کاوه مدنی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در این برنامه با جوامع و فعالان زیستی بندرخمیر دیدار کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، طرح بی زباله با حضور معاون آموزش وپژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در پارک ساحلی شهروند بندرخمیر برگزار شد .
در این مراسم مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان ، معاون توسعه ومدیریت ، معاون فنی این اداره کل ، روسای ادارات داخلی وکارشناسان این اداره کل ، نیروهای یگان حفاظت محیط زیست ، پرسنل مرکز تحقیقات زیست محیطی بندرخمیر، شهردار بندرخمیر ، فعالان وسمن های زیست محیطی و جوامع محلی برگزار شد .
در این مراسم کاوه مدنی معاون آموزش وپژوهش سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تقدیر وتشکر از همراهی همه فعالان زیست محیطی افزود : در حال حاضر ما همه مردم ما یا به عبارتی 80میلیون محیط بان در سراسر کشور حافظان طبیعت این سرزمین می باشد هدف از اجرای طرح آموزشی بی زباله با شعار از خودمان شروع کنیم ایجاد یک عزم وحرکت ملی برای ترویج واشاعه فرهنگ حفظ محیط زیست می باشد . کارها واقدامات هر چند کوچک زیست محیطی ما خود می تواند تاثیرات بزرگ ومثبتی برای جامعه داشته باشد وبطور حتم این آیندگان هستند که ما را در این خصوص قضاوت خواهند کرد.
وی ادامه داد: همانطور که میدانیم تاثیرات پلاستیک و ورود آن به اکوسیستم دریا از جمله اکوسیستم ارزشمند ساحلی و زنجیره غذایی موجودات دریایی اثرات جبران ناپذیری را بجا می گذارد بلکه با ورود به بدن انسان ( ماهی ، میگو و...) این اثر دوچندان می شود. (تجمع زیستی Bioaccumlation، بزرگنمایی زیستی BiomagniFication).
امروز ه یکی از دغدغه های مهم در دنیا در خصوص اثرات فاجعه آور میکرو پلاستیک می باشد . امیداست در داشتن ساحل زیبا وپاک کوشاتر وازمواد پلاستیکی (بطری اب معدنی، ظروف یکبار مصرف ، نایلکس ) حدالمقدور استفاده نکنیم وآنها را در طبیعت رهاسازی ننمائیم .
گفتنی است : بر اساس نظر محققان ورود پلاستیک به طبیعت باید با سمی شدن آن برابر در نظر گرفته شود. به این ترتیب هر ماده پلاستیکی که مورد مصرف قرار می گیرد و سپس به صورت زباله به طبیعت و دریاها وارد می شود ممکن است به قطعات بسیار ریزی تقسیم شده (دیگر دیشن )و محیط زیست را سمی سازد. حال میزان این ذرات پلاستیکی که طول آنها در حدود 5 میلی متر است در اقیانوس های جهان روز به روز در حال افزایش است.