نشست مشترک مسئولان جمعیت هلال احمر با اعضای فراکسیون هلال احمر مجلس شورای اسلامی سه شنبه شب با حضور ۶۱ نفر از نمایندگان مردم در محل ساختمان صلح برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، دکتر علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر در نشست مشترک با اعضای فراکسیون هلال احمر مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این نشست در ادامه نشستهایی است که هر دو فصل یک بار با اعضای فراکسیون هلال احمر داریم و مسائلی که در جمعیت وجود دارد را مطرح میکنیم تا از نظرات و راهکارهای نمایندگان برای کاهش مشکلات و افزایش سطح خدمات بهره ببریم.
صرف ۳۰ میلیارد از منابع داخلی جمعیت هلال احمر در طرح نذر آب
رئیس جمعیت هلال احمر با توضیح در مورد برخی از فعالیتهای اخیر جمعیت هلال احمر به نمایندگان گفت: ما اخیرا دو کار ویژه را انجام دادیم که معمولا در زمره فعالیتهای هلال احمر قرار نمیگیرد. یکی از آنها طرح نذر آب بود. با توجه مشکلات آبی در سیستان و بلوچستان و خشکسالی که در این منطقه به وجود آمد، جمعیت هلال احمر برای کاهش آلام مردم این منطقه و ابراز همدردی با آنها و همینطور در راستای کاهش مشکلات اجتماعی به این مساله ورود کرد. ما ۳۰ میلیارد تومان از منابع داخلی خود را در طرح نذر آب هزینه کردیم. در این راستا در ۵۲۱ روستای سیستان و بلوچستان منبع آب گذاشتیم و میان مردم این مناطق بستههای معیشتی توزیع شد و کاروان های سلامت نیز در منطقه حضور پیدا کردند.
وی افزود: این اقدامی بود که در زمان عادی و غیر از مواقعی که حادثهای رخ میدهد و جمعیت در آن حضور پیدا میکند انجام شد و اقدام مهمی هم بود چرا که مردم منطقه مشکلات حادی داشتند و باید به فکر آنها باشیم. امیدواریم که بتوانیم طرح نذر آب را در جنوب کرمان و خراسان جنوبی که آنها هم با مشکلات خشکسالی و کم آبی دست و پنجه نرم میکنند، اجرا کنیم.
تجهیز مدارس ابتدایی سیستان و بلوچستان به وسایل گرمایشی استاندارد با آغاز طرح ققنوس
پیوندی با اشاره به اجرای طرح ققنوس و تامین وسایل گرمایشی مدارس پیش دبستانی و دبستانی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اقدام بعدی ما که باز هم در استان سیستان و بلوچستان انجام می شود، طرح ققنوس است. بعد از حادثهای که به دلیل استفاده از بخاری غیر استاندارد در زاهدان رخ داد عواطف مردم جریحه دار شد و ما هم با وجود کمبود اعتبار احساس کردیم که باید نقش مردمی خود را ایفا کنیم. از همین رو جمعیت هلال احمر متقبل شد تا مدارس پیش دبستانی و دبستانی این استان را به وسایل گرمایشی استاندارد تجهیزکند.
رئیس جمعیت هلال احمر، با اشاره به آغاز توزیع وسایل گرمایشی تابشی از امروز(چهارشنبه)،گفت: این وسایل گرمایشی شامل نصب ۲۰۰ بخاری تابشی است که نصب آنها آغاز شده و تا پایان سال به ۵۹۰ دستگاه می رسد. امیدوار هستیم که تا مهر ۹۸ برای مدارسی که شوفاژ و موتورخانه لازم دارند نیز اقدام لازم انجام شود و بتوانیم به تعهدات مان برای تجهیز حدود دو هزار کلاس با هزینه ای بالغ بر ده میلیارد تومان عمل کنیم.
وی همچنین به امدادرسانی هلال احمر در زمستان اشاره داشت و گفت: طرح امداد و نجات زمستانه از دیگرفعالیت هایی است که در حال حاضر جمعیت هلال احمر در حال انجام آن است و با توجه به برف و کولاکی که درمناطق مختلف وجود دارد امدادگران ما در حال امدادرسانی هستند.
در زلزله کرمانشاه هزینهها شفاف اعلام شد
پیوندی در مورد زلزله کرمانشاه و حضور جمعیت هلال احمر در این حادثه اظهار کرد: در زلزله کرمانشاه جمعیت هلال احمر با توجه به وظیفه ذاتی خود حضور پیدا کرد و حدود ۲۵۰ میلیارد تومان از منابع داخلی خود هزینه کرد. مردم هم با ۶۷ میلیارد تومان کمک نقدی استقبال خوبی کردند و در کمک رسانی جمعیت هلال احمر را همراهی کردند.
رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر ضرورت شفافسازی هزینههای انجام شده در حوادث مختلف گفت: در همین راستا پس از زلزله کرمانشاه برای اولین بار نحوه هزینه کرد تمام مبالغ از جمله منابع داخلی، کمکهای مردمی و حتی سودی که در بانک به این مبالغ تعلق گرفته بود، شفاف ارائه شد. این مبالغ با توجه به اطلاعاتی که از بنیاد مسکن و سازمان هدفمندی یارانهها دریافت کردیم بین آسیبدیدگان توزیع شد. این شیوه توزیع و اطلاعرسانی در مورد جزئیات آن منجر میشود که مردم کاملا از عملکرد اطلاع داشته باشند و در حوادث دیگر نیز با اعتماد و اطمینان بیش از پیش هلال احمر را همراهی کنند.
تشریح ماجرای بیمارستان دوبی
وی در این جلسه همچنین به صورت مفصل در مورد وضعیت بیمارستان هلال احمر در دوبی توضیحاتی را ارائه داد و با تاکید بر اینکه این بیمارستان به هیچ وجه تعطیل نشده، گفت: یکی از مسائلی که در حال حاضر با آن رو به رو هستیم مربوط به بیمارستان دوبی است. پیش از این اخطار داده شده بود که باید وضعیت فعالیت این بیمارستان تا یک نوامبر ۲۰۱۸ مشخص شود. ما تا این زمان باید اقداماتی را انجام میدادیم و در غیر این صورت دولت امارات اقدام به بسته شدن بیمارستان در یک بازه زمانی مشخصی میکرد.
پیوندی ادامه داد: ما سعی کردیم در داخل کشور رایزنیهای مختلفی را انجام دهیم تا برای این مساله راهی پیدا کنیم. به همین خاطر سعی کردیم مسیری را پیدا کنیم تا بیمارستان دوبی به فعالیت خود ادامه دهد و از طرفی قوانین کشور امارات را هم رعایت کنیم اما متاسفانه این رایزنی ها جواب نداد.
پیوندی با بیان اینکه بیمارستان دوبی ۸۵۰ پرسنل دارد که بخشی از آنها ایرانی هستند به جزئیات مسائلی که این بیمارستان اکنون با آن مواجه است اشاره داشت و گفت: برای مشخص شدن وضعیت بیمارستان دو راه پیش روی ما وجود داشت. یا باید این بیمارستان به صورت خیریه اداره میشد اما به دلیل اینکه با این کار حاکمیت جمعیت هلال احمر و کشور از این بیمارستان سلب میشد، کسی آن را نپذیرفت. مسیر دیگر هم این بود که مجوز تجاری بگیریم. در این صورت باید ۵۱ درصد سهام بیمارستان به یک فرد اماراتی یا یک فرد ایرانی که پاسپورت اماراتی دارد واگذار شود.
وی ادامه داد: برای انجام راه دوم باید تلاش کنیم که تمام منافذ احتمالی برای سوء استفاده فردی که سهام دار بیمارستان می شود را ببندیم اما تا به حال نتوانستیم مسیر قانع کنندهای را پیدا کنیم تا فردی که ۵۱ درصد سهام بیمارستان به او واگذار میشود تضمین عملی بدهد که از هر گونه سوءاستفاده احتمالی جلوگیری شود و منافع ما به خطر نیفتد.
وی اضافه کرد: با توجه به چالشهای زیادی که این مسیر داشت نتوانستیم تا زمان تعیین شده یعنی یک نوامبر به اتفاق آرای داخلی برسیم.
پیوندی به اشاره با اقدامات دولت امارات پس از مهلت تعیین شده گفت: با توجه به پایان این مهلت، دولت امارات بر اساس قوانین و مقررات خودش بیمه ما را لغو کرد. این در حالی است که ۶۰ درصد بیماران ما با شرکت های بیمه ای امارات قرارداد دارند و این یعنی افت ۶۰ درصدی مراجعان که بیمارستان را با کاهش درآمد و مشکلات متعدد روبرو می کند.
رئیس جمعیت هلال احمر اضافه کرد: این شرایط تا ۵ ماه دیگر میتواند ادامه داشته باشد و اگر نتوانیم به تفاهم لازم با کشور امارات برسیم پروانه بهره برداری ما باطل میشود.
