رئیس سازمان محیط زیست گفت: مشکل اصلی در کشور این است که مدیران اجرایی که دست پرورده دانشگاهها نیز هستند، هیچ اهمیتی به حفظ محیط زیست نمیدهند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، عیسی کلانتری پیش از ظهر امروز در دومین همایش بینالمللی دانشگاه سبز با تأکید بر لزوم آموزش فرهنگ حفظ محیط زیست اظهار کرد: ای کاش در کنار ترویج مدیریت سبز در دانشگاهها، آموزش حفظ محیط زیست نیز برای دانشجویان اجباری میشد.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: دانشگاههای ما وارد حوزه صرفهجویی در مصرف انرژی شدهاند که جای تقدیر دارد زیرا شدت انرژی در کشور ما پس از روسیه، رتبه دوم جهانی را به خود اختصاص داده است.
معاون رئیسجمهور خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در کشور این است که مدیران اجرایی که دست پرورده دانشگاهها نیز هستند، هیچ اهمیتی به حفظ محیط زیست نمیدهند.
وی یادآور شد: دلیل این غفلت نیز، عدم آموزش این افراد در حوزه محیط زیست و تبعات تخریب آن است.
کلانتری تأکید کرد: بهرهوری در بهرهبرداری از منابع طبیعی در کشور به شدت پایین است، چون اهمیتی به محیط زیست نمیدهیم و به همین دلیل از همه دانشگاهیان خواهش میکنم که آموزش محیط زیست و توسعه پایدار را برای دانشجویان خود اجباری کنند.
معاون رئیسجمهور متذکر شد: مهمترین مشکل ما در احیای دریاچه ارومیه، مدیران دولتی و توجیه کردن آنها در خصوص مخاطرات زیستمحیطی خشکی این دریاچه بود.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: به همین دلیل، دو سال زمان لازم بود تا مدیران دولتی را مجاب کنیم که احیای دریاچه ارومیه چقدر حیاتی است.
وی همچنین تصریح کرد: در کلانشهرها عادت کرده بودیم که همیشه هوا را آلوده ببینیم اما زمانی که وزارت نفت با آگاه شدن از تلفات آلودگی هوا و مقایسه آن با تلفات تصادفات به عمق فاجعه پی برد، همتی مضاعف برای افزایش کیفی سوخت به کار گرفت و نتیجه آن بهبود هوای کلانشهرها بود.
کلانتری خاطرنشان کرد: تهران در یک سال اخیر، یک روز هم تعطیلی آلودگی آبوهوا نداشت و در 40 روز اخیر، 23 روز هوای پاک تجربه کرده که عدد قابل توجهی است.
رئیس سازمان محیط زیست همچنین اظهار کرد: همه باید به این درک برسند که حفظ محیط زیست چه اثرات مهمی بر زندگی مردم میگذارد و وقتی به این نتیجه برسیم، بسیاری از کارها ممکن میشود.
وی با اشاره به اهمیت حیات تالابها در کشور اعلام داشت: در چند سال گذشته هزاران میلیارد تومان صرف احیای تالابها و دریاچهها کردیم، چون اینها ثروتهای اصلی کشور هستند، به لطف خداوند متعال، در بهار امسال، با بارشهایی که رخ داد، بیش از 100 میلیارد مترمکعب آب به حوزههای آبی کشور تزریق شد و اگر چه که این سیل حدود 20 هزار میلیارد تومان خسارت به بار آورد اما ارزش این حجم آب، چیزی در حدود 300 هزار میلیارد تومان است و نباید کفران نعمت کنیم.