وزیر نیرو با تاکید بر انتقال آب آشامیدنی از 2 حوزه تالار و دریای خزر به استان سمنان گفت: انتقال آب از حوزه تالار(کسیلیان) به سمنان یکی دیگر از طرحهای مهم است که اکنون 30 میلیون مترمکعب آب با اولویت آشامیدنی برای انتقال به این استان تخصیص یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، حمید چیت چیان روز سه شنبه در نشست تخصصی با استاندار، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران صنعت آب و برق سمنان در سالن مدیریت بحران استانداری ، افزود: در زمان حاضر مطالعات مرحله سوم این طرح توسط شرکت آب نیرو انجام و گزارش آن برای نهایی شدن در اختیار معاونت وزارت خانه قرار گرفته است.
وی با بیان این که مراحل انعقاد و قرار داد طرح نیز انجام و مشاور طرح هم انتخاب شد ، اظهار کرد: هم اکنون مشکلاتی در بحث اعتبارات این طرح وجود دارد که باید رفع و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی کمک کنند تا تخصیص آن سریعتر انجام شود.
وزیر نیرو با اشاره به آخرین اقدامات درباره انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت : همه مراحل مطالعات این طرح به صورت کامل انجام و مجوزهای پدافند غیر عامل و میراث فرهنگی دریافت و گزارش کامل آن در اختیار سازمان محیط زیست قرار گرفته است.
چیت چیان با اشاره به این که شخص بنده، معاونان و کارشناسان وزارت نیرو با حضور در جلسات متعدد به همه سئوالات کارشناسان محیط زیست در ارتباط با این طرح پاسخ گفتیم، اظهار کرد: تاکنون سازمان محیط زیست پاسخ مساعدی را ارایه نکرده و کارگروه ماده 2 که باید نسبت به این طرح تعیین تکلیف کند از نیمه دوم سال 95 تاکنون برگزار نشده و معطل مانده است.
وی با بیان این که 50 میلیون مترمکعب از 200 میلیون مترمکعب آب این طرح برای مصرف آشامیدنی استان سمنان در نظر گرفته شد، گفت: با جمع آوری و تصفیه فاضلاب، می توان آب مورد نیاز صنعت استان را نیز تامین کرد.
چیت چیان ادامه داد : تقریبا 70 درصد آب آشامیدنی وارد چرخه فاضلاب میشود که این آب با ایجاد تصفیهخانهها میتواند بسیاری از مشکلات آب صنعت استان را نیز رفع کند.
وی با بیان این که استان سمنان ظرفیت خوبی برای توسعه صنعتی دارد، اظهار کرد: اکنون عامل مهم محدود کننده این توسعه نبود منابع آب مورد نیاز و پایدار است .
وی به وجود برخی مشکلات اجتماعی در طرح سد کالپوش شهرستان شاهرود اشاره و اضافه کرد باید در میزان تخصیص آب از محل این سد بازنگری و برای مشکلات مختلف اجتماعی و امنیتی مطرح شده نیز چارهاندیشی شود.
چیت چیان اجرای سد فینسک و انتقال آب از این حوزه را هم یاد آور شد و گفت: با توجه به اینکه این پروژه به بخش خصوصی واگذار شده به نظر میرسد با سرعت بیشتری میتواند به سرانجام برسد.
در این آیین محمدرضا خباز استاندار سمنان، احمد همتی نماینده مردم سمنان، مهدی شهر و سرخه، غلامرضا کاتب نماینده گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، حسینی نماینده شاهرود و میامی در مجلس، فرمانداران، جمعی از مسوولان استان سمنان و مدیران صنعت آب و برق سمنان حضور داشتند و آخرین وضعیت منابع آبی و طرح های در دست اجرا مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، امروز در سفر یک روزه وزیر نیرو به استان سمنان، چندین طرح در بخش آب و برق در شهرستانهای گرمسار و سرخه به بهره برداری رسید.
71 درصد مشترکین برق استان سمنان با بیش از 308 هزار مشترک در بخش خانگی قرار دارند و 29 درصد انرژی برق در این استان در بخش صنعت، اداری و تجاری مصرف میشود، سال گذشته هشت هزار و 500 مشترک برق در بخش خانگی به مشترکان برق استان اضافه شد.
در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود و میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 لیتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 لیتر است.