استفاده از شبکه های فرسوده توزیع، کنتورهای قدیمی و معیوب و خطوط توزیع قدیمی از مهمترین دلایل افزایش تلفات برق در کشور بوده است و این مساله از همان ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم مورد توجه قرار گرفت. بر اساس برنامه وزارت نیرو ، سالانه باید یک درصد از هدر رفت انرژی برق جلوگیری شود. بررسی ها نشان می دهد تلفات شبکه توزیع برق در دولت یازدهم از 15درصد به کمتر از 11 درصد کاهش یافته است و تا پایان سال آینده، تلفات شبکه توزیع برق به مرز تک رقمی شدن خواهد رسید. بر اساس اعلام کارشناسان کاهش سالانه یک درصد تلفات برق حدود 600 میلیارد تومان صرفه جویی و کاهش مصرف نفت خام، گاز، گازوئیل و مازوت را به همراه دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، افزایش بهره وری و کاهش تلفات برق یکی از مهمترین محور برنامه های اقتصاد مقاومتی در کشور است و با توجه به اقدامات وزارت نیرو در این زمینه پیش بینی می شود این روند با سرعت بیشتری ادامه داشته باشد. برکناری شبکه های فرسوده توزیع و احداث شبکه جدید ، تعویض کنتورهای قدیمی و معیوب ، احداث خطوط توزیع جدید و کوتاه کردن فاصله خطوط توزیع، برکناری ترانس های معیوب و یا فرسوده ، تعویض تابلوهای قدیمی و خراب ، تعویض سیم های انتقال نیرو با سیم های ضخیم تر و اصلاح اتصالات سست از اقدامات وزارت نیرو در این زمینه بوده است.
قاسم شهابی، مدیر عامل شرکت توزیع برق مازندران منطقه ساری گفت که در سال جاری بیش از 150 میلیارد ریال برای جلوگیری از هدر رفت برق در شبکه توزیع استان هزینه شده است که با این میزان هزینه از هدر رفتن دستکم 300 میلیارد ریال انرژی جلوگیری شده است .وی با اشاره به برنامه ریزی وزارت نیرو برای کاهش هدررفت انرژی برق گفت: پیش بینی می شود امسال با اقداماتی که انجام شد این میزان به بیش از یک درصد در مازندران برسد .
شهابی با اعلام این که سالانه حدود 40 میلیارد ریال انرژی برق در شبکه توزیع تلف می شود ، افزود: میزان هدر رفت انرژی برق در سال 92 در مازندران بیش از 18 درصد بود که با برنامه ریزی و اعتبارات دولت در این بخش ، اکنون در گستره زیر پوشش توزیع برق منطقه ساری به 14 درصد رسید و انتظار داریم تا پایان سال به کمتر از 13 درصد برسد.
حسین صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران نیز اعلام کرد: تلفات شبکه توزیع برق پایتخت به 6 درصد کاهش پیدا کرده است. وی میزان تلفات شبکه برق تهران بزرگ در سال 1392 را 9.3 درصد عنوان کرد و گفت: با اجرای اقدامات فنی و غیرفنی از جمله «اصلاح لوازم اندازه گیری»، «شناسایی و جلوگیری از استفاده غیرمجاز» و همچنین «گسترش کابل خودنگهدار»، میزان تلفات شبکه برق تهران 3.2 درصد کاهش یافت.
وی ادامه داد: به دنبال این کاهش تلفات، 500 میلیارد ریال به درآمدهای صنعت برق اضافه شده و مصرفِ معادل 566 هزار بشکه نفت خام نیز کاهش پیدا کرد. مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ افزود: به دنبال این کاهش تلفات، معادل 313 میلیون متر مکعب گاز، 28 میلیون لیتر گازوئیل و 59 میلیون لیتز مازوت در مصرف سوخت صرفه جویی شده است.