معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر با بیان اینکه کانکس توانبخشی هلال احمر در شهر سر پل ذهاب در حال ارائه خدمات به بیماران است گفت: قصد داریم کانکس بزرگتری را از امروز در این منطقه مستقر کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از جمعیت هلالاحمر، دکتر حسن صفاریه با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای ایجاد شده در هلال احمر ارائه خدمات توانبخشی در حوادث است، گفت: تیمهای پاسخگویی در حوادث هلال احمر در زمینه توانبخشی آماده شدند و به همینمنظور کانکسی را در محوطه بیمارستان سرپل ذهاب با تجهیزات کامل نصب کردیم و همچنین تیمهای هلال احمر نیز مستقر شدند و از ابتدای روز گذشته نیز پذیرش بیماران آغاز شده است.
وی افزود: این خدماترسانی توانبخشی برای کسانی که قبل از حادثه ناتوانی داشته و همچنین برای افرادی که در حین حادثه بر اثر تروماهای وارد شده دچار ناتوانی شدهاند، ارائه میشود. در حقیقت توانستیم این نیازها را پاسخگو باشیم و مردم نیز راضی هستند.
به گفته صفاریه همچنین در این کانکسها خدمات فیزیوتراپی، ارتوپدی فنی شامل خدمات اورتز و پروتز ارائه میشود که در حقیقت اورتز و پروتز اندامهای مصنوعی و وسایل کمک حرکتی هستند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان تخریب در سرپل ذهاب بوده است، گفـت: در 72 ساعت نخست حادثه، بیمارستان هلالاحمر در محدوده بیمارستان سرپل ذهاب برقرار و در زمان چهار ساعت، بیمارستان هلال احمر که نوع خاصی از بیمارستانهای سریع الانتقال و صحرایی است، برپا شد که این بیمارستان منشأ خدمات خوبی بود و در کنار آن نیز اورژانس و آمبولانسهای اورژانس توانستند در بخش تریاژ و ارائه خدمات درمانی اولیه نیز خدماتی ارائه دهند.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر افزود: همچنین بسیاری از خدمات جراحی سرپایی در همین بیمارستانهایی که هلال احمر برپا کرده بود، انجام شد و بعد از 72 ساعت نیز بیمارستان سیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه جایگزین بیمارستان هلال احمر شد.
وی گفت: درحال حاضر تیمهای پزشکی هلال احمر شامل پزشک، ماما، بهداشت روان، بهداشت محیط و تغذیه به صورت سیار دهگردی میکنند و طبق جدول زمانی مشخص و برنامه روزانه به روستاها رفته و بیماران را ویزیت میکنند. همچنین روز گذشته که نخستین روز برپایی کانکس توانبخشی بود، تعدادی از افراد برای دریافت خدمات مراجعه کردند؛ البته قصد داریم کانکس بزرگتری را به منظور توانبخشی از امروز در این منطقه مستقر کنیم، زیرا ممکن است یک کانکس توانبخشی پاسخگو نباشد.
دکتر صفاریه با اشاره به ارائه خدمات بهداشت و درمان اضطراری در مناطق آسیب دیده کرمانشاه از 25 آبان تا چهارم آذرماه، اظهار کرد: بر این اساس تا تاریخ یاد شده، یک هزار و 148 مورد خدمات فوریت های درمانی، 7 هزار و 262 مورد ویزیت پزشکی، 5 هزار و 427 مورد خدمات پرستاری، 489 مورد خدمات زنان و مامایی و 549 مورد ارجاع انجام شده است.