فشارهای روانی بر بازار در روزهای اخیر با هیاهوی رسانه های معاند در حالی اوج گرفته است که با تدابیر اتخاذ شده در دولت زمینه های لازم برای حمایت و حفاظت از معیشت اقشار کم در آمد از یک سو و ادامه برنامه های اشتغالزایی از سوی دیگر فراهم شده و بر اساس اعلام مقامات دولتی و همچنین با نگاه به شاخص های اقتصادی این مسیر به عنوان راهبردهای اساسی دولت در سال جاری به قوت خود باقی و این مسیر در حال طی شدن است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دو هدف مهم دولت دوازدهم در قالب قانون بودجه سال 97 مبارزه با فقر و تلاش برای اشتغالزایی در سطح گسترده است و منابع و اعتبارات بر این اساس در این برنامه ساماندهی شده است. در دو ماه اخیر اما تحرکات شدید روانی در بازارهای کاذبی مانند ارز و سکه باعث شده نوعی جو روانی علیه این برنامه با هدایت رسانه های معاند و البته همراهی برخی کاسبان تحریم و سودجویان و سوداگران در داخل ایجاد شود و اینگونه القا شود که دولت نخواهد توانست این راهبردهای مهم خود را پیش ببرد. این در حالی است که بر اساس اعلام مقامات دولتی، به روند اجرایی شدن این راهبردها کوچک ترین خدشه ای وارد نشده و برنامه با موفقیت در حال اجرا است.
مبارزه با فقر با اعتبارات ویژه
یکی از راهبردهای اساسی دولت از ابتدای آغاز به کار توجه به رفع فقر و کمک به معیشت اقشار و خانواده های نیازمند است. افزایش بیش از 3 برابری مستمری خانواده های نیازمند و تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امام (ره) از جمله این برنامه ها است. برنامه های دولت تا حدی موفق بود که پرویز فتاح رییس کمیته امداد امام (ره) بارها از توجه دولت به رفع فقر تقدیر کرده است. علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی هم روز گذشته اطیمنان داده است که دولت در هر شرایطی از زندگی اقشار آسیب پذیر حفاظت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه از زندگی دهک های پایین حمایت و حفاظت خواهیم کرد، گفت: «افزایش مستمری خانواده های تحت پوشش یکی از برنامه های دولت در این حوزه است و برای این کار اعتباری 7 هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده است.»
این در حالی است که دولت در کنار توجه به اقشار آسیب پذیر، برنامه های مدونی را هم برای تخصیص بهینه منابع محدود برای گذر از شرایط سخت مد نظر قرار داده است و با استفاده از تخصیص ارز 4200 تومانی و در پاره ای کالاهای اساسی 3800 تومانی، برنامه ریزی دقیقی برای تامین کالاهای اساسی انجام داده تا جایی که رییس اتاق اصناف کشور به عنوان نماینده بخش خصوصی و بازار هم بارها عنوان کرده است: «هیچ کمبودی در زمینه تامین کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم وجود ندارد.» این گزاره بارها مورد تایید مقامات دولتی هم قرار گرفته است. عده ای اما با غوغاسازی در پی ماهیگیری از آب گل آلود هستند و در همین زمینه هم رییس جمهوری دستور داده است تا فهرست دریافت کنندگان ارز برای واردات کالاها و میزان تخصیص ها به صورت شفاف منتشر شود. به باور کارشناسان شفافیت دولت در مورد اقدامات انجام گرفته باعث عصبانیت عده ای شده است که خود را برای یک کاسبی دیگر از تحریم ها آماده کرده بودند اما خبر نداشتن این بار وضعیت با سال های 90 و 91 بسیار متفاوت است و وضعیت بنیه های اقتصادی کشور با آن زمان قابل مقایسه نیست. بازارهای مالی ساماندهی شده است و هیچ اجماع جهانی هم علیه ایران وجود ندارد. در همین وضعیت صادرات کشور در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه خود بیش از 20 درصد رشد کرده و ایرانیان کالاهای خود را به بیش از 100 کشور دنیا صادر کرده اند. در چنین شرایطی و با توجه به افزایش درجه مقاومت اقتصاد کشور تیر این بدخواهان به سنگ خواهد خرد.
ادامه روند برنامه کلان اشتغالزایی
از سوی دیگر یکی از برنامه های مهم دولت که در قالب قانون بودجه سال جاری هم مطرح شده است افزایش اعتبارات برای اشتغالزایی است. این برنامه و راهبرد اساسی و کلان کشور هم به قوت خود باقی و مسیر خود را با شتاب می پیماید و پیش بینی می شود در پایان سال بیش از یک میلیون شغل جدید ایجاد شود. اعتبارات طرح های اشتغال فراگیر و روستایی به خوبی اختصاص یافته و در حالی که معاندان و پیاده نظام آنها در داخل در حال کاشتن بذر ناامیدی بین مردم هستند در استان های کشور بین استانداران و دستگاه های اجرایی مسابقه ای امید بخش برای جذب اعتبارات اشتغالزایی در جریان است و تحرکات امید آفرینی را در این عرصه شاهد هستیم. از سوی دیگر خوشبختانه یک وفاق مهم بین سه قوه کشور برای هم افزایی در خصوص عبور کشور از گردنه های سخت شگل گرفته است و این نشان می دهد هر چقدر هم کاسبان تحریم و معاندان خارجی رویا بافی های خیالی برای نا امید کردن مردم را در دستور کار قرار دهند مردم ایران از این گردنه هم عبور خواهند کرد.