دکتر حسن روحانی روز گذشته بهطور رسمی از نخستوزیر پاکستان در مجموعه تاریخی - فرهنگی سعدآباد استقبال کرد. ارتقای همکاریهای دوجانبه در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی از جمله محورهای مذاکرات رییس جمهوری و عمرانخان عنوان شده است. دو مقام بر ارتقای همکاریهای امنیتی بین نیروهای مردمی و اطلاعاتی دو کشور اشاره و تاکید کردند که یک نیروی واکنش سریع مشترک در مرزهای ایران و پاکستان برای مبارزه با تروریسم تشکیل خواهد شد. عمرانخان نیز تاکید کرد که کشورش از این به بعد هیچگاه بخشی از ائتلاف جنگ نخواهد بود. حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل بین الملل سفر نخستوزیر پاکستان به ایران را پایانی بر توطئه های جدایی ایران و پاکستان عنوان کرد و به پایگاه اطلاع رسانی دولت می گوید: در این سفر توافقاتی که به لحاظ فشارهای دشمنان معطل مانده بود تعیین تکلیف شد.
کنعانی مقدم رابطه ایران و پاکستان را رابطه ای استراتژیک عنوان کرد و گفت: روابط این دو کشور عمدتا دستخوش برخی از حوادث بوده است که دولت های ثالثی از جمله عربستان سعودی در آن دخالت داشته اند. وی با اشاره به تلاش برخی کشورها و اجرای پروژه ایران هراسی از سوی آنها اظهار کرد: این کشور ها تلاش کردند نگذارند ایران و پاکستان در یک جبهه مشترک چه از لحاظ سیاسی چه از نظر اقتصادی و فرهنگی قرار گیرد و با دولت های مختلف این مساله دستخوش فراز و نشیب هایی می شد که خوشبختانه دولت آقای عمران خان این چالش ها را مرتفع کرد و با سفر حساب شده با همراهی هیات عالی رتبه، پیوندهای استراتژیک را بین ایران و پاکستان ایجاد کرد.
وی با اشاره به اهمیت توافق نامه هایی که در این سفر انجام شد گفت: این توافق نامه ها، پروتکل ها و قراردادها ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی، دفاعی و حتی ایدئولوژیکی داشته است به طوریکه سفر ایشان با زیارت ثامن الحجج آغاز شد و این مساله نشان دهنده عمق تفکر مذهبی نخست وزیر پاکستان را مطرح می کرد.
کنعانی مقدم در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: نکته حائز اهمیت دیگر در این سفر، دیدار عمران خان با مقام معظم رهبری بود که دست ردی به تمام توطئه های جدایی ایران و پاکستان و ایران هراسی و شیعه هراسی که پشت آن امریکا و صهیونست ها هستند زد.
این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه دیدار عمران خان با رییس جمهوری را از دیگر نکات مهم این سفر عنوان کرد و گفت: این دیدار عملا خیلی از توافقات و پروژه هایی که به لحاظ فشارهای آمریکا یا عربستان معطل مانده بود مثل انتقال گاز ایران به پاکستان و هند و مسائل امنیتی و مرزی، ایجاد نیروی مشترک واکنش سریع برای مقابله با تروریسم در مرزهای مشترک و بحث های تبادلات تجاری و اقتصادی را به نتیجه رساند.
وی سفر نخست وزیر پاکستان را گام مهمی از سوی این کشور عنوان کرد و گفت: با پیگیری خوب برای تحقق این توافقات، اقدام موثری برای مقابله با تحریم های آمریکا برداشته می شود. پاکستان می تواند دروازه ای برای عبور از تحریم ها باشد.