معاون سازمان حفاظت محیط زیست در همایش اصفهان #بی _زباله با شعار محوری: #از_خودمان_شروع_کنیم اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا به جای بایدها از آنچه شدنی است و ما می توانیم، انجام دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از محیط زیست، کاوه مدنی اظهار کرد: اصفهان بی زباله شعار نیست و این موضوع محقق شدنی استو باید از خودمان شروع کنیم که این یک شعار نیست.
وی با اشاره به سابقه درخشان تاریخی اصفهان گفت: اصفهان افتخارات تاریخی زیادی کسب کرده است و به طور حتم می تواند افتخارات دیگری نیز کسب کند، این شهر بزرگ می تواند محل آموزش و یک الگو برای سایرشهرها باشد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه همان طور که اعتقاد داریم در منازل خود نباید زباله ای ریخته شود ، بنابراین باید این اعتقاد را برای شهر نیز داشته باشیم.
وی گفت: باید از استفاده از پلاستیک که دشمن محیط زیست است صرف نظر کنیم، طرح استفاده از پکهای غیرپلاستیکی در بازارهای کوثر اجرا و خوشبختانه در کشور زبانزد شد پس اصفهان میتواند آموزش های لازم را در حوزه محیط زیست به کشور ارائه دهد.
مدنی افزود: هویت شهر اصفهان به آب وابسته است، اما متاسفانه به دلیل بی توجهی به برخی از مسائل زاینده رود اکنون مرده رود است، هیچ فضای شهری به اندازه اصفهان بی آبی را درک نکرده است. چرا زاینده رود که اکنون مرده رود است این شکلی شده، زیرا به فکر خیلی چیزها نبوده ایم؛ چرا جرأت نداریم این تغییرات را بدهیم، دلیلی که زباله را برای اولین موضوعات انتخاب کنیم این است که در مورد آب به هیچ عملی نرسیدیم اما پسماند از صبح تا شب افراد را تحتالشعاع قرار میدهد.
وی گفت: به جای سنگ های بزرگ، سنگ های ریز را برداریم و فضا را تغییر دهیم از خودمان شروع کنیم.
مدنی با بیان اینکه برخی باور دارند که نباید به دلیل کم آبی سبزه کاشت کنند و به جای آن نیز باید درخت کاشته شود، گفت: اما این اعتقاد باعث تخریب یک سنت است و باید در نظر گرفته شود که درخت بیشتر از سبزه آب مصرف میکند.
معاون آموزش و پزوهش سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: اگر افراد روزی یک زباله از روی زمین بردارند به طور حتم به خود و دیگران اجازه نمی دهند حتی کوچکترین زباله را در شهر بریزند.
وی افزود: اصفهان بی زباله شعار نباشد، همان گونه که برخی از قوانین رانندگی مانند بستن کمربند خودرو در بین افراد نهادینه شد به طور حتم پاکیزگی محیط زیست و اصفهان بدون زباله در بین افراد نهادینه می شود.
وی گفت: این موضوع به شکلی باشد که اگر در خلوت خودمان کاری ناشایست است و عذاب وجدان نگیریم آن موقع است که از خودمان شروع می کنیم.
وی با بیان اینکه باید تصورات منفی را از بین برد و می شود یک شهر را از زباله پاک کرد اظهار کرد: باید این موضوع همه گیر شود و با آموزش ضریب حساسیت جامعه را بالا برد.
این گزارش می افزاید، سید رحمان دانیالی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در این همایش اظهار کرد: گفت: در عرصه محیط زیست باید از خودمان شروع کنیم و در این زمینه آقایان مسعود صرامی ؛ حسن اکلیلی و سید عبدالوهاب سهل آبادی را چون در موضوعات زیست محیطی خودجوش عمل می کنند به چالش بدون زباله دعوت می کنم.
وی گفت: از مدیران محیط زیست شهرستان های اصفهان نیز می خواهم با دعوت از چهره های هر شهر در همه نقاط استان این اقدام را انجام دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اظهار کرد: فعالیت سمن های زیست محیطی به دلیل اینکه هم تخصصی و هم خالصانه کار می کنند نتیجه تلاش های زییست محیطی آنان بسیار اثربخش است.
