به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر مهدی فرقانی استاد ارتباطات درباره نشست امروز رئیس جمهور با اساتید حوزه علوم اجتماعی گفت: به نظرم فضاي جلسه امروز صميمي، صريح، بي پرده و در عين حال دلسوزانه و دردمندانه بود.
رئيس جمهور در ابتداي جلسه پرسيدند كه از ديدگاه حاضران به عنوان جامعه شناسان شناخته شده ايراني، مهمترين مسايل كشور چيست و راه حلهايي كه براي اين مشكلات مي توان به كار بست چيست؟
اصحاب علوم اجتماعي و علوم ارتباطات هم در پاسخ به اين سئوال هر كدام از منظر خودشان، مسايل كشور را در حوزه اجتماعي برشمرده و نقد كردند كه البته در مواردي نقدهاي تندي هم مطرح شد، البته با وجود انتقادات ، اساتيدي كه در اين نشست حضورداشتند از اين جهت خرسند بودند كه چنين نشستي براي اولين بار برگزار شده و به اصطلاح بابي باز شده تا دولتمردان، صداي دانشگاهيان و اصحاب علم را بشنوند و از راه حلها و راهكارهاي ارايه شده توسط آنان براي برنامه ريزيهاي آينده استفاده كنند.
رئيسجمهور هم در انتهاي جلسه، مباحثي را مطرح كردند كه نشان ميداد دولت فهم كاملي ازمسائل و مشكلات كشور دارد اما گاهي با موانعي روبروست كه باعث مي شود اقدامات مثبت صورت گرفته توسط دولت، آنچنان كه شايسته است بازتاب پيدا نكند و مردم از آنها مطلع نشوند.
البته در مواردي هم دولت صلاح نمي داند كه برخي از مضايق و تنگناها را با افكار عمومي در ميان بگذارد كه اين موارد ممكن است اختلال ارتباطي بين دولت و جامعه را بوجود بيايد كه ممكن است به بدبيني يا نارضايتي و يا سوء ظن منجر شود.
رئيس دولت در عين حال در پاره اي موارد نقصان ها و ضعف هايي را هم كه همكاران مطرح كردند پذيرفتند و از دانشگاهيان درخواست كردند كه گفت گوها ادامه پيدا كند و اگر در اين جلسه هم فرصت نشد كه برخي از مسايل بازگو شود و راه حل ها مطرح شود آنها را به صورت مكتوب ارايه كنند و به عنوان مرجعيت اجتماعي كمك كنند كه مسايل كشور را با هم حل كنيم نه اينكه منتظر بمانند تا دولت مشكلات را حل كند و آنها تنها نظاره گر باشند.
در اين جلسه، براي استمرار جلسات هم گفت وگو شد كه آقاي رئيس جمهور و همكارانشان نظر مساعد داشتند و حتي درخواست كردند در خارج از جلسات هم ديدگاه ها به صورت مكتوب ارايه شود.
يكي از پيشنهاداتي كه در ابتداي جلسه مطرح شد اين بود كه گفت و گوها تنها به رييس جمهور منحصر نشود و به سطوح و اركان ديگر و از جمله در سطوح وزارت خانه ها و وزراء هم ادامه پيدا كند و يك گفت و گوي ملي شكل بگيرد.