پس از وقوع سیل در برخی شهرهای ایران، موضوع بازسازی مناطق سیل زده مورد توجه قرار گرفت به طوری که «پویش ملی بهار همدلی» در میان دانشگاهیان وزارت بهداشت نقل قول شد و تعداد قابل توجهی از دانشگاهیان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی در این امر خیر، با شعار «هموطن سیلزده دوباره خانهات را خواهیم ساخت»پیش قدم شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، به دنبال وقوع حادثه سیل، «پویش ملی بهار همدلی» دانشگاهیان وزارت بهداشت به منظور بازسازی خانههای تخریب شده هموطنان سیلزده کشور، فراخوان داد. این آغاز یک حرکت بزرگ و یک جنبش خودجوش دانشجویی بود که با اعلام این فراخوان ۳۰ نهاد دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور عزم خود را برای کمک به سیل زدگان کشور جزم کردند. عزمی که تلاش دارد تا نیاز سیل زدگان کشور را بیش از نیازهای سطحی ببیند و بیش از تامین غذا، پوشاک و رفع نیازهای موقت به فکر تامین مسکن آنها باشد. مشکلی بزرگ که بیش از هر نیازی آرامش سیل زدگان را بر هم زده است.
براساس این گزارش، ۳۰ نهاد دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور شامل شورای صنفی مرکزی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، خانه نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تشکلهای اسلامی دانشگاههای علوم پزشکی عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، تشکلهای اسلامی دانشگاههای علوم پزشکی عضو اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت)، تشکلهای اسلامی دانشگاههای علوم پزشکی عضو اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و تعدادی از تشکلهای اسلامی اصلاح طلب دانشگاههای علوم پزشکی کشور است.
همچنین مجمع تخصصی کانونهای اخلاق حرفهای وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای ادبی وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای اردوهای جهادی وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای خیریه وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای سلامت وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای فام (فضای مجازی، اطلاعرسانی و مطالعاتی) وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای فیلم و عکس وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای قرآن و عترت وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای مذهبی وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای موسیقی وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای هلال احمر وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای هنرهای تجسمی وزارت بهداشت، مجمع تخصصی کانونهای هنرهای نمایشی وزارت بهداشت، انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته پزشکی، انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته پرستاری، انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته تکنولوژی اتاق عمل، انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته هوشبری، انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته مهندسی بهداشت حرفهای، انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته بهداشت عمومی، انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته مهندسی بهداشت محیط، انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته دندانپزشکی، انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت و انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته رادیولوژی» ایستاده در میان هجم اندوه سیل زدگان با به راه انداختن «پویش ملی بهار همدلی» همراهی خود را برای یاری رساندن به سیل زدگان اعلام و تا این لحظه با قدرت پای کار ایستادهاند.
این ۳۰ نهاد دانشجویی با اعلام بیانیهای به اهداف «پویش ملی بهار همدلی» اشاره کردهاند، پویشی که در نهایت شفافیت تلاش دارد تا قطره قطره کمکهای خیریّن دانشگاهی علوم پزشکی و در ادامه دانشگاهیان کشور را به یک به یک آجرهای مسکونی برای سیل زدگانی که در چند لحظه خانه و کاشانه خود را سوار بر آب از دست دادهاند تبدیل کند. در حقیقت هر آنچه در «پویش ملی بهار همدلی» انجام می شود همچون اتاق شیشهای است که همگان میتوانند ورودی و خروجی این کار خیرانه را تا هنگام دادن کلید خانه به دست سیل زدگان کشورمان مشاهده کنند و در خنده و شادمانی این عزیزان سهیم باشند.
در قسمتی از این بیانیه آمده است: ما نهادهای دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با درک مسئولیت اجتماعی دانشگاه در عمق این فاجعه تاسفبار و با عنایت به این موضوع که معمولا کمکهای مردمی به حادثهدیدگان بلایای طبیعی مصروف موج اول و دوم حادثه که «حفظ جان» و «تامین معیشت موقت حادثهدیدگان است»، میشود، در تلاشیم تا با راهاندازی «پویش ملی دانشگاهیان ایران» با عنوان «بهار همدلی» با جمعآوری کمکهای نقدی «دانشجویان»، «کارکنان» و «اساتید» دانشگاههای علوم پزشکی کشور، در موج سوم حادثه که اسکان دائم آسیبدیدگان است، با احداث واحدهای مسکونی کاملا تخریب شده نقشآفرین بوده و فارغ از گرایشهای متفاوت فرهنگی، سیاسی و اجتماعی با وفاق و همدلی، دست در دست هم بر زخمهای عمیق هموطنان سیلزده کشور مرهم باشیم.