سید رحمان دانیالی گفت: حدود هشتاد درصدپسماندهای خانگی ما به کمک بازیافت به روش کمپوست اجرا می شود که روش های کمپوست مفید فایده نبود.
وی گفت: در زمینه پسماندهای پزشکی اقدام های خوبی رخ داده ولی به نسبت پیشرفت های صورت گرفته کافی نیست.
وی گفت: به اشتغال زایی در عرصه های مختلف محیط زیست توجه نشده است، و مدیریت پسماند ویژه یک فعالیت جدید و اشتغال زا است ولی علی رغم مطالعات اولیه مورد توجه قرار نگرفته است.
سید رحمان دانیالی افزود: اگر اصفهان و اصفهانی های هوشمند اقدام های سازنده ای نداشته باشند همه ما صدمات جبران ناپذیری می بینیم.
وی گفت: چالش بی زباله که توسط دکتر مدنی معاون محترم آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست کلید خورده است آعازی برای ایجاد تحولات مثبت در این زمینه خواهد بود پس باید از خودمان شروع کنیم.
در این مراسم از روبات تلگرامی پویش پیمان برای زمین رونمایی شد و از برخی از تشکل های زیست محیطی و مُورلان شهری که اقدام های سازنده ای در راستای حفاظت از محیط زیست انجام دادند تقدیر به عمل آمد.
کسانی که به محیط زیست می پردازند مدافع حقوق بشرند
بنابر این گزارش ، قدرت الله نورزی شهردار اصفهان نیز در این همایش گفت:امروز همه از حقوق بشر صحبت می کنند و کسانی که به محیط زیست می پردازند مدافع حقوق بشرند.
وی افزود: امروز رودخانه زاینده رود مشابه حقوق بشری در خطر است واگر چاره اندیشی نشوداصفهانی که نگین برازنده ای در ایران و بیانگر تاریخ بشر است به خطر می افتد.
شهردار اصفهان خواستار اطلاع رسانی و تفکیک پسماند از مبدا توسط مردم شد و گفت: اطلاع رسانی برای تفکیک پسماند از مبدا با مشارکت مردم پیش نیاز تحول در این زمینه است.
نوروزی گفت: محیط زیست موضوع بسیار پیچیده ای است و باید به آن توجه کرد و در این زمینه همه احساس مسؤولیت کنند.
شهردار اصفهان با بیان اینکه در اصفهان روزانه هزار تن زباله تولید می شود گفت: این مقدار حجم عظیمی به حساب می آید، این یک کیلو یک کیلوها جمع آوری و تفکیک می شود.
همچنین دراین همایش مهدی مقدری عضو شورای شهراصفهان نیز گفت : طرح عدم استفاده از بطری های یک بارمصرف پلاستیکی در شورای شهر و مجموعه شهرداری در دست اقدام است و به زودی در شورای شهر مصوب خواهد شد.
وی گفت: مشارکت همه در شورای شهر اهمیت دارد ما ایده و طرح ها را محترم می شماریم. تمام امیدمان که اصفهان شهر رویایی شود به تشکل ها وابسته است و تلاش می کنیم تا در این چهار سال اصفهانی را بدون زباله بسازم.
حسن اکلیلی هنرمند اصفهانی نیز در این همایش گفت: باید به فکر نسل آینده بود،در گذشته زباله کمتری تولید می شد، در این زمینه به وسیله هنر به خصوص تاتر و فیلم می توان اقدام های موثری انجام داد.
وی با تاکید برفرهنگ سازی در این زمینه گفت: در زمینه اموزش باید از بچه ها شروع کرد و گام به گام پیش رفت.
وی خواستار حمایت مسؤولان از طرح ها و ایدهای هنرمندان درباره مسائل مختلف اجتماعی به خصوص محیط زیست شد.
اجرای 'طرح بی زباله' با فراخوان و دعوت دکتر کاوه مدنی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست از کارکنان این سازمان برای همراهی وي در پاکسازي پارک طبيعت پرديسان به منظور ايجاد و تسري فرهنگ مسئوليت پذيري و باور اصل 'از خودمان شروع کنيم' در سطح رسانه ها و جامعه مطرح شد و هم اکنون در برخی از شهرها در حال فراگیر شدن است.