قائم مقام وزیر در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق گفت: نیازمندیهای بازار کشورهای همسایه همچون عراق و سوریه فرصت خوبی برای شرکتهای فعال در تاسیسات آب و فاضلاب همچون لولهسازی داخلی فراهم کرده است.
بهگزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت نیرو (پاون)، "علیرضا دائمی" قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق، پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در نشست تخصصی توانمندیهای داخلی تولید و کاربرد انواع لوله در بخش آب کشور در سالن همایشهای وزارت نیرو با بیان این مطلب که بایستی بخش خصوصی بتواند ظرفیتهای خود را به جامعه معرفی نماید، گفت: در بخش حاکمیتی نیز بایستی این فرصت را ایجاد کنیم تا بخش خصوصی بتواند بیشتر از گذشته خود را به جامعه داخلی و جهانی معرفی کند.
وی با اشاره به اینکه در زمان وقوع سیلاب و زلزله شرایطی فراهم میشود تا به اهمیت نقش لوله در انتقال آب پی ببریم، افزود: ایران کشوری است با امکانات گسترده و مهندسان و متخصصان با تجربه که با چالش بیکاری جوانان نیز مواجه است که یکی از راههای برون رفت از این چالش میتواند توسعه صادرات باشد.
دائمی با بیان اینکه در زمان حاضر تولید کنندگان ما کمتر از ظرفیت خود تولید میکنند ولی این آمادگی وجود دارد که با سرعت بتوانند تولیدات خود را افزایش داد، افزود: در پروژههای خارجی میتوان ضمن معرفی محصولات تولید داخل، جایگاه دیپلماسی کشور را نیز در خارج از مرزها تقویت کرد.
وی صنعت لوله سازی را که در بخشهای مختلف کاربرد دارد یکی از زمینههای مهم توسعه کشور دانست و اظهار داشت: امروزه در همسایگی ما کشورهای عراق و سوریه شدیداً نیازمند اجرای طرحهای انتقال آب و فاضلاب هستند که فرصت مناسبی برای حضور پر رنگتر شرکتهای ایرانی در این کشورها فراهم کرده است.
قائممقام وزیر نیرو در امور بینالملل و پشتیبانی صنایع آب و برق با بیان اینکه زنجیره خلق ارزش در کشور ما هنوز دارای نواقصی است که بایستی هرچه زودتر تکمیل شود، افزود: به عنوان نمونه شرکتهای تجاری برای امر صادرات کالا و تجهیزات در کشور کم داریم و برای حمل و نقل نیاز به امکاناتی است تا بتوان موارد گمرکی و سیستم انتقال تجهیزات را به سرعت اجرایی کرد که در این راستا کمبود شرکتهای صادراتی بخوبی محسوس است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ما عضو سازمان تجارت جهانی نیست، بایستی در پروژههای برون مرزی دقت کنیم تا محصولات تولید داخل ضمن رعایت استانداردهای جهانی با تولیدات خارجی قابل رقابت باشد.
علیرضا دائمی با اشاره به اینکه یا بایستی شرکتهای بزرگ داشته باشیم یا زمینههای ایجاد شرکتهای صادراتی را فراهم کنیم تا بتوانیم نسبت به معرفی محصولات داخلی و پشتیبانی از آنها اقدام کنیم، اظهار داشت: سیاستهای کشور ما بر مبنای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است لذا لازم است در این خصوص صادرات محورباشیم.
وی با بیان این مطلب که ما دسترسی به منابع غنی انواع انرژی از جمله انرژی برق، سوخت و تجدید پذیر داریم و انواع این انرژیها را در اختیار تولید کنندگان قرار میدهیم، افزود: کشور ما یک کشور ژئوپولیتیک و جزو 10 کشور جهان است که با 15 کشور همسایگی دارد وبه رغم وجود بحران جنگ تحمیلی و جنگهای منطقه ای توانستهایم با دسترسیهای موجود از طریق زمینی، هوایی و دریایی ارتباط و مبادلات خود را با سایر کشورها حفظ کنیم به گونه ای که با بیشتر کشورهای منطقه مبادلات برقی داشته باشیم.
قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق با بیان اینکه یکی از مواردی که بایستی به آن توجه داشت تبدیل علم به ثروت است و محور توسعه کشور دیپلماسی اقتصادی است، افزود: بایستی ببینیم منافع ملی در چه چیزی نهفته است و تلاش کنیم تا به آن اهداف برسیم.
وی با بیان اینکه هم اینک شرایط به گونه ای است که منابع مالی برای اجرایی کردن پروژههای ملی کافی نیست، اذعان داشت: در زمان جنگ تحمیلی و تحریمها برای اجرای پروژهها بایستی مدتها در صف انتظار تأمین میلگرد، لوله، سیمان، ورق و غیره میماندیم ولی امروزه شرایط برای تولید مهیا است و بخش خصوصی بایستی از این فرصتها نهایت استفاده را ببرد.
دائمی با اشاره به اینکه، طرح انتقال آب از خلیج فارس به مناطق مرکزی طرح بزرگی است که قرار است سالانه 500 میلیون مترمکعب آب را برای صنایع گلگهر، چادرملو، مس سرچشمه و مصارف شرب منطقه تأمین کند، خاطر نشان کرد: چهار طرح بزرگ دیگر در کشور از جمله طرحهای انتقال آب و شیرین سازی آب دریا که از جمله پایدارترین منابع برای فلات مرکزی و استانهای شرقی خواهند بود، بایستی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: بایستی ابتدا برای این طرحها مدل مالی تعریف شود و سپس به تأمین تجهیزات توجه شود زیرا قبل از آنکه به مباحث فنی فکر کنیم بایستی به مباحث بازرگانی از یکسو و مباحث تأمین مالی از سوی دیگر توجه داشته باشیم.