وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، تهیه مسکن اقشارکم درآمد، بازآفرینی شهرها و راه های روستایی مناطق محروم كه در پي آن اشتغال نيز رونق مي يابد را مهمترین برنامه های خود در وزارت راه و شهرسازی برشمرد و گفت: مسکن اقشار کم درآمد در میان این برنامه ها، اولویت اصلی من است.
به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمد اسلامی در گفت وگویی با این پایگاه با تشریح برنامه های خود برای تصدی گری این وزارتخانه افزود: با توجه به اینکه حوزه ساخت و ساز و به طور کلی عمران و ساختمان، سهم قابل ملاحظه ای در تولید، اشتغال و رونق اقتصادی دارد و اینکه مسکن از یک سو می تواند محرک اقتصادی باشد و از دیگر سو، دغدغه بزرگی درجامعه به ویژه برای اقشار کم درآمد، وجود دارد، لذا تامین مسکن را در اولویت برنامه های خود قرار داده ام.
وی اضافه کرد: با اعمال سیاست گذاری، مشوق هایی که بتواند بخش خصوصی را پشتیبانی کند تا مسکن با اولویت اقشار کم درآمد بتواند در جای جای کشور به یک جریان اقتصاد تولیدی و این دغدغه سنگین به نگاه طبیعی اعتماد سازی تبدیل شود که می تواند پاسخگوی نیازها باشد.
بازآفرینی شهری در شهرهای با بافت فرسوده یا مناطق آسیب پذیر انجام می شود
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، بازآفرینی شهری را برنامه دیگر خود عنوان و اظهارکرد: محور دوم برنامه هایم هم به طور مستقیم به موضوع مسکن مربوط و بحث بازآفرینی شهری است.
وی ادامه داد: برای بازآفرینی شهرها مصوباتی وجود دارد و تفاهم نامه ای مبنی براین مبادله و امضا شد که صدهزار واحد مسکونی بازآفرینی شهری شود که این موضوع به نوسازی شهرها به ویژه شهرهای با قدمت زیاد برمی گردد و این مناطق مطابق ضوابط شهری نوسازی می شود.
اسلامی، بحث مناطق محروم و راه های روستایی را محور سوم برنامه های خود برشمرد و گفت: با توجه به گستردگی و نیازهای فراوان و متعددی که در حوزه راه های روستایی وجود دارد با یک ساماندهی و تامین منابعی که توسط مجلس شورای اسلامی در لوایح قانونی پیش بینی می شود، باید بتوانیم این موضوع را به یک رویه متفاوتی تبدیل کنیم. راه روستایی را براساس انتظارات متناسب با منابع تخصیص داده شده ، می توان از رونق بهسازی و نوسازی برخوردار کرد..
این وزیر پیشنهادی که شنبه برای گرفتن رای اعتماد در مجلس حاضر می شود، نکته مهم را در برنامه های تقدیمی، نگاه فرایندی و اصلاحات ساختاری دانست و اظهارکرد: یک تحول اداری برای کوچک سازی لایه های مدیریتی انجام و با متناسب سازی فعالیت ها یک پنجره واحدی در این وزارت خانه برای اخذ مجوزها در موسسات گوناگون ایجاد خواهد شد تا متقاضیان بتوانند سریعتر و شفاف تر به اطلاعات دسترسی و دریافت مجوز داشته باشند.
اسلامی درباه مشکل بحث اجاره بهای بالای مسکن، گفت: اجاره مسکن تابع بازار مسکن نیست بلکه تابع شرایط اقتصادی کشور است.
وی افزود: ساماندهی مسکن برای اقشار کم درآمد بدون هدر رفت نقدینگی و سرمایه موجود در جامعه (چه در درون تشکل های انبوه ساز و چه در درون تشکل های حقیقی)، موجب رونق گرفتن مسکن می شود و با عرضه فراوان مسکن سازگار با سبد مالی متقاضیان ، دیگر نیاز به پرداخت اجاره بهای زیاد نخواهد بود و با این جریان پرشتاب، می توان افزایش اجاره بها را کنترل کرد.
به گفته وی، مسکن چه با نام مسکن اجتماعی چه با نام مسکن حمایتی هم در همین مسیر انجام خواهد شد.
اسلامی درباره مسائل و مشکلات مربوط به حمل و نقل هوایی تصریح کرد: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ، صنعت هوایی همواره دچار تحریم بود و تحریم های اخیر برای نخستین بار نیست. حداکثر این تحریم ها در دوره های گذشته اتفاق افتاد که صنعت هواپیمایی با توان متخصصان و با ظرفیت های متنوعی که در اختیار داشت توانست دوره تحریم را پشت سر بگذارد و این تحریم ها را هم قوی تر و شایسته تر پشت سر خواهد گذاشت.
وی اضافه کرد: در دوره های قبل سن ناوگان بیشتر از سن ناوگان امروز بود و کیفیت ناوگان، کیفیت مدیریت و ظرفیت های پشتیبانی در حوزه اورآل و حوزه چک و کنترل هواپیمایی به صورت نوبه ای کمک کرده است تا قابلیت هایمان افزایش یابد و آسیب پذیری کمتری در قبال تحریم ها داشته باشیم.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در ادامه به مشکلات مسکن مهر اشاره کرد و گفت: مسکن مهر یک مشکل ساختاری دارد که رفع آن همکاری بین بخشی و تعامل با دستگاه ها را می طلبد. مشکل دوم مسکن مهر، واحدهای نیمه تمام است؛ گرانی مشکلاتی ایجاد کرد و مبالغ مورد نیاز برای تکمیل با موارد لحاظ شده در قرارداد انطباق ندارد که باید برای هر پروژه تصمیم متناسب با آن گرفت.
