وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به هشتمین همایش ملی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی در سبزوار گفت: ظرافت و نکته سنجی ابوالفضل بیهقی در توصیف وقایع روزگار خویش، الگویی همیشگی برای نگارش تاریخ است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام سیدعباس صالحی آمده است:
«تاریخ سرزمین پهناور ایران سرشار از رخدادها و عبرتهایی است که برای همه روزگاران درس آموز و راهگشا بوده و هست.
نویسنده و مورخ برجسته و نامدار، ابوالفضل محمد بنحسین بیهقی قریب به ده قرن پیش از این با نگارش تاریخ بیهقی مهمترین منبع تاریخی دوران غزنوی را رقم زد و میراثی ماندگار برای قوام بخشی به هویت این مرزوبوم به جا گذاشت.
ظرافت و نکته سنجی ابوالفضل بیهقی در توصیف وقایع روزگار خویش، الگویی همیشگی برای نگارش تاریخ است. در شکوه این اثر مانا همین بس که امروز بعد از گذشت سدهها از خلق این کتاب و در عصر انقلاب رسانه و ارتباطات، همچنان نام بیهقی و تاریخ بیهقی در آسمان ادب این سرزمین همچون اختری تابناک میدرخشد و برجان جویندگان معرفت و پویندگان ریشههای هویتی ایران بزرگ میتابد.
به همه بزرگوارانی که امروز در سبزوار سرفراز که خود از نمادهای تاریخ وعلم ایران است، گردهم آمدهاند تا در نخستین روز آبان ماه که روز ابوالفضل بیهقی است، این روز را گرامی بدارند و پیرامون این شخصیت بزرگ سخن برانند درود میفرستم و از خداوند متعال تداوم توفیقات شما عزیزان را خواستارم.»
رئیس مجلس شورای اسلامی:
بیهقی تلاش وافری در جهت حفظ و گسترش زبان و ادبیات فارسی داشت
همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز به این همایش پیامی را صادر کرد.
در بخشی از این پیام آمده است:
«بیهقی تلاش وافری در جهت حفظ و گسترش زبان و ادبیات فارسی از طریق صداقت در کلام، نگارش صحیح لغات و کلمات داشت.
لاریجانی در این پیام افزود: گرامیداشت مورخ اندیشمند و ادیب گرانمایه محمد بن حسین بیهقی که در سراسر عمر خویش به گسترش و پاسداری زبان و ادبیات فارسی اهتمام داشت فرصت مغتنمی برای بررسی و بازخوانی اندیشه و تبیین آثار یکی از چهره های درخشان فرهنگ و ادب فارسی می باشد.
لاریجانی افزود: بیهقی را گزارشگر حقیقت دانسته اند چون وی در سبک و نگارش کتاب مشهور خود از جمله تاریخ بیهقی شرح حال بخشی از تاریخ کشور را با ذهن تیزبین و دقیق به رشته تحریر در آورده است.
لاریجانی افزود: نکوداشت این مورخ شهیر به واقع تجلیل از جایگاه زبان و ادب پارسی و گامی در جهت پاسداری از میراث گرانبهای فرهنگی و ادبی یک ملت می باشد که ضمن تقدیر از تلاش تمام دست اندرکاران این آیین ارززشمند امیداوریم همواره شاهد رونق وشکوفایی استعدادهای ادبی در کشور باشیم.»
هشتمین همایش ابوالفضل بیهقی به مدت چهار روز در سبزوار ادامه دارد.
رایزنان فرهنگی کشورهای افغانستان و تاجیکستان و استادان برجسته ادبیات ایران از میهمانان این مراسم هستند.