در مورد عملکرد وزرا و وزارتخانهها باید مقایسهای و تطبیقی نظر داد و برای بررسی کارنامه هر وزارتخانهای باید مجموعه شرایط را در نظر گرفت در چنین وضعیتی عملکرد علی ربیعی در مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مثبت است.
عباس عبدی تحلیلگر سیاسی با بیان این مطلب در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی دولت گفت: در مورد مساله استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشاهده می کنیم که خود استیضاح کنندگان هم حرف جدی ندارند و در موارد استیضاح کمتر به وظایف اصلی این وزارتخانه توجه شده است.
وی با بیان اینکه افرادی که در این وزارتخانه از سوی آقای ربیعی منصوب شدند عملکرد موفقی در گذشته داشتهاند گفت: اعتقاد من این است که با توجه به افرادی که انتصاب کردند در مجموع نتایج مثبتی را باید از عملکرد این وزارتخانه در آینده انتظار داشته باشیم.
عبدی با بیان اینکه بررسی عملکرد هر وزارتخانهای در ذیل شرایط کلی کشور باید تعریف شود چرا که نمیتوانیم انتظارات عجیب و غریبی از یک وزارتخانه داشته باشیم، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اسم رفاه یا اسم کار و ... یدک میکشد اما بهبود این مقولات در حد کار و توان یک وزارتخانه نیست.
وی افزود: به عنوان مثال در مورد اشتغال این سوال پیش میآید که در دولتهای نهم و دهم چرا برخیها در مقابل هدر رفت منابع سکوت کردند در حالی که متناسب با سالهای 83 و 84 باید در آن در 8 سال حداقل 5 میلیون شغل ایجاد میشد ولی دریغ از ۵۰۰ هزار شغل. اگر این تعداد اشتغالزایی صورت گرفته بود ما الان در این حوزه و رفاه مشکل چندانی نداشتیم.
عبدی با بیان اینکه اما متاسفانه در آن دوره با اموال ملی بازی شد و ثروت مملکت را به یغما بردند، گفت: حالا نمیتوان از یک وزارتخانه یا از دولت فعلی انتظار داشت که همه این موارد و عقبماندگیها را جبرا کند. طبیعی است که این شدنی نیست.
وی افزود: در حوزه رفاه هم همین طور است. شاخص فقر وقتی که تولید افزایش پیدا نکند چگونه میتواند بهبود یابد و از کجا رفاه به وجود بیاید؟ در آن دوره فقر عمیق شده و حالا نمیتوان انتظار داشت در مدت کوتاهی همه چیز حل شود. اگر بخواهد حل شود هم در توان یک وزارتخانه خدماتی نیست.
عبدی با بیان اینکه در مجموع وقتی بررسی می کنیم شاید یکی از کم مساله ترین وزارتخانه همین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشد، گفت: به نظر میرسد استیضاح کنندگان بیشتر از اینکه به عملکرد این وزارت خانه کار داشته باشند به انتصابهای انجام شده در شرکتهای شستا و تامین اجتماعی و...کار دارند و سهم خواهی حرف اول را میزند و الا چطور در شش ماه بعد از رای اعتماد به او چنین برداشتی از عملکرد کسی ایحاد شده که ۴ سال قبل از ان هم وزیر بوده؟ و آقای ربیعی هم باید بیاید و حرفش را به صورت شفاف و دقیق بیان کند. به نظرم باید پته سهم خواهی را روی اب ریخت.
وی افزود: در مورد عملکرد این وزارتخانه هر چند به صورت تخصصی و کارشناسی ریز نگاه نکردم اما نیروهایی که استفاده شده این نوید را میدهد که این وزارتخانه موفقیت نسبی خواهد داشت.
عبدی گفت: در این استیضاح آقای ربیعی یا مجدد رای اعتماد کسب می کند یا نه که این مساله اصلی نیست اما فراموش نکنیم اگر ربیعی رای نیاورد و بعدا کسی سر کار بیاید که در مقایسه با عملکرد او ضعیف عمل کند مسسولیتش بر عهده استیضاح کنندگان است.