رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه شرکت های تجهیزات پزشکی باید مورد ارزشیابی قرار بگیرند، گفت: این شرکت ها دستگاه را وارد میکنند، می فروشند و پس از آن مسئولیتی در قبال تعمیرات دستگاه ندارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، دکتر مسعود ناصری پور در بیست و هفتمین اجلاس مدیران تجهیزات پزشکی دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: اولین نکته ای که باید به آن اشاره کرد، در رابطه با بحث ارزشیابی کردن و نظارت بر شرکت های مختلف تجهیزات پزشکی است.
وی گفت: از جمله معضلاتی که با آن در دانشگاه ها مواجه هستیم، مربوط به پشتیبانی هایی است که باید در رابطه با تجهیزات پزشکی وجود داشته باشد و متاسفانه رشد قارچ گونه بسیاری از شرکت های تجهیزات پزشکی در طی دوره های اخیر به علت مسائل مالی به معضل تبدیل شده است.
دکتر ناصری پور افزود: این شرکت ها دستگاه را وارد میکنند، می فروشند و پس از آن مسئولیتی در قبال تعمیرات دستگاه ندارند و لذا باید یک نظام ارزشیابی برای شرکت ها گذاشته شود و هر شرکتی هر کالایی می فروشد، توانایی پشتیبانی تعمیرات و مسائل مختلف آن را داشته باشد.
وی گفت: نکته دیگری که در ارتباط با این شرکت ها وجود دارد، بدقولی های آنهاست. مثلا قراردادی را با مدت زمان معین می بندند و کالا را سرموقع تحویل نمی دهند و آن را به تحریم ها ربط می دهند، اینگونه مسائل برای ما خسارت ایجاد می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: کمبود اعتبارات نیز از دیگر مشکلات حوزه تجهیزات پزشکی است که مانعی برای به روز کردن دستگاهها در مقابل ما قرار داده است.
وی با بیان اینکه گرایش های مهندسی پزشکی در بیمارستان ها وجود ندارد، گفت: گرایش هایی که در حوزه تجهیزات پزشکی وجود دارد، با این حوزه مرتبط نیست و لذا این بحث در سطح بیمارستان ها باید به صورت تخصصی دیده شود. یعنی ما دوره های آموزشی تکمیلی را برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه بیمه ها به اتخاذ تصمیم گیری های بی مورد برای ما مبادرت می ورزند، گفت: بیمه ها قوانینی را تصویب می کنند که بدون کارشناسی است و لذا وقتی خدمتی تحت پوشش بیمه قرار می گیرد، باید صفر تا صد آن حمایت شود، نه اینکه فقط قسمتی از خدمت آزاد و بخش دیگر آن تحت پوشش بیمه، ارائه شود.
دکتر ناصری پور تصریح کرد: باید درنظر داشته باشیم، تمام مسائل در بودجه ختم نمی شود و بسیاری از آنها در رابطه با مسائل مدیریتی حل و فصل می شود.