پایین بودن سرانه تخت بیمارستانی از چالش های نظام سلامت کشور بود و این مساله با اجرای طرح تحول سلامت و با وجود محدودبت منابع مالی، مورد اهتمام دولت قرار گرفت. ساخت و تکمیل پروژه های بیمارستانی در پنج سال گذشته تسریع یافته و سرانه تخت بیمارستانی در بسیاری از استان ها به استاندارد رسیده است. صاحبنظران حوزه بهداشت، عملکرد دولت در این زمینه را قابل قبول عنوان می کنند و مردم نیز از این مساله رضایتمندی دارند.
از آغاز به کار دولت تدبیر و امید در سال 1392 تاکنون، 53 پروژه بیمارستانی در سطح کشور تکمیل شده و پنج هزار و 420 تخت به مجموعه فضاهای درمانی کشور اضافه شده است که در مجموع حدود یک هزار و 325 میلیارد تومان برای آن هزینه شده است. همچنین 18 بیمارستان دیگر نیز در شرف تکمیل، تجهیز و بهرهبرداری هستند که با بهرهبرداری از آنها سه هزار و 241 تخت به مجموعه فضاهای درمانی کشور اضافه میشود. امروز نیز با حضور وزیر بهداشت بزرگترین بیمارستان جنوب شرق در چابهار افتتاح شد. بر این اساس عملیات ساخت ١٥٠٠ تخت بيمارستاني در استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.
ساخت ١٥٠٠ تخت بيمارستاني در سيستان و بلوچستان
عمليات اجرايي ساخت بيمارستان ٥٤٠ تختخوابی چابهار و بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی ايرانشهر به زودی آغاز خواهد شد. بیمارستان 540 تختخوابی چابهار به عنوان بزرگترین بیمارستان جنوب شرق کشور است. این بیمارستان در زمینی به مساحت حدود 25 هکتار قرار است با اعتباری افزون بر هزار میلیارد تومان توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در منطقه آزاد چابهار ساخته شود. بیمارستان چابهار دارای بخش هایی همچون اورژانس، جراحی، داخلی، بستری، کودکان، زنان و زایمان، مراقبت های ویژه، آزمایشگاه، رادیولوژی و داروخانه خواهد بود و بر اساس برنامه ریزی ها در مدت 3 سال در 13 طبقه ساخته خواهد شد. ساخت بیمارستان در این منطقه یکی از نیازهای ضروری این استان و از مطالبات اساسی مردم سیستان و بلوچستان بوده است.
رکوردزنی در ساخت بیمارستان ارومیه
پیش از این نیز حدود یک ماه پیش طرح توسعه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ارومیه با ظرفیت ۲۲۰ تخت بیمارستانی در سفر کاروان تدبیر و امید به استان آذربایجان غربی به بهره برداری رسیده بود. در حالی که به صورت معمول ساخت بیمارستان بیش از 10 سال زمان نیاز دارد با اهتمام دولت به این مساله ساخت این بیمارستان در مدت یکسال انجام گرفت تا به این ترتیب رکورد سرعت ساخت بیمارستان در کشور ثبت شود. طرح توسعه بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه در زمینی با زیربنای ۲۰ هزار متر مربع در چهار طبقه ظرف مدت یکسال ساخته شده است. برای ساخت این پروژه ۵۸ میلیارد تومان و برای تجهیز آن ۱۲ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و با بهره برداری از این پروژه، ظرفیت بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه ۵۵۰ تخت بیمارستانی افزایش یافته است.
طرح توسعه بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه دارای بخش های عمل سرپایی، اورژانس تروما و داخلی، ایزوله و ایزوله سوختگی، رادیولوژی، سونوگرافی، آزمایشگاه، پیوند مغز و استخوان و بخش تشخیصی، غربالگری و درمان سرپایی سرطان و بخش بستری است.
شمارش معکوس برای تکمیل پروژه ساخت بیمارستان ۲۳۵ تختخوابی سقز
پیش از این نیز در 13 آذرماه معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات دولتی و عمومی کشور از تکمیل پروژه ساخت بیمارستان ۲۳۵ تختخوابی سقز تا پایان امسال خبر داده بود و گفت: این پروژه ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تا پایان امسال برای تجهیز آن تحویل وزارت بهداشت خواهد شد.
این بیمارستان در زمینی به مساحت ۳۱ هزار مترمربع با زیربنای ۱۵ هزار و ۸۳۰ مترمربع در حال ساخت است و شامل بخشهای اتاق عمل و زایمان، بستری جراحی مردان و زنان، بستری داخلی مردان و زنان، بستری زایمان، بستری کودکان، بستری تحت نظر و فوریتهای اورژانس و دیالیز است.
محمدجعفر علیزاده، مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات دولتی و عمومی کشور در این خصوص گفت: این بیمارستان یک بیمارستان جنرال است که تمام تخصصهای پایه مورد نیاز شهرستان را تامین و تضمین میکند و امکان ارائه خدمات فوقتخصصی نیز در آن دیده شده است.
مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات دولتی و عمومی کشور گفت: از ماه آینده رختشورخانه، آزمایشگاه، آشپزخانه و بخش استریل مرکزی را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی راهاندازی و تجهیزات بخشها و قسمتهای تصویربرداری، رادیولوژی، سیتیاسکن و ماموگرافی را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار میدهیم.
وی ادامه داد: این بیمارستان میتواند علاوه بر شهرستان سقز، به شهرستانهای همجوار هم خدمات پزشکی ارائه دهد. معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات دولتی و عمومی کشور گفت: اگر این بیمارستان تجهیز و راهاندازی شود میتواند توریستدرمانی را هم در برنامه کاری خود قرار دهد و از این راه عواید زیاد مالی جذب کند.