دو موافقتنامه بین المللی از جمله قانون موافقتنامه همکاری در زمینه پیشگیری و واکنش به شرایط اضطراری در دریای خزر پس از تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان آماده ابلاغ شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری، قانون موافقتنامه همکاری در زمینه پیشگیری و واکنش به شرایط اضطراری در دریای خزر در تاریخ 28 تیرماه 1396 در مجلس به تصویب رسید و سپس در تاریخ 11/5/1396 در شورای نگهبان تایید شد.
وزیران کشور پنج دولت ساحلی دریای خزر شامل جمهوری اسلامی ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان این موافقتنامه را در مهرماه 1393 (سپتامبر 2014) در شهر آستاراخان روسیه امضاء کردند.
بر اساس این موافقتنامه "واکنش به شرایط اضطراری"؛ شامل عملیات نجات و دیگر اقدامات اضطراری که در صورت بروز شرایط اضطراری صورت می گیرد و هدف از آنها نجات دادن جان افراد و حفظ سلامتی آنها، حفاظت از محیط زیست و کاهش میزان خسارت ها و صدمات مادی است و مناطق شرایط اضطراری را نیز در بر می گیرد.
پنج کشور ساحلی دریای خزر بر اساس روابط دوستانه وهمکاری بین دولت ها و مردمان خود و با تاکید بر تعهد برای توسعه بیشتر آن و با تاکید بر نقش سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های بین المللی در امدادرسانی برای پیشگیری و واکنش سریع به شرایط اضطراری و با آگاهی از خطری که شرایط اضطراری ایجاد می کند، در مورد مواد این موافقتنامه توافق کرده اند.
قانون موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ارمنستان در مورد استفاده مشترک از دروازه مرزی نوردوز- مغری نیز در تاریخ 28 تیرماه 1396 به تصویب مجلس رسید و پس از تایید شورای نگهبان آماده ابلاغ شد.
دکتر حسینعلی امیری معاون امور مجلس رئیس جمهور روز دوشنبه این دو قانون را برای ابلاغ توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، برای دفتر ایشان ارسال کرد.