رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور گفت:نزدیک به 27 میلیون اصله نهال در هفته منابع طبیعی امسال در سراسر کشور توزیع و غرس می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مهندس خلیل آقایی امروز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت روز ملی درختکاری و هفته منابع طبیعی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما با اعلام این مطلب افزود: حدود 17 میلیون اصله از این نهال ها توسط این سازمان کشت و 10 میلیون اصله نیز توسط تشکل ها و سازمان های مردم نهاد و شهرداری ها بین مردم توزیع و غرس خواهد شد.
وی همچنین گفت: در این هفته 124 پروژه منابع طبیعی در استان های کشور به بهره بردرای می رسد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در این نشست به اختصاص 200 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری در بودجه 97 اشاره کرد و گفت: برش های استانی، پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری در سال 97 از محل این اعتبار در حال انجام است.
وی مبارزه با ریزگردها را از برنامه های مهم و محوری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری عنوان و تصریح کرد: سال گذشته در سطح 5 هزار هکتار از کانون های بحرانی جنوب شرق اهواز نهالکاری شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امسال 30 هزار هکتار نهالکاری در کانون های بحرانی ریزگردها در جنوب شرق اهواز در دستور کار بود که تاکنون حدود 10 هزار هکتار آن عملیاتی شده است.
وی کل سطح کانون های بحرانی ریز گردها در جنوب شرق اهواز را 45 هزار هکتار عنوان کرد.
آقایی، طرح تنفس جنگل های شمال کشور را از دیگر محورهای استانی فعالیت های این سازمان در سال 97 دانست و اظهار کرد: در سال 97 هیچ مجوز بهره برداری از درختان جنگل های شمال صادر نمی شود و سال 96 پایان بهره برداری از این جنگل ها است.
وی درباره نقشه کاداستر منابع طبیعی اعلام کرد: تا پایان سال 98 تمام عرصه های منابع طبیعی کشور مجهز به نقشه کاداستر می شود.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور خاطرنشان کرد که تاکنون برای 30 میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی، نقشه کاداستر تهیه شده و در سال آینده اراضی جنگلی و ساحلی در اولویت قرار دارند.
وی تصریح کرد: تهیه نقشه کاداستر در رفع اختلافات مردم با سازمان جنگل ها، دولت و غیره موثر است.
آقایی بر مشارکت مردمی در حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر حفاظت از 30 میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی به مردم واگذار شده و حفظ و صیانت از این عرصه ها بر عهده کسانی است که در این عرصه ها زندگی می کنند و ذی نفع هستند.
وی درباره واگذاری اراضی طبیعی به پروژه های آزاد راه تهران- شمال اعلام کرد: طبق قانون، واگذاری اراضی جنگلی و مشجر برای انجام پروژه های عمرانی ممنوع است اما در واگذاری مراتع ممنوعیتی نداریم.
آقایی افزود: با تلاش های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری یک هزار هکتار از اراضی جنگلی که در مسیر پروژه جنگلی قرار گرفته بود از بنیاد مستضعفان پس گرفته شده است.
وی گفت: آزاد راه تهران - شمال پروژه بزرگی است که دولت و مردم اهتمام به اجرای آن دارند و ما می توانیم برای این پروژه اراضی جایگزین معرفی کنیم .
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: واگذاری اراضی مرتعی به عنوان اراضی جایگزین نیز تابع شرایطی است.
وی درباره بهره برداری از جنگل ها اذعان داشت: هرگونه بهره برداری از جنگل ها از جمله چوب هیزم و یا تهیه ذغال بدون مجوز قاچاق محسوب می شود.
در این نشست، مدیر کل دفتر جنگل های خارج از شمال درباره کاشت درختان کهور پاکستانی یا کهور آمریکایی (سمر) گفت: این درختان فقط در اراضی بیابانی به علت محدودیت گونه های سازگار و کمبود رطوبت کاشت می شود و در جنگل های طبیعی و در حاشیه جنگل های جنوب توسعه آن را ممنوع کرده ایم.
دکتر غیبی افزود: 220 هزار هکتار جنگل کاری گونه کهور پاکستانی یا کهور آمریکایی (سمر) در کشور داریم.
وی اظهار داشت: جنگلکاری ما آمیخته است و گونه های بومی در اولویت قرار دارد.