وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه مطابق تصویب شورای عالی فضای مجازی 30 پروژه برای رسیدن به نقطه مطلوب شبکه ملی اطلاعات درنظر گرفته شده است، گفت: سند تبیین الزامات که به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است علاوه بر تعریف شبکه ملی اطلاعات فاصله آن چیزی که تاکنون اجرا شده و آن چیزی که باید به اجرا برسد را مشخص کرده است.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش سراسری مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تقدیر و تشکر از همه کسانی که در طول چهارسال دولت یازدهم برای ترقی و توسعه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات تلاش کردند، گفت: درچهار سال ابتدای دولت روحانی شاخص های ICT رشد بی نظیری کرد که شامل افزایش پهن باند، افزایش پهنای باند، رشد شاخص های بین المللی ، تسهیل مقررات قانونگذاری، رعایت حقوق مصرف کننده، اصلاح ساختار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،وی با اشاره به مشکلاتی از قبیل منفک شدن سازمان فضایی و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از این وزارتخانه افزود: نیازمند هستیم که در بدنه وزارت ارتباطات مدیرپروری کنیم و کارهای را به جوانان واگذار کنیم چراکه لازم است در بنده پوست اندازی داشته باشیم و نسل جوان کار را در دست بگیرد که به دلیل تثبیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین نبود حملات تهاجمی اکنون بهترین زمان برای این واگذاری است.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه همانطورکه وعده داده بودم از نیروهای تربیت شده درون وزارت ارتباطات استفاده کردم، گفت: انشاله تیم جدید با همدلی جدی و اخذ مشاوره از مدیران سابق که کنار ما هستند، استفاده از ظرفیت نیروی جوان که در احکام آنان آمده است را در دستور کار خود قرار دهند و استفاده از بانوان را همانطور که در مجلس قول دادم و به آن نیز تاجایی که می شد، عمل کردم، دنبال کنند.
بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور اظهار امیدواری کرد: انشااله مدیران جدید همانطور که وعده دادند با پاکدستی، حداکثر انرژی و تعهد به احکام بالادستی و حفظ حقوق مردم وضعیت شاخص های ارتباطات و فناوری اطلاعت را به اهداف تعیین شده در برنامه ها برسانیم.
آذری جهرمی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات یکی از برنامه های مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می شود که در گذشته در سه فاز شاهد اجرای بخشی از زیرساخت های آن بودیم، گفت: به برکت شورای عالی فضای مجازی، مصوبه ای داریم که سندی است که محور تفاهمات با همه دستگاه های نظام است و در آن تعریف شبکه ملی اطلاعات به صورت شفاف آمده و میثاقنامه ای برای اجرای شبکه ملی اطلاعات به حساب می آید.
وی با اشاره به اینکه در سه ماه گذشته آن چیزی که از شبکه ملی اطلاعات انجام شده و آنچیزی که به تصویب رسیده، استخراج شد، خاطرنشان کرد: با مرکز ملی فضای مجازی جلساتی متعددی برگزار شد و علاوه بر آن بر اساس سند تبیین الزامات، اقدامات اولویت دار این سند نیز به ما ابلاغ شد.
آذری جهرمی با بیان اینکه بالغ بر 30 پروژه باید انجام شود تا به نقطه مطلوب مشخص شده شبکه ملی اطلاعات در سند برسیم، گفت: شبکه ملی اطلاعات پروژه ایست که همه بخش ها درگیر آن هستند که یک مجری برای آن درنظر گرفته شده است و شورای راهبری در بالای آن تشکیل شده که مسوولیت آن با وزیر ارتباطات است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره با حضور 5 ناظر مستقیم از افراد صاحب نظر که به صورت مستقیم بر اجرای شبکه ملی اطلاعات نظارت می کنند تشکیل شده که مسوولیت دبیرخانه آن با سازمان فناوری اطلاعات است. ضمن اینکه سه کمیته دسترسی، امنیت و توسعه محتوا نیز دارد که مسوولیت هر کدام از آنها برعهده ریاست یکی از سازمانهاست.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید زمان اجرای 30 پروژه برای رسیدن به نقطه مطلوب شبکه ملی اطلاعات را بین شش تا دو سال تخمین زد و اظهار کرد: بنابراین هر تفسیر یا تعریف دیگری از شبکه ملی اطلاعات از سوی هر دستگاهی برای ما قابل پذیرش نیست و باید برای همه مدیران استانی و عملیاتی به عنوان میثاقنامه باشد.
بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات زیرساخت اقتصاد دیجیتال، آینده اقتصاد کشور، اشتغال، ارایه خدمات به مردم و زیربنای توسعه های آتی کشور است، بیان کرد: از مدیران استانی انتظار داریم تا به صورت ویژه به وضعیت ارتباطاتی مناطق کمتر برخوردار و محروم توجه کنند.
وی با اعلام اینکه مطابق برنامه تا پایان دهه فجر همه شهرهای کشور به نسل سوم و چهارم تلفن همراه متصل می شوند، افزود: هم اکنون از 1243 شهر فقط 40 شهر به نسل سوم متصل نیستند و ضمن اینکه بیش از 740 شهر تحت پوشش شبکه 4G قرار دارند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه نیاز از ارتباط به اتصال تبدیل شده که این نیاز دیگر برای مردم شهر و روستا فرقی نمی کند، گفت: در زلزله کرمان مردم مناطق زلزله زده از وضعیت ارتباطات خود شاکی بودند و توسعه نسل سوم و چهارم باعث افزایش شکاف دیجیتال شده است و هم اکنون باتوجه به مدل خصوصی سازی و توسعه مدل توسعه دسترسی های روستایی که انجام شد، روستاییان دسترسی مورد نیازشان فراهم نیست.
آذری جهرمی با اعلام اینکه مطابق برنامه ششم توسعه موظف هستیم به 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار چهار سرویس پایه را ارایه کنیم، اظهار کرد: تا امروز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی 64هزار روستا و آبادی را پایش کرده و بانک اطلاعات خوبی از وضعیت ارتباطات نقاط کمتر برخوردار و محروم درست کرده است که برخی در گروه سبز رنگ قرار دارند که یعنی همه سرویس ها در آنها ارایه می شود، برخی دیگر در گروه زرد که دو سرویس از سه سرویس ارایه می شود، یا در گروه نارنجی قرار دارند که یعنی فقط یک سرویس ارایه می شود و برخی نیز در بخش قرمز که یعنی هیچ کدام از سرویس های پایه در آنجا ارایه نمی شوند.