دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته در حالی به کار خود پایان داد که غرفه باغشهر تاریخی بم با استقبال بینظیر مخاطبین روبرو شد.
"بم و منظر فرهنگی آن" که شامل ارگ باستانی بم (بزرگترین بنای خشتی دنیا)، مجموعه باغشهر، آثار تاریخی دیگر، آداب و رسوم، قنات¬ها و فرهنگ بومی منطقه به عنوان هفتمین و بزرگترین اثر ثبت جهانی شده ایران است؛ نقش بسزایی در جذب گردشگر داخلی و خارجی برای کشورمان دارد. علاوه بر این، قنات¬های اکبرآباد و قاسم¬آباد بروات بم، بخش عمده و زیبایی از کویر لوت موسوم به "ریگ یلان" نیز در شهرستان بم قرار دارند که همگی آنها ثبت جهانی شدهاند و بدین ترتیب بم دارای بیشترین آثار جهانی در استان کرمان و کشورمان ایران است.
این موارد در کنار موقعیت جغرافیایی راهبردی و حیاتی بم در شاهراه¬های جنوب¬شرق کشور و وجود منطقه ویژه اقتصادی-گردشگری ارگ جدید (کلنگزنی و بهرهبرداری در دولت سازندگی)، نقش این خطهی ارزشمند کویری را ممتازتر کرده به¬نحوی که هر ساله پذیرای هزاران گردشگر داخلی و خارجی است و سودآوری کلانی را به صنعت گردشگری کشورمان تزریق میکند.
اما جدای از همه این ظرفیت¬های موجود، زلزله ویرانگر بم در 5 دی 1382 بطور کلی زیرساخت¬های عمران شهری بم را نابود کرد و همچنان بعد از گذشت پانزده سال از آن حادثه، این شهر –که دومین شهر استان بلحاظ وسعت میباشد- با کمبودها و کاستیهای فراوانی خصوصاً در حوزههای عمرانی و خدماتی دست و پنجه نرم میکند.
نگاه ویژه مقام معظم رهبری و اقدامات گسترده ستاد بازسازی بم در دولت هشتم در سالهای 82 تا 84 و همچنین همت و اراده قوی مردم داغدیده بم باعث شد بازسازی شهر بم با روندی مثبت و سریع آغاز شود. در همین سال¬ها بم و منظر فرهنگی آن ثبت جهانی شد و اعتبارات داخلی و خارجی زیادی برای بازسازی ارگ بم نیز جذب و تخصیص داده شد. این روند مثبت ادامه داشت تا اینکه به یک باره در سال 1386، دولت نهم پایان بازسازی بم را اعلام کرد. این در حالی بود که هنوز زیرساخت¬های اجتماعی، عمرانی، شهری و خدماتی بم که به کلی نابود شده بود؛ بطور کامل بازسازی و ترمیم نشده بود و نه تنها گردشگران داخلی و خارجی بلکه شهروندان بمی نیز با مشکلات زیادی در حوزه شهری روبرو بودند.
بیمهری دولت نهم و دهم نسبت به بم به حدی بود که دکتر حسن روحانی در سفر انتخاباتی خود به استان کرمان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در سال 92، از این شهر و مردمانش با عنوان "بم مظلوم" یاد کرد.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و با گشایش¬های منطقه¬ای و بین¬المللی و همچنین سرعت گرفتن بازسازی ارگ بم، نگاه¬ها بار دیگر به سوی ظرفیت¬های ارزشمند این منطقه در حوزه گردشگری رفت و روز به روز شاهد افزایش ورود گردشگران داخلی و خارجی به بم بودیم. دولت یازدهم با تدبیری که در مورد وامهای قبل از زلزله مردم بم اتخاذ کرد، توانست گام خوبی در آغاز کار خود برای مردم بم بردارد. همچنین تسریع در گازرسانی به بم و رونق اقتصادی و تولیدی در دوران پسابرجام در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم، اشتغالزایی گستردهای در سطح منطقه داشت.
مردم شریف و نجیب بم که قدردان تمامی این توجهات و برکات حضور دولت یازدهم و دوازدهم بوده و هستند. اما این شهر که به "دارالصابرین" ایران ملقب شده و مردمان شریفش که در طول تاریخ بزرگان زیادی را در عرصههای فرهنگی، هنری، علمی و شهدای گرانقدری را تقدیم انقلاب کرده است؛ همچنان از کوچهها و معابر خاکی، زیرساخت¬های شهری و عمرانی زخم خورده و همچنین از کمبود فضاهای فرهنگی و هنری پر رونق و نشاطآفرین رنج میبرد و تنها در دورهای کوتاه با تخصیص قسمت کمی از درآمدهای ناشی از رونق تولید کارخانجات خودروسازی ارگ جدید به شهرداری بم در قالب مالیات بر ارزش افزوده، بخش اندکی از این کاستی¬ها جبران شد اما همچنان قصه پرغصه اعلام پایان بازسازی بم در سال 86 اثرات سوء خود را بر پیکره این باغشهر تاریخی وارد میساخت و همچنان این قصه ادامه دارد و هیچ زمانی دیگر، اعتبارات بازسازی به بم تعلق نگرفت و هم اکنون 90 درصد کوچههای شهر خاکیاند و همین باعث شده بمیها با گذشت پانزده سال از زلزله، خاطره آن حادثه دردآور را از اذهان خود پاک نکنند.
بدون شک بم می تواند با حمایت دولت از طریق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ مسئولان استانی، منطقه¬ای و محلی و همچنین سرمایه¬گذاران بخش خصوصی رونق¬بخش گردشگری داخلی و بین¬المللی با توجه به پتانسیل¬های بسیار و کم¬نظیرش در کشور عزیزمان ایران اسلامی باشد.