پیوندی در مورد اهمیت و جایگاه بیمارستان هلال احمر در دوبی گفت: مراجعان این بیمارستان تنها ایرانی ها نیستند و خود اماراتی ها در رده دوم مراجعه کنندگان هستند. هندی ها و بنگلادشی ها در رده های بعدی هستند و این نشان از ارائه خدمات خوب این بیمارستان است. حتی خانواده شیخ محمد نیز به صورت عمومی و محرمانه به این بیمارستان مراجعه می کنند و خدمت می گیرند.
مجلس برای وضعیت استخدامی امدادگران به ما کمک کند
پیوندی در مورد پایگاه های امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز گفت: ما حدود ۵۷۰ پایگاه امداد و نجات داریم و برای رسیدن به استداندارد فدراسیون این تعداد باید به ۱۲۰۰ پایگاه افزایش پیدا کند که هزینه زیادی را می طلبد. برای پایگاه هایی که تا حد زیادی پیشرفت داشتند از منابع داخلی خودمان هزینه کردیم. همچنین ما ۲۴ فروند هلی کوپتر داریم که لازم است افزایش پیدا کند و از همین رو ضروری است تا به بودجه امداد هوایی توجه ویژه بشود.
رئیس جمعیت هلال احمر در مورد وضعیت امدادگرانی که در پایگاهها حضور پیدا می کنند نیز گفت: ما ۵۰ هزار امدادگر داریم که بار اصلی حوادث مختلف به دوش آنها است و باید برای تبدیل وضعیت استخدامی آنها مجلس به ما کنم کند. بسیاری از آنها از سابقه های ۱۰-۱۵ ساله برخوردارند و درخواست استخدامی دارند و باید پاسخ قانع کننده ای در این زمینه برای آنها داشته باشیم.
لازم به ذکر است در این نشست برخی از مدیران جمعیت هلال احمر در حوزه های مختلف نیز به ارایه گزارش های لازم به نمایندگان مردم پرداختند و در ادامه تعدادی از نمایندگان شهر های مختلف نظرات و پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت و افزایش کیفی و کمی خدمات ارایه دادند.
در ادامه و در در نشست مشترک مسئولان هلال احمر و نمایندگان عضو فراکسیون هلال احمر، برخی از نمایندگان نقطه نظراتی را در خصوص مسائل موجود بیان کردند.
تا آنجا که منافع و عزت ملی اجازه دهد، ادامه کار بیمارستان دوبی را پیگیری می کنیم
دکتر محمدجواد جمالی با بیان اینکه زمین بیمارستان ایرانیان دوبی از سوی شیخ محمد هبه شده است و امکان فروش بیمارستان به هیچ عنوان وجود ندارد، گفت: مدیریت این بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی با جمعیت هلال احمر ایران است و تا چند سال قبل حدود نیمی از نیروهای شاغل در بیمارستان از ایران اعزام می شدند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه چند سالی است که جمعیت هلال احمر در اعزام نیرو به بیمارستان ایرانیان دوبی با مشکل مواجه شده است، افزود: در سال گذشته تنها ۹ نیروی اعزامی از ایران به کشور امارات داشتهایم.
وی درباره نحوه ارائه خدمات به مراجعان بیمارستان ایرانیان دوبی، عنوان کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد مراجعان تحت پوشش بیمههای اصلی یا اتکایی هستند و بنابر بیمهای که دارند خدمت دریافت میکنند.
جمالی با تاکید بر اینکه هزینه انرژی در امارات متحده عربی بسیار زیاد است، گفت: گرانترین خدمات در دوبی خدمات انرژی است اما چون زمین بیمارستان از سوی شیخ امارات هبه شده است، این بیمارستان از پرداخت هزینه انرژی معاف است.البته انتقال دارو از ایران به کشور امارات هم در گذشته بسیار آسان بود.
وی با اشاره به جلسه حدود یک ماه گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با مسئولان هلال احمر و ریاست جمهوری درباره حل مشکل بیمارستان ایرانیان دوبی، اظهارداشت: در این جلسه مباحثی درباره اداره بیمارستان به صورت خیریه و یا اخذ مجوز اقتصادی برای ادامه فعالیت بیمارستان مطرح شد اما امکان ادامه فعالیت بیمارستان به صورت خیریه وجود ندارد؛ بنابراین تنها راه پیش رو اخذ مجوز تجاری است و در این روش بایستی یک فرد مقیم کشور امارات ۵۱ درصد سهام بیمارستان را داشته باشد و هلال احمر ایران ۴۹ درصد سهام را داشته باشد که در این مورد نیز مباحثی مطرح است که بایستی بررسی های دقیق و موشکافانهای انجام شود.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در کنار همه اقداماتی که از سوی جمعیت هلال احمر، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس انجام می شود باید از ظرفیت رجال سیاسی هم برای حل مشکل استفاده شود و تا آنجا که منافع و عزت ملی اجازه دهد، ادامه کار بیمارستان را پیگیری می کنیم.