معضل سوم مسکن مهر از منظر وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، بحث تاسیسات آن است که او در این باره گفت: واحدهای خدمات رسان آب، برق، گاز و غیره باید به این واحدها خدمات می رساندند
که چنین نشد و با همکاری و هماهنگی این دستگاه ها مشکلات این دسته از واحدها که بدون متقاضی هم هستند باید تعیین تکلیف شود.
حمل و نقل جاده ای خصوصی ترین ظرفیت در بخش حمل و نقل است
اسلامی با بیان اینکه حمل و نقل جاده ای خصوصی ترین ظرفیت در بخش حمل و نقل است که توسط خود مردم اداره می شود، گفت: سه موضوع در بحث حمل و نقل جاده ای باید در دستور کار قرار بگیرد که یکی ساده سازی و روان سازی مقررات است تا آنها بتوانند به صورت روان کسب و کار خود را انجام دهند.
وی افزود: موضوع دوم مربوط به وضعیت کنونی و مشکلاتی است که جامعه حمل و نقل متاثر از وضعیت بازار و عدم تناسب درآمد و هزینه داشته است. دکتر آخوندی جلسات و کارگروه هایی به همین منظور تشکیل داد، بررسی ها و اقداماتی انجام شد که آن اقدامات و تصمیمات را به سرانجام خواهیم رساند تا این جامعه زحمتکش با اطمنان خاطر به فعالیت خود ادامه دهند.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی موضوع سوم را نوسازی ناوگان برشمرد و گفت: با توجه به سن ناوگان حمل بار و مسافری، با هماهنگی وزارت خانه های صمت و اقتصاد یک برنامه پنج ساله باید طوری طراحی شود که ظرفیت موجود در حمل و نقل با تقاضا هماهنگ باشد.
اسلامی درباره حضور خود در فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی گفت: از دو روز پیش در مجلس هستیم و با فراکسیون ها و کمیسیون ها مختلف جلسه داشته ایم. در مجلس رویه این است که نامزد پیشنهادی برنامه های خود را ارائه می دهد و نمایندگان مطالب و نظرات خود را هم راجع به فرد و هم راجع به دستگاه مربوطه اعلام می کنند و این یک رویه تعدیل شده و ثابت است و ما هم براساس همین روال در مجلس حضور داریم و نظراتشان را دریافت می کنیم که نظرات بسیار سازنده ای وجود دارد که می تواند در یک تعامل پابرجا برای کشور و سرنوشت اموری که در راه و شهرسازی است، تاثیر به سزایی داشته باشد.
وی افزود: این روند تعاملی بسیار مثبتی است و نکته حائز اهمیت این است که سکونت، فعالیت و حرکت، زندگی مردم را شکل می دهد و این وزارتخانه نه تنها علاوه بر این امور، سهم بزرگی هم در اقتصاد دارد و در هماهنگی با سه وزارتخانه دیگر معرفی شده یک سیاست هماهنگ و یک تیم هم افزایی ابن حرکت را به گونه ای سازمان دهی کنیم که بشود به یک روال طبیعی و استمراری امور هدایت شود و نتیجه این تعامل و هماهنگی را مردم زودتر و به صورت مستمر شاهد باشند.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که منابع مشخص در مسکن کدامند، گفت: همیشه راه حل ها باید متناسب با خود مساله باشد اگر راه حل کلی دهیم و راه حل عمومی برای یک مساله ای که در جغرافیای ایران شرایط آن متفاوت است، ارائه کنیم نمی توانیم به نتیجه قابل قبول دست یابیم. مثلا فضای تهران که یک کلان شهر است در اکثر نقاط کشور متفاوت است و نمی توان با یک سیاست و راه حل واحد بتوان پاسخگو بود و هر کدام را باید در جای خود استفاده کرد.
وی افزود: نباید اجازه داد مسکن که سرپناه است به عنوان یک کالا شناخته شود؛ بلکه باید به عنوان سرپناه در یک سیاست پایداری جریان سازی کنیم تا همواره به ویژه اقشاری که به مسکن استیجاری نیاز دارند دسترسی به مسکن را در یک افق برنامه زندگی خود دست یافتنی ببینند و این برای ما مهم است.
اسلامی اضافه کرد: با توجه به تجارب گذشته آن را در مسیری قرار دهیم که پابرجا بماند و مردم هم تاثیر آن را ببینند. برای برون رفت از این، با یک شیوه واقع بینانه برنامه ریزی را به گونه ای انجام دهیم که نتیجه گرایی داشته باشد و یک زوج جوان می تواند صاحبخانه شود و این صاحبخانه شدن را انبوه سازانی که متولی این کارهستند با مسکن کیفی که در این مقیاس عرضه می کنند، نتیجه را به صورت ملموس نشان دهند.