وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که جامعه امروز نیاز زیادی به نشاط و امید دارد، گفت: بخشی از این موضوع بر عهده هنرمندان است و ما وظیفه داریم اینها را به صنعت تبدیل کنیم .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کارو رفاه اجتماعی ، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین امضای تفاهمنامه بین سازمان تأمین اجتماعی و خانه تئاتر، خانه سینما و خانه موسیقی که با حضور روسای اصناف و انجمنهای هنری در تالار "سیفالله داد "خانه سینما برگزار شد، گفت: حق شما ادا نشده است و میفهمم که آنچه شایسته وضعیت هنر است، ادا نشده است و میدانم هیچ کس از راه هنر نتوانسته زندگی متوسط رو به بالایی را داشته باشد و از راه قلم ارتزاق کند؛ حتی بزرگترین نویسندگان. بنا بر این ارزش کار شما را میفهمم.
وی با بیان این که هنر در شگلگیری یک نسل بسیار موثر است، افزود: بخشی از زندگی ما با سینما و تئاتر و موسیقی بوده است. من حتی بلال فروختم تا بتوانم به این مکانها بروم. شکلگیری شخصیت ما در رابطه با هنر بوده و من معتقدم که ما نه ادراک درست پیدا کردیم و نه نیاز ایران امروز را فهمیدهایم. من به عنوان مسئول میتوانم بگویم که دیگر علت اول اعتیاد و طلاق فقر نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: ما ۳۲ صنف و ۸۰ تخصص داریم اما عنوان شغلی مستقل نداریم. من مایلم با یک کار فشرده این مشکل برطرف شود.
ربیعی تأکید کرد: زمان انجام این کار را هم نباید طولانی کنیم و باید بزودی انجام شود. واقعا مایلم هر راه قانونی که وجود دارد، انجام شود. امیدوارم که باز هم جلسه مختصرتری در هر سه حوزه داشته باشیم و روند این کار را مرور کنیم و پیشرفت کار را ببینیم.
وی ادامه داد: بحث دیگر بر روی اصناف و تخصصها است که عنوان شغلی آنها یکی است. بازنشستگی هنرمندان همراه با کمدرآمدی عارضه مضر و بدی است. آن چیزی که ما تفاهم کردیم، این بود که بتوانیم عناوین شغلی را به درستی تعریف کنیم. مشکلاتی هم در پرداخت حق بیمه وجود داشت و ما برای آن دو شعبه خاص گذاشتیم تا هنرمندان بتوانند در آن کمترین پرداخت را داشته باشند اما در دوران بازنشستگی بیشترین مقدار صورت بگیرد. ما میتوانیم این ضرایب را افزایش دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: این تفاهمنامه شکل قراردادها و خدمات بیمهای به هنرمندان را شکلدهی، قاعدهمند، شفاف و تسهیل میکند. همچنین ما در صنعت تصویر فکر میکنیم به راحتی میتوان مشاغل زیادی را در این حوزه ایجاد کنیم. حضور صنعت دیجیتال در حوزه های هنری نیز سهولت در دسترسی و گستردگیهایی ایجاد کرده است. مساله پایانی این است که رقم حق بیمه، در بودجه قرار میگیرد اما بحث این است که این رقم حداقل دستمزد است و باید بالاتر بیاید تا حقوق بازنشستگی هنرمندان نیز افزایش پیدا کند. در نهایت ما باید یک ثبات در دیدگاههایمان به هنر داشته باشیم تا هنرمندان به خاطر تصمیمات سلیقه ای مدیران و مسئولان دچار مشکلات نشوند.
در این مراسم منوچهر شاهسواری، مدیر عامل خانه سینما در سخنانی بیان کرد: بعد از مدتها گفتوگو امروز ما تفاهم نامهای را که مدتی است با سازمان تامین اجتماعی تهیه کردهایم و به مرحله امضا رساندهایم در حضور وزیر کار و سازمان تامین اجتماعی رونمایی و مبادله میکنیم. امیدوارم این جمع شهادت دهد، ما بر اساس همه موازین حقوقی و جاری تلاش میکنیم تا مسائل و مشکلاتی را که در این حوزه داریم، با کسب یک موقعیت اداری و حقوقی که آنهم کمیته مشترک بین خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی و سازمان تأمین اجتماعی است تمام مسائل را با آرامش و البته سرعت و نیات مسالمتجویانه حل و فصل کنیم.
وی ادامه داد: آقای وزیر، ما نیازمند تعریف شغلی روشن و واحد در سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار هستیم. هیچ کدام از مشکلات اجتماعی تابعی از فرهنگ و هنر نیست و هر جایی مسئولیت اجتماعی، آرامش و نگرانی وجود دارد، اهل هنر هستند که پای آن ایستادهاند.
سپس این تفاهمنامه با حضور مدیر عامل خانه سینما، مدیرعامل خانه تئاتر و مدیر عامل خانه موسیقی و همچنین معاونت سازمان تامین اجتماعی رونمایی شد و به امضا طرفهای قرارداد رسید.
محمدحسن زدا، معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی نیز در سخنان کوتاهی بیان کرد: تشکر میکنم از امضای این مفاهمه و دوستی که به وجود آمده است. امیدوارم در اثر رفتار ما دوستان مقابل هم لذت ببرند. اولین پیامی که این مفاهمه برای هر دو طرف دارد، این است که ما به این نتیجه رسیدهایم که باید با شرکای اجتماعی خود به گفتوگو بنشینیم و حرف همدیگر را بشنویم. افتخارم میکنم که به این وسیله وارد این مجموعه شدهام.
در این مراسم ، افراد و چهرههایی چون محمدمهدی حیدریان، رئیس سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما، اصغر همت، مدیرعامل خانه تئاتر، همایون اسعدیان، مرتضی رزاقکریمی، تورج منصوری، عبدالحسن تهامینژاد، سیدمحمدمهدی طباطبائینژاد، رامین حیدری فاروقی، حسن آقاکریمی، منوچهر محمدی، محمد بانک، امیر معتمدی، علی دهکردی، بهرام بدخشانی، روانبخش صادقی، جواد طوسی، محمد شکیبانیا، محمد سریر، مریلا زارعی، مریم هژیروند، محمدرضا معینی، فرشته طائرپور، سید ضیا هاشمی، ایرج راد، کاظم هژیرآذر، فاطمه معتمدآریا، کامران قدکچیان، علی آشتیانیپور، غلامرضا موسوی و مسعود امینی تیرانی حضور داشتند.