هلال احمر؛ اهل عمل و خدمت است
غلام محمد زارعی؛ نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی اذعان داشت جمعیت هلال احمر یکی از نهادهایی است که در صحنه عمل ثابت کرده که اهل عمل و خدمت است و نمونه آن را هم در حادثه تلخ سقوط هواپیمایی آسمان شاهد بودیم که انصافا جمعیت هلال احمر به درستی همه آلام و سختی ها را با تلاش های خود تا حدودی کاهش دادند. وی در این باره افزود: امدادگران در ارتفاعات بالای ۴ هزار متر و در شرایط بسیار سخت فداکاری کردند و این فداکاری را در سایر حوادث نیز شاهد بودیم و کما اینکه اکنون هم شاهدیم در هر حادثه ای که پیش می آید عنصر اصلی امدادی و دولتی که همواره حضور دارد هلال احمر است.
وی ادامه داد: جمعیتی از استان یزد قرار بود به کربلا مشرف بشوند یک اتوبوسی که حامل زائران به سمت جنوب بود در مسیر دچار حادثه شد تعداد زیادی از مسافران زخمی شدند و تعدادی در صحنه جان خود را از دست دادند در این حادثه هم نخستین گروهی که در صحنه حادثه حضور داشت هلال احمر بود. خوشبختانه هیچ یک از حادثه دیدگان بعداز رسیدن نیروهای امدادی به علت رسیدگی، امداد و انتقال به موقع فوت نکردند و سلامت خود را باز یافتند به هر حال این شرایط مستلزم این است که همه ما برای تقویت هلال احمر تلاش کنیم.
درمانگاهها و مراکز درمانی برای پاسخگویی به نیاز مردم راه اندازی شود
منصور مرادی؛ نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از خدمات هلال احمر و حضور به موقع در صحنه حوادث و سوانح، گفت: شرایط برخی از استانها به گونهای است که نیاز به توجه بیشتر از نظر امکانات و تجهیزات امدادی دارند. در برخی شهرها و استانها نیز نیاز است تا درمانگاهها و مراکز امدادی برای پاسخویی به نیاز مردم راهاندازی شود.
وی ادامه داد: ما نمایندگان مجلس نیز باید به هلال احمر کمک کنیم. چرا که هر اقدامی که در راستای برطرف شدن مشکلات انجام دهیم، انگار که گامی در جهت رفع مشکلات مردم برداشتهایم.
مدیرانی جسور، ریسک پذیر و قدرتمند برای استان ها لازم است
سید احسن علوی؛ نماینده مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شواری اسلامی نیز در این نشست گفت: خدمت بیمنت هلال احمر به مردم، شاهکار است و جا دارد از همه هلال احمریها که شب و روز خود را صرف خدمت میکنند، تشکر کرد.
وی در این نشست تاکید کرد: استان های صعب العبور را هم باید بیش از پیش از نظر امکانات و تجهیزات و پایگاه ها مورد توجه قرار داد با توجه به مشکلات زلزله باید آمادگی خود را بیش از پیش کنیم و معتقدم هلال احمر در استان ها نیازمند مدیرانی جسور ریسک پذیر و قدرتمند است.
هلال احمر یک نهاد تخصصی امدادرسان است
جلیل رحیمی جهان آبادی؛ نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه نگاه ما به هلال احمر یک نهاد تخصصی امدادرسان مردمی است و همواره در تلاش برای کمک به این نهاد مردمی هستیم، گفت: در زلزله سال گذشته خدمترسانی هلال احمر را مشاهده کردم. توزیع چادر و بسته های تغذیهای و حمایتی به خوبی انجام شد.
وی اضافه کرد: هلال احمر بسار عالی ظاهر شد و به مردم کمک کرد.
باید بخشی از مباحث امداد و نجات وارد کتابهای درسی شود
در این نشست همچنین حمایت میرزاده؛ نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هر چقدر به هلال احمر اعتبار بدهند بازهم کل مشکل امداد و نجات در کشور حل نخواهد شد، اظهارداشت: چارهای جز افزایش آگاهی مردم و آموزش نداریم که متولی اصلی آنها هم آموزش و پرورش است و باید پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب بخشی از مباحث امداد و نجات وارد کتابهای درسی میشد و فرزندان ما آموزش می دیدند. ضمن اینکه به نظر می رسد که باید در شاخه کار دانش رشته امداد و نجات را در این حوزه داشته باشیم تا بتوانیم دیپلم امداد و نجات یا مسائل مرتبط با آن را ارایه بدهیم.
تشکر از خدمات هلال احمر در زلزله کرمانشاه
احمد صفری؛ نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه اظهار کرد: به نمایندگی از مردم از خدمات هلال احمر به مردم زلزله زده کرمانشاه که شبانه روز و ماهها در کنار مردم و پای کار بودند و جهادی خدمت رسانی کردند، تشکر می کنم. باید همه تلاش خودمان را به کار بندیم تا هر استان مجهز به بالگرد شود.
هلال احمر یک نهاد عمومی است و باید درآمدزا باشد
پروانه مافی؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه خدمات هلال احمر بر هیچکس پوشیده نیست، بیان کرد: هلال احمر یک نهاد عمومی است و باید درآمدزا باشد و نباید به بودجه دولت نگاه کند. بخش اقتصادی هلال احمر باید فعال شود.
وی درباره شفافسازی کمکهای مردمی به هلال احمر و مصارف و منابعی که مصرف میشود، گفت: باید منابع و مصارف به صورت شفاف برای مردم مطرح کرد و درباره بیمارستان دوبی هم اطلاعرسانی انجام شود.
تاکید بر حمایت از جمعیت هلال احمر
نظر افضلی؛ نماینده مردم بیرجند هم در این جلسه با تاکید بر اینکه سال گذشته نیز مجلس به هلال احمر کمک بسیاری کرد، افزود: استان خراسان جنوبی مرز زیادی با افغانستان دارد که علاوه بر لزوم توجه به این شرایط و نیاز به تجهیز امکانات و ساخت انبارهای امدادی در استان، لازم است در نهبندان هم جایگاه خاصی در حوزه امداد و نجات در نظر گرفته شود.
در پویش “نذر آب” به جنوب کرمان هم توجه شود
دکتر احمد حمزه؛ نماینده کهنوج در خانه ملت نیز در این نشست تاکید کرد:همه ما حامی هلال احمر هستیم و برای تداوم ارائه خدمات بی منت هلال احمر هرکاری که لازم باشد انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه امداد هوایی را نباید محدود به مناطق کوهستانی و صعب العبور کرد، افزود: فواصل بین مناطق در استان کرمان بسیار زیاد است و با توجه به تعدد حوادث جادهای در استان، نیاز به انبار امدادی مناسب در جنوب استان به منظور پوشش حوادث وجود دارد.
دکتر حمزه همچنین با اشاره به اجرای طرح “نذر آب” جمعیت هلال احمر در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در بحث نذر آب، لازم است با توجه به مشکلات موجود، جنوب استان کرمان هم دیده شود.
ضرورت تداوم آموزشهای به روز امدادگران
مجید کیانپور نماینده درود در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: باید بیش از پیش از کمک خیرین و همچنین توان سازمانهای بین المللی، برای تقویت هلال احمر بهره برد. وی تاکید کرد: برای ارتقا و تقویت خدمات هلال احمر همچنین لازم است به تداوم آموزشهای به روز امدادگران توجه ویژه داشت.
کیانپور همچنین به ورود هلال احمر در تامین وسایل گرمایشی مدارس نیز اشاره کرد و افزود: تامین وسایل گرمایشی مدارس باید بنا بر ضرورت و نیاز استان ها انجام شود.
هلال احمر در ایام اربعین کمک بزرگی برای استان محسوب میشود
سلام امینی نماینده مردم شریف ایلام در خانه ملت هم در این نشست با اشاره به اینکه هرساله با راهپیمایی بزرگ اربعین در استان ایلام رو به رو هستیم و در این ایام هلال احمر در تمام زمینه ها به استان کمک می کند، تاکید کرد: امسال از نظر بارش دومین استان بوده ایم و با توجه به تمام این مسائل، نبود امکانات به خصوص بالگرد در استان ما کاملا قابل لمس است.
دوران فعلی مدیریت هلال احمر شکوهمند است
یوسفیان؛ نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: دوران فعلی مدیریت هلال احمر بدون تعارف بسیار شکوهمند است بنابراین تلاش می کنیم تا در مجلس بیشترین حمایت را از هلال احمر داشته باشیم.