توسعه حمل و نقل ریلی از برنامه های مورد تاکید در اسناد بالادستی کشور است و این مساله در 6 سال گذشته از اولویت های دولت بوده است. بسیاری از پروژه هایی که افتتاح آن به مرور زمان خورده بود در این مدت تکمیل و به بهره برداری رسید که تکمیل راه آهن ارومیه بعد از 17 سال یکی از این پروژه ها بوده است. در دولت تدبیر و امید یک هزار و ۵۴ کیلومتر خطوط اصلی ریلی به بهرهبرداری رسید و رشد ۱۰ درصدی را نسبت به سال ۹۲ ثبت کرد.
در ابتدای سال ۹۲ طول خطوط اصلی ریلی ۱۰ هزار و ۴۰۷ کیلومتر بود. راه آهن گرگان - اینچه برون به طول ۹۰ کیلومتر، راه آهن تهران - همدان به طول ۲۵۸ کیلومتر، راه آهن خواف - هرات به طول ۷۷ کیلومتر، راه آهن غرب کشور به طول ۱۴۶ کیلومتر و راه آهن مراغه - ارومیه به طول ۹۸ کیلومتر و راه آهن رشت بخش مهمی از افتتاحیه های ریلی دولت در سالهای گذشته است. در یکسال گذشته سه مرکز استانی به شبکه سراسری ریلی متصل شده است. همچنین خط دوم راهآهن سیستان-اصفهان به طول ۴۷ کیلومتر و خط دوم بخشی از راه آهن منطقه یزد به طول ۴۶ کیلومتر نیز در آستانه بهره برداری است. سعید رسولی، مدیرعامل شرکت راه آهن امروز در نشست خبری تشریح فعالیت های حمل و نقل ریلی در هفته دولت با اعلام این خبر گفت: در این هفته قرار است مرکز CTC ایستگاه راه آهن یزد با اعتبار ۲.۵ میلیارد تومان به بهره برداری رسیده ضمن اینکه تا پایان امسال ساخت ۵۹ کیلومتر خطوط ریلی آنتنی را هدفگذاری کرده ایم که این خطوط عمدتاً به مراکز تولید بار که در نزدیکی شبکه ریلی قرار دارند، متصل خواهند شد.
نوسازی و بازسازی واگن ها با استفاده از ظرفیت داخلی یکی دیگر از اقدامات دولت در این خصوص بوده است که منجر به اشتغالزایی شده است. با اهتمام دولت در حال حاضر تمام شرکتهای تولیدکننده لکوموتیو فعال شده و به مدار تولید آمدند. در ۵ ماهه امسال ۲۱۳ دستگاه انواع واگن باری، مسافری و لکوموتیو وارد شبکه ریلی شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۰ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت راه آهن در این خصوص گفت: از اردیبهشت ماه امسال کارگروه مشترکی با وزارت صنعت معدن و تجارت تشکیل داده ایم تا تمام ظرفیت های تولید داخل در حوزه ریلی را افتتاح کنیم و مناسب با آن نیازهایی که در حوزه ریلی داریم به جای واردات از خارج، به سمت تولید داخل هدایت کنیم. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ظرفیت تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ مبنی بر تولید واگن در داخل گفت: بر اساس این ظرفیت، تفاهم نامه ای با سازمان برنامه و بودجه به امضاء رساندیم که بر اساس آن ۹۷۴ دستگاه انواع واگن و لکوموتیو در داخل تولید شود.
رسولی در بخش دیگری از اظهارات خود به ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در خصوص استفاده از منابع حاصل از صرفه جویی در مصرف سوخت و انتقال آن به تولید واگن گفت: با استفاده از این ماده قانونی تاکنون ۳۹۰۰ واگن را توانسته ایم تامین اعتبار کنیم که ۱۹۸۰ دستگاه واگن هزینه خرید آنها به سرمایه گذار با استفاده از ظرفیت این ماده قانونی پرداخت شده و حدود هزار دستگاه دیگر در مرحله صدور مجوز واریز وجه به سرمایه گذاران حوزه ریلی است.