در زلزله اخیر غرب کشور بخشی از بیمارستان 55 تختخوابی شهدای سرپل آسیب دید اما چهار بیمارستان صحرایی بلافاصله در محوطه حیاط همان بیمارستان و مناطق دیگر این شهر راه اندازی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، وزیر بهداشت در سومین سفر خود به مناطق زلزله زده غرب کشور از راه اندازی مجدد بیمارستان شهدای سرپل ذهاب تا سه ماه آینده و راه اندازی بیمارستانی به عنوان جایگزین شهدا در روزهای آینده خبر داد .
ساختمان پیش ساخته ای که قرار است به عنوان جایگزین بیمارستان شهدا تا زمان بازسازی و بهره برداری کامل از آن، خدمات درمانی لازم را به مردم این منطقه ارائه دهد، سال 71 در منطقه بانگر شهرستان سرپل ذهاب احداث شد و تا قبل از افتتاح بیمارستان شهدا، تنها بیمارستان این شهرستان محسوب می شد اما پس از افتتاح بیمارستان شهدا، به سپاه پاسداران تحویل و به اردوگاه راهیان نور شهدای بازی دراز، تبدیل شد.
پس از وقوع زلزله 21 آبان، با توافقات صورت گرفته، این ساختمانها تحویل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و مقرر شد این مکان تجهیز و در مدت مشخصی به عنوان بیمارستان جایگزین شهدا، فعالیت کند. همزمان با این تفاهم نیز، یک بیمارستان صحرایی مجهز از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به سرپل ذهاب منتقل و در همین محوطه، مستقر شد.
با تلاش دفتر منابع فیزیکی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، مقرر شد که سوله های اردوگاه با کانکس های بیمارستان صحرایی اصفهان، تلفیق و ترکیب شوند.
بیمارستان صحرایی اصفهان 11 کانکس دارد که شامل دو اتاق عمل مجهز، تسویه آب، موتورخانه، رادیولوژی، CSR به عنوان پشتیبان اتاق عمل، آزمایشگاه، داروخانه، انبار تجهیزات، انبار چادر و سرویس بهداشتی است.
بیمارستان جایگزین شهدا که ظرف روزهای آینده پذیرای بیماران خواهد بود، شامل 55 تخت بیمارستانی و بخش هایی از جمله اورژانس، زنان و زایمان، اطفال، مراقبت های ویژه CCU و ICU ، بستری زنان و مردان، رادیولوژی، اتاق عمل و دیالیز است.