براین اساس، ما دانشجویان موسس این پویش ضمن دعوت از همه دانشگاهیان دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای پیوست به «پویش ملی بهار همدلی»، درخواست میکنیم کمکهای نقدی خود را به حساب مشخص شده توسط رئیس دانشگاه واریز کرده و با دستان پر مهر خود برای هموطنان سایبانی از مهر بسازیم.
بیانیه ۳۰ نهاد دانشجویی وزارت بهداشت دوم اردیبهشت ماه منتشر شد و مانند همیشه اولین فردی که به این پویش پیوست و بر اراده جوانان دانشگاهی وزارت بهداشت مهر تائید زد دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بود.
وی از پیوستن خود و کارکنان معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به «پویش ملی بهار همدلی» آن هم تنها دو روز پس از اعلام فراخوان این پویش خبر داد و گفت: پویش ملی «بهار همدلی» با تکیه بر موج سوم کمکهای مورد نیاز خسارت دیدگان در حادثه سیل، نشان از هوشمندی بالای این دسته از دانشجویان دارد. این حرکت از سوی نهادهای دانشجویی وزارت بهداشت که موج سوم، یعنی حل اساسی مشکل را به دنبال دارد بسیار خوشحال کننده است.
دکتر فراهانی از همت و تلاش فعالان دانشگاهی دانشگاههای علوم پزشکی کشور درخصوص راه اندازی این پویش ملی تقدیر و تشکر کرد و گفت: من بیانیه دوستانمان در نهادهای دانشجوی دانشگاههای علوم پزشکی کشور را مطالعه کردم و احساس میکنم نهادهای دانشجویی با هوشمندی، هدف بسیار خوبی را برای این پویش انتخاب کردند که نشان دهنده آینده نگری این دانشجویان است.
در ادامه، سیلی از جامعه دانشگاهی وزارت بهداشت از جمله روسا، معاونان، اعضای هیات علمی، دانشجویان و دانشگاهیان با استقبال از راه اندازی «پویش ملی بهار همدلی» به این پویش پیوستند. بیش از ۴۰ دانشگاه به همراه روسا و اعضای هیات رییسه دانشگاه و تعداد بسیار زیادی از دبیران کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، مسئولان تشکلهای مختلف دانشجویی، برگزیدگان جشنوارههای قرآنی، المپیادهای ورزشی، دبیران مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی وزارت بهداشت و نمایندگان قطبهای خانه نشریات وزارت بهداشت به «پویش ملی بهار همدلی» پیوسته و دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی در حال باز کردن شماره حساب برای واریز کمکهای نقدی دانشگاهیان علوم پزشکی برای ساخت خانه برای سیل زدگان شدهاند.
براساس آنچه در بیانیه ۳۰ نهاد دانشجویی وزارت بهداشت به عنوان موسسان پویش ملی بهار همدلی آمده است که «در این طرح انساندوستانه مقرر شده است که هر مقدار کمکهای نقدی از طرف دانشگاهیان هر دانشگاه جمعآوری شد، به میزان دو برابر آن کمک بلاعوض از سوی نهادهای حمایتی کشور به آن افزوده شده و واحدهای مسکونی تخریب شده تعدادی از هموطنان نیازمند بازسازی شود».
نکته قابل توجه اینکه براساس موجودی حساب در هر دانشگاه و دانشکده، تعداد منازل، مکان ساخت و مدت زمان ساخت هر خانه مشخص میشود و با حضور دانشجویان و اعضای شرکت کننده در پویش، کلید منازل در اختیار افراد شناسایی شده قرار میگیرد و در کمال شفافیت ورودی و خروجی کمکهای دانشگاهی «پویش ملی بهار همدلی» اطلاع رسانی میشود.
پویش ملی بهار همدلی، سیلی از مهربانی در برابر سیلی از ویرانی است که امید دارد سایبان بر آب رفته هموطنانمان را باری دیگر احیا کند و سقفی از مهربانی را با دستان من و تو بر سر این عزیزان استوار سازد.
گفتنی است، این پویش در کمال شفافیت واریزی وجوه هر دانشگاه را اعلام کرده و خانههای ساخته شده توسط هر دانشگاه را در معرض دید همه شرکتکنندگان پویش قرار خواهد داد. همچنین علاقمندان میتوانند اخبار«پویش ملی بهار همدلی» را در پیامرسان به آدرس «@bahar_hamdeli98» دنبال کنند