماعی، در دو کارگروه آسیب های اجتماعی و مشارکت اجتماعی عضو شد.
آموزش پیشگیر از اعتیاد به یک هزار عضو فعال و توانمند به عنوان سرگروه تیم های آموزشی
حبیبی با اشاره به عضویت سازمان جوانان در کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر و حضور مستمر در تمامی جلسات کمیته فرهنگی و پیشگیری و همکاری شایسته با آن کمیته، خاطرنشان کرد: در این راستا و با توجه به مصوبات این کمیته در سال گذشته، سازمان جوانان طی تفاهم نامه ای که با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته، 1600 نفر از جوانان را تحت آموزش همسالان (TOT) قرار داده است و هر یک از آنان به 40 نفر از همسالان خود این آموزش ها را انتقال دادند. همچنین به موجب بند 3 این تفاهم نامه، آموزش پیشگیری موثر از اعتیاد جهت نشاط اجتماعی (طرح ملی پیمان) برای 1000 نفر از اعضای فعال و توانمند به عنوان سرگروه در 8 منطقه کشور اجرا شد و 7 هزار گروه 7 نفره از رابطین تشکیل و ضمن آموزش های لازم در حوزه پیشگیری از اعتیاد، حرکتی برای حضور جوانان در این زمینه فراهم شد.
وی در ادامه با بیان اینکه در اکثر استان های کشور تیم های 7 نفره تشکیل و آموزش های آنلاین در سطح کشور در حال برگزاری است، افزود: همکاری با کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر باعث شد از سازمان جوانان به عنوان عضو برتر در کمیته فرهنگی و پیشگیری تقدیر و جمعیت هلال احمر نیز از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان دستگاه برتر در پیشگیری اولیه معرفی شود.
مشارکت بیش از 7 هزار و 500 دانش آموز در طرح محله عاری از دخانیات
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر به برنامه های مناسبتی سازمان در حوزه پیشگیری از اعتیاد نیز اشاره کرد و گفت: برنامه های مناسبتی سازمان جوانان هلال احمر شامل همکاری با دانشگاه علوم پزشکی ایران و حضور در کنگره بین المللی دانش اعتیاد است که 120 نفر از اعضای توانمند و آموزش دیده در این برنامه دو روزه شرکت کردند.
حبیبی برگزاری طرح محله عاری از دخانیات که با همکاری وزارت آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در دو سال متوالی در هفته سلامت برگزار شده است را از دیگر برنامه های مناسبتی سازمان خواند و افزود: 7 هزار و 580 نفر از دانش آموزان عضو کانون های دانش آموزی در طرح محله عاری از دخانیات مشارکت کرده اند.
وی با بیان اینکه یکی از برنامه های بین المللی سازمان جوانان هلال احمر که با همکاری معاونت امور بین الملل انجام می شود، پروژه ویلا مارینی است که با حضور 5 کشور برگزار شد، اظهار کرد: طی این برنامه اعضای داوطلب 5 کشور به تبادل تجربیات در زمینه پیشگیری از اعتیاد پرداختند.
آموزش 130 عضو در مدل جامعه محور پیشگیری از HIV
رئیس سازمان جوانان هلال احمر همچنین با اشاره به برنامه های سازمان در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نیز اشاره کرد و افزود: در این برنامه اعضای علاقه مند و فعال در سراسر کشور با حضور در مساجد به تشویق مردم برای حضور در برنامه های هلال احمر در زمینه پیشگیری از اعتیاد پرداختند و فیلم های آموزشی سبک فرزند پروری که با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر دریافت شده بود را بین مردم توزیع کردند.
حبیبی یکی دیگر از اقدامات سازمان جوانان را همکاری با سازمان یونیسف و وزارت بهداشت و درمان در خصوص اطلاع رسانی و پیشگیری از HIV ایدز و سوء مصرف مواد عنوان و خاطرنشان کرد: در مرحله اول، پروژه طراحی مدل جامعه محور پیشگیری از اچ آی وی و سوء مصرف مواد انجام گرفت و سپس بر اساس یافته های این پژوهش در اواخر سال گذشته 4 کارگاه آموزشی همتایان برگزار و طی آن به 130 نفر از اعضا آموزش های لازم ارائه شد.
رئیس سازمان جوانان همچنین از اجرای برنامه های متنوع ویژه اعضای سازمان جوانان در سال 96 به منظور کاهش آسیب های اجتماعی و تقویت رفتارهای محافظت کننده با رویکرد پیشگیرانه در جهت نشاط اجتماعی خبر داد.