نشست خبری انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک میان معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد با نهاد کتابخانههای عمومی کشور و رونمایی از سامانه شاهد الکترونیک برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، در این نشست که روز چهارشنبه 4 اردیبهشتماه با حضور حجتالاسلام محمدحسن کاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد، رحیم نریمانی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد و علیرضا مختار پور دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در سالن جلسات معاونت فرهنگی بنیاد برگزار شد، علاوه بر انعقاد تفاهمنامه فیمابین، از سامانه شاهد الکترونیک به آدرس mag.navideshahed.com رونمایی شد.
در این مراسم، حجتالاسلام کاویانی راد بابیان اینکه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت بهعنوان بنیادیترین مبانی فرهنگی و معرفتی، وظیفه ملی و مسئولیتی خطیر است گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران باید این مهم را در ابعاد مختلف پیگیری کند، بنیاد شهید و امور ایثارگران در زمینه ثبت، نگارش، جمعآوری، جمعبندی و نگهداری اسناد مکتوبی که تنها یکبار تولیدشده و باید در طول زمان فرآوری شود و برای آیندگان به یادگار گذاشته شود اهتمام زیادی دارد.
وی افزود: معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد بر موضوع تحلیل، نشر و تألیف کتب با موضوع فرهنگ ایثار و شهادت تاکید زیادی دارد و طی سالیان اخیر بیش از 1690 عنوان کتاب با این محوریت به چاپ رسیده است ولی هنوز اندک است، بنیاد در شرایط کنونی بیش از سایر سازمانها به این باور رسیده که تولید آثار مکتوب مرتبط با ایثار و شهادت یادگاریهایی ارزشمند برای آیندگان است بنابراین امیدواریم که نهادهای گوناگون نیز با آگاهی نسبت به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با ابزار کتاب بکوشند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد با تاکید بر اینکه باید به سمت مردمی شدن فرهنگ ایثار و شهادت پیش رفت خاطرنشان کرد: مجموعه امکانات و حجم انبوه کتابها در قالب کتابخانههای متعدد باید در دسترس عموم مردم قرار گیرد و بنیاد با انعقاد این تفاهمنامه آمادگی خود را برای در اختیار دادن کتب مرتبط با ایثار و شهادت به کتابخانههای عمومی کشور اعلام میکند و انتظار دارد که در این کتابخانهها بخشی مرتبط با کتب ایثار و شهادت برای دسترسی هر چهبهتر مردم وجود داشته باشد.
وی در پایان سخنان خود بر غنیسازی منابع و بهروزرسانی خزائن کتاب، تلاش برای تولید کتب الکترونیکی با محوریت ایثار و شهادت، حمایت و پرورش نوقلمان از جامعه ایثارگری، تولید گفتمان نقد محتوایی کتابها، دسترسی به اسناد در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران، توجه به ترجمه متون با موضوع ایثار و شهادت در دنیا، توسعه تولید کتب مرجع در بنیاد (توسعه تولید فرهنگ اعلام شهدا، انتشار باقیمانده وصایای شهدا و نمایهگذاری وصایای شهدا) و حرکت از سمت داستاننویسی به سیره نگاری و استخراج سیره شهدا تاکید کرد.
در ادامه این نشست رحیم نریمانی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد ضمن دعوت از اصحاب رسانه برای بازدید از غرفه شاهد در سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب گفت: با توجه به اشتراکات، ظرفیتها و استراتژیهای رسانهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور و بنیاد موضوع انعقاد تفاهمنامه از سال گذشته مطرح بود و دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز اهتمام زیادی به پویش ایثار اجتماعی دارند.
وی با اشاره به تاکید معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد بر تقویت ژانر کودک و نوجوان در انتشارات شاهد تصریح کرد: اگر به دنبال ایجاد تمدن نوین اسلامی مدنظر رهبر معظم انقلاب و نهادینهسازی فرهنگ ایثار و شهادت در کشور هستیم باید از انتشارات کودک و نوجوان آغاز کنیم، بنیاد بر تولید محتوا و کیفی سازی رسانهها، سایتها و مجلات شاهد کودک و نوجوان تاکید دارد.
نریمانی افزود: روز شنبه 7 اردیبهشتماه در غرفه نشر شاهد در نمایشگاه کتاب نشست بررسی کارشناسی ارتباط حوزه کودک و نوجوان با موضوع ایثار و شهادت را خواهیم داشت.
مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد با اشاره به وجود 1100 عنوان کتاب تخصصی در کتابخانههای بنیاد خاطرنشان کرد: در این تفاهمنامه منعقدشده که بنیاد این عناوین کتاب را برای بهرهبرداری حداکثری در اختیار نهاد کتابخانههای عمومی کشور قرار دهد.
همچنین مختار پور دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز بابیان اینکه از دیدگاه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب حفظ نام و یاد شهدا یک ضرورت استراتژیک است گفت: تمامی دستگاهها و نهادهای کشور باید مسئولیت خود را نسبت به خانواده شهدا و ایثارگران بدانند و همکاریهای خود را با بنیاد شهید و امور ایثارگران توسعه دهند قطعاً همکاری سازمانها میتواند بسیاری از مشکلات را مرتفع کند.
وی با اشاره به تغییر سلیقه نسل جوان در انتخاب کتب با توجه به تنوع زیاد محصولات فرهنگی اظهار داشت: سالانه 90 هزار عنوان کتاب در کشور به چاپ میرسد که مخاطب را در انتخاب سردرگم میکند در این میان نهاد کتابخانههای عمومی کشور میتواند نقش بسیار مهمی را ایفا کند، بنیاد شهید و امور ایثارگران در تولید انتشار محصولات خود میتواند از دیدگاههای کارشناسان فرهنگی نهاد کتابخانهها، 6 هزار کتابدار و کثرت اعضای کتابخانهها استفاده کند.
مختار پور بابیان اینکه در دنیای امروز دسترسی به محتوا بسیار اهمیت دارد تصریح کرد: فضای مجازی در دنیای کنونی در زمینه اطلاعرسانی نقش بسیار مهمی دارد، کتابخانهها نیز در دسترسی مردم به کتب بسیار بااهمیت هستند که امیدواریم با انعقاد این تفاهمنامه گامهای بزرگی را در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مردمی شدن این فرهنگ برداریم.