وزیر آموزش و پرورش از روشهای آموزشی پرحاشیه حقوق شهروندی انتقاد کرد و گفت: آموزشهای حقوق شهروندی باید با بهترین روشها ارائه شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، «سید محمد بطحایی» در نشست هماندیشی نمایندگان حقوق شهروندی استانها و حوزه ستادی که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد،افزود: در دهههای اخیر در آموزشوپرورش سنتی، همواره بر مهارتهای دانشی و علمی تاکید شده و این موضوع علاوه بر نهادینه شدن در جامعه، فعالیتهای تربیتی را در مدارس کمرنگ و یا حذف کرده است.
وی چگالی مفهوم در نظام آموزشی ایران را بسیار سنگینتر از چگالی مفهوم در نظام آموزشی سایر کشورها دانست و اعلام کرد: دانشآموزان ما ازلحاظ مفاهیم شناختی بسیار بالاتر از دانش آموزان سایر کشورها هستند اما درزمینه مهارتهای زندگی ضعیفتر هستند.
وی افزود: دانش آموزان چیزهایی یاد میگیرند که در زندگی اجتماعی و روزمره موردتوجه قرار نمیگیرد، در دهههای اخیر دانشمحوری و حافظه محوری در جامعه نهادینهشده لذا خیلی سخت است که بهتدریج بتوانیم این مسیر را تغییر دهیم.
وزیر آموزشوپرورش خاطرنشان کرد: دانشآموز باید در مدرسه نحوه رفع احتیاجات زندگی خود را تمرین کند و لذا برنامهریزان درسی باید برنامهها متناسب با سند تحول را ارائه دهند.
بطحایی افزود: دانشآموزان باید آنچه را میآموزند بتوانند درصحنه عمل آن را بهکارگیری کنند، بنابراین باید فضایی در مدارس به وجود آوریم که بچهها نیازهای خود را در مدرسه و در قالب اهداف تربیتی تمرین کنند.
وی به مشاهده بازی فوتبال جام باشگاههای آسیا در مدارس در هفته گذشته اشاره و افزود: واکنش اولیا به این موضوع بسیار مثبت بود و دانش آموزان احساس کردند جامعه برای آنها اهمیت قائل است لذا در آن روز دانش آموزان با شادی مضاعف به مدرسه رفتند.
وزیر آموزشوپرورش خاطرنشان کرد: برنامه درسی باید بهگونهای تغییر کند که نیاز دانشآموزان دیده شود و بچهها با شادی و نشاط به مدرسه بروند، لذا باید روشها و محتواهای درسی تغییر کند.
وی در خصوص حقوق شهروندی اظهار کرد: بسیاری از مسائل و مشکلات موجود در زندگی به علت ناآشنایی افراد با این حقوق است چراکه دانشآموز در دوره تحصیل این حقوق را فرانگرفته است.
بطحایی افزود: از ابتدای سال تحصیلی جاری 2ساعت از ساعات آموزش رسمی مدارس در هفته در پایههای چهارم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم و نهم، به آموزش مهارتهای زندگی اختصاص دادهشده است و این موضوع امری ارزشمند است که باید سالهای آتی افزایش یابد.
وی گفت: در آموزش حقوق شهروندی نباید از روشهای پرحاشیه استفاده شود بلکه باید با بهترین روشها حقوق شهروندی را به دانش آموزان آموزش